Auto huren in Frankrijk tips en ervaringen, daar gaat dit artikel over. Daarnaast lees je hier alles over wat je moet weten als een auto gaat huren in Frankrijk, welke autoverhuur in Frankrijk mogelijk is, of je een auto kan huren in Frankrijk zonder creditcard en hoe oud je moet zijn om een auto te kunnen huren.

Auto huren in Frankrijk tips en ervaringen

Of je nou naar Nice vliegt en langs de kust een roadtrip wilt maken of met je huurauto langs de kilometerslange lavendelvelden wilt rijden. Of ga je liever citytrippen met je huurauto langs Franse steden of wil je de fijnste landelijk gelegen boutique hotels ontdekken? Of huur je een auto na aankomst op het vliegveld en reis je daarmee naar je wintersport bestemming? Een auto huren in Frankrijk geeft je de vrijheid en flexibiliteit om te doen wat jij wilt en wanneer.

Ga je een auto huren in Frankrijk? Hou je dan aan de verkeersregels die in Frankrijk gelden. In principe gelden bijna dezelfde regels als in Nederland maar de onderstaande tips zijn wel handig als je ze weet.

 • Kinderen mogen alleen voorin zitten als ze minimaal 10 jaar oud zijn;
 • Hou rekening in je reisbudget met de kosten voor tolwegen in Frankrijk;
 • In Frankrijk mag je tijdens het autorijden niets in je handen hebben, dus ook geen croissant;
 • Staat er in je rijbewijs dat je een bril of contactlenzen draagt? Zorg dat je een extra paar bij je hebt;
 • In andere Franse steden wordt een milieuzone aangeduid met borden; ‘Zonde de protection de láir, (ZPA);
 • Het gehele centrum van Parijs is een milieuzone, tussen 08.00 en 20.00 uur alleen toegang met ‘Vignette Crit’Air’.

Mijn ervaringen met het huren van een auto in Frankrijk zijn goed. Ik heb geen redenen om het je af te raden. De wegen zijn goed, de verkeersborden zijn duidelijk en Frankrijk is een geweldig land voor een roadtrip. Het enige wat ik je kan meegeven is dat je goed moet letten op wat je huurt en wat de voorwaarden zijn van je huurcontract.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren in Frankrijk

Auto huren in Frankrijk vergelijken

Prijzen vergelijken is altijd een goed idee. In een paar minuten heb je een compleet overzicht qua prijsvergelijking autoverhuur op een bestemming. Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via Easy Terra, omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn. Zij vergelijken de prijzen van meest geboekte autoverhuurders. Hou er rekening mee dat als je autohuur prijzen gaat vergelijken je goed kijkt naar:

 1. Autotype;
 2. Autoklasse;
 3. Verzekeringen en eventuele extra’s.

Handige dingen om te weten over autohuur in Frankrijk

Goedkoopste auto huren in Frankrijk

De goedkoopste auto huren in Frankrijk, ik begrijp als geen ander dat je dat het liefste doet. Want waarom zou je meer uitgeven als het goedkoper kan. Maar een ding moet je niet vergeten, goedkoop is niet altijd beter. Daarom adviseer ik je ook om mijn artikel te lezen over de voor- en nadelen van goedkoop een auto huren. En check de onderstaande tips:

 1. Prijzen vergelijken autohuur;
 2. Reserveer je huurauto op tijd;
 3. Controleer je autohuur contract goed;
 4. Kijk goed naar ophaal- en inlevertijdstip;
 5. Welke auto past bij je vakantie en denk aan je creditcard saldo.

Autohuur Frankrijk

Auto huren in Frankrijk zonder creditcard

Ik maak zelf regelmatig gebruik van autoverhuurder Sunny Cars. Op een aantal bestemmingen maken zij het mogelijk een auto te huren zonder creditcard, maar helaas is dit nog niet mogelijk in Frankrijk. Bij autoverhuurder Sixt is het wel mogelijk een auto te huren zonder creditcard.

*Let op: controleer altijd zelf ook nog de actuele huurvoorwaarden, dingen kunnen altijd wijzigen. 

Auto huren in Frankrijk zonder creditcard

Auto huren in Frankrijk leeftijd

 • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
 • Er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden;
 • Een Economy klasse auto huren in Frankrijk kan vanaf 21 jaar;
 • Er is niet standaard een maximale leeftijd voor autohuur in Frankrijk. Controleer het in de huurvoorwaarden.

Autorondreis Bordeaux naar Atlantische Kust

Tolwegen Frankrijk

Ben je een reis naar Frankrijk aan het plannen hou er dan rekening mee in je reisbudget dat er veel tolwegen zijn in Frankrijk. Ook voor het autorijden over bruggen en door tunnels wordt tol geheven. De ANWB heeft een handig overzicht gemaakt van alle tolwegen in Frankrijk. Voor meer informatie kan je ook de Franse website voor tolwegen raadplegen.

De ANWB heeft de prijzen gepubliceerd van de meest gebruikte tolwegen. Hou er rekening mee dat ter plaatse deze tarieven enigszins kunnen verschillen. Op de Franse website kan je jouw gewenste autoroute invoeren en precies zien waar en hoeveel tol je moet betalen. Wil jij de tolwegen in Frankrijk vermijden? Dan kan je op basis van jouw reisroute kijken welke wegen je dan moet rijden. Wil jij de tol berekenen voor jouw Frankrijk reis? Gebruik dan de handige tol calculator zodat je ongeveer weet wat je tolkosten zijn.

De tolkosten in Frankrijk verschillen nogal. In het noorden van Frankrijk is de tol over het algemeen hoger dan in het zuiden van Frankrijk. De prijzen voor de tolwegen per kilometer lopen uiteen van €0,03 tot €0,53 cent. De duurste tolweg in Frankrijk is de A14, de weg vanuit La Défense in Parijs naar het westen van Frankrijk. Het gebruik van die tolweg kost maar liefst €0,53 cent per kilometer! De goedkoopste tolweg in Frankrijk is de A75. Deze autoroute loopt van Clermont-Ferrand naar Béziers en kost ongeveer €0,03 cent per kilometer. Ook de A20 van Vierzon naar Montauban kost gemiddeld €0,03 cent per kilometer.

Zorg dat je de tijd neemt om je reisroