Een auto huren in Kroatië zonder creditcard, dat kan op alle verhuurlocaties als je boekt via Sunny Cars. Die roadtrip langs de Kroatische kust, eilandhoppen met een huurauto of het binnenland verkennen met je gehuurde Jeep, het plannen van je reis kan beginnen.

Auto huren in Kroatië tips en ervaringen 

Een paar jaar geleden heb ik een roadtrip gemaakt van Split naar Zadar, wat een fantastische reisroute met prachtige uitzichtpunten onderweg. Ook mijn reis naar het Kroatische eiland Vis had ik niet willen maken zonder een huurauto. Ik heb goede ervaringen met het huren van een auto voor een vakantie in Kroatië en kan het je dan ook zeker aanraden.

De hoofdwegen zijn goed en overzichtelijk en de afslagen worden duidelijk aangegeven. Alleen hoe dieper je het binnenland in rijdt hoe slechter een aantal wegen worden. Irriteer je niet aan langzame mede weg gebruikers op de snelweg, grote kans dat er iemand onder de 24 jaar achter het stuur zit. Bestuurders van die leeftijd en jonger moeten zich aan een lagere maximum snelheid houden dan andere weggebruikers. Dit geldt alleen voor buiten de bebouwde kom.

Een Economy auto is prima als je met maximaal drie personen reist en voor 8 dagen een rondreis gaat maken. Ga je langer op vakantie naar Kroatië dan is een auto van de categorie Intermediate misschien fijner omdat die ook wat ruimer is. Om precies te weten waar je op moet letten raad ik je aan om mijn artikel te lezen met alle ins en outs over autohuur in het buitenland.

 1. Tijdens het inhalen moet je altijd je richting aan blijven geven;
 2. Denk eraan dat er in Kroatië veel tolwegen zijn waar je contant moet betalen;
 3. In Pula en Zagreb (hoofdstad) gelden parkeerzones, let hier goed op als je gaat parkeren;
 4. Vergeet niet dat je in Kroatië met Kuna’s betaald, handig voor tolwegen, parkeren en tanken;
 5. In de zomermaanden is er een speciale Duits- en Engelstalige radio frequentie met informatie;
 6. Bij de meeste badplaatsen geldt betaald parkeren, check dit goed want anders riskeer je een hoge boete of zelfs wegslepen;
 7. In Kroatië kan je roadtrippen en eilandhoppen, geeft dit wel door bij de autoverhuurder als je met huurauto de ferry op gaat;
 8. Ga je rondtouren rondom Dubrovnik, hou er rekening mee dat je een stukje Bosnië kan doorkruisen, geef dit van te voren door bij je reservering;

*Boek je vliegtickets naar Kroatië voor een Fly Drive met Transavia.
**Bekijk de prijzen en informatie voor autohuur in Kroatië via Sunny Cars!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Krka Nationaal Park in Kroatië

Auto huren in Dubrovnik, dit moet je weten

 1. Het oude centrum van Dubrovnik is autovrij, hou hier rekening mee;
 2. Ga je rondrijden rondom Dubrovnik, hou er rekening mee dat je een stukje Bosnië kan doorkruisen, geef dit van te voren door bij je reservering.

*Bekijk de prijzen voor autohuur in Dubrovnik!
**Boek je vliegtickets naar Kroatië voor een Fly Drive met Transavia.
***Bekijk de prijzen en informatie voor autohuur in Kroatië via Sunny Cars!

Autohuur prijzen in Kroatië vergelijken

Autohuur prijzen vergelijken doe ik altijd zodat ik zeker weet dat ik de beste huurauto voor de beste prijs reserveer. Via Easy Terra, geef ik aan op welke data en op welke bestemming ik op zoek ben naar het autohuur aanbod. Hierbij kijk ik altijd naar de klasse van de auto en welke verzekeringen in- en exclusief zijn. Via EasyTerra kan je geen auto huren zonder creditcard!

*Vergelijk de autohuur prijzen via EasyTerra.
**Boek je vliegtickets naar Kroatië voor een Fly Drive met Transavia.
***Bekijk de prijzen en informatie voor autohuur in Kroatië via Sunny Cars!

Komiza - Vis

Auto huren in Kroatië zonder creditcard

Ideaal dat je nu ook een auto in Kroatië zonder creditcard kan huren. Let op dat dit alleen mogelijk is via Sunny Cars. Sunny Cars staat voor jou garant met het zogenoemde ‘geen waarborgpakket‘.

En je boft, op iedere verhuurlocatie in Kroatië die Sunny Cars aanbiedt is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid. 

*Huur hier direct een auto zonder creditcard via Sunny Cars
> Let op: Je kan niet alle type auto’s huren zonder creditcard!

Auto huren Kroatie

Een huurauto reserveren zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze;
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

*Huur hier direct een auto zonder creditcard via Sunny Cars
> Let op: Je kan niet alle type auto’s huren zonder creditcard!

Vakantie Kroatie Vis

Auto huren in Kroatië leeftijd

 • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
 • Er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden;
 • Economy klasse auto huren in Kroatië kan vanaf 21 jaar;
 • Er geldt geen maximale leeftijd voor autohuur in Kroatië.

Mooiste strand van Vis, Stiniva beach

Goedkope budget auto huren in Kroatië

Wil jij een budget auto huren in Kroatië? Kies dan voor een auto in de categorie Economy. Dat is de categorie met de goedkoopste huurauto’s in Kroatië. Het huren van een goedkope auto heeft voor- en nadelen.

Daarom adviseer ik je ook om mijn artikel te lezen over de voor- en nadelen van goedkoop een auto huren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Mooiste baai van Vis, Stončica Bay 

Roadtrippen en eilandhoppen in één

Zo leuk, in Kroatië kan je roadtrippen en eilandhoppen in één. Voor de kust van Kroatië liggen vele eilanden die een bezoek zeker waard zijn. Met je huurauto mag je ook op de ferry zodat je de rest van Kroatië ook kan ontdekken met je huurauto.

Als je dit van plan bent denk er dan wel aan dat je dit van te voren doorgeeft aan de autoverhuurder. Het kost wat extra maar dan is je huurauto op de ferry en op het andere eiland wel verzekerd.

Mooiste baai van Vis, Stončica Bay 

De grens over met je huurauto

Wil jij een roadtrip Kroatië combineren met een bezoek aan Slovenië of Bosnië? Denk eraan dat je van te voren bij je autohuur reservering doorgeeft dat je ook een ander land wilt bezoeken met je huurauto. Meestal betaal je hier een extra toeslag voor maar het is wel noodzakelijk dat je dit doet.

*Ga je touren rondom Dubrovnik, hou er rekening mee dat je een stukje Bosnië kan doorkruisen, geef dit van te voren door bij je reservering!

Tolwegen in Kroatië

In Kroatië zijn er veel tolwegen. Op de meeste plekken kan je ook met Euro’s betalen of met een creditcard maar een honderdtal aan Kuna’s is zeker handig als je een tolweg passeert.

Ook leuk, huur een klassieker voor een roadtrip

Ben je gek op mooie auto’s en heb je altijd al eens een roadtrip in een klassieke auto willen maken? Ook dat kan in Kroatië. De Kroatische Robi Rizvic is de eigenaar van het bedrijf Roads4Classics. Hij biedt georganiseerde en individuele toertochten aan in Kroatië met een klassieke auto. Ik heb het zelf nog niet ervaren dus ik kan nog niet met je delen hoe het is, wie weet in de toekomst.

*Interesse gekregen? Vraag naar de mogelijkheden voor een roadtrip met een klassieke huurauto.

Reizen en vliegen naar Kroatië

Vanuit Nederland kan je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen naar diverse luchthavens in Kroatië.

*Boek je vliegtickets naar Kroatië via Transavia.
**Zoek naar goedkope vliegtickets via Skyscanner.
***Wil je een auto huren in Kroatië? Het kan ook zonder creditcard.

Reizen en vliegen naar Split, Kroatië

Reistips voor vakantie in Kroatië

Ga jij een rondreis maken door Kroatië? Wil je nog wat extra reisideeën op doen? Check dan ook even de onderstaande tips voor een vakantie in Kroatië.

 1. Vlieg naar Zadar in Kroatië;
 2. Bezoek een Filigran zilversmid in Split
 3. Kroatië, het land van Game of Thrones;
 4. Bezoek Nationaal Park Krka in Kroatië;
 5. Bezoek de groene en blauwe grot in Kroatië;
 6. Bezoek al deze bezienswaardigheden in havenstad Split;
 7. Geniet van een wellness vakantie en ga kuren in Kroatië;
 8. Deze bezienswaardigheden op het eiland Vis moet je zien;
 9. Kies voor vakantie in stacaravan met bubbelbad in Kroatië;
 10. Bezoek de mooiste kerstmarkt van Europa, Advent in Zagreb;
 11. Huur een auto in Kroatië zonder creditcard voor een rondreis;
 12. Maak een rondreis en combineer autovakantie Kroatië met Slovenië.

 

Reistips voor vakantie in Kroatië

Een auto huren in Kroatië, heb jij dat al eens gedaan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email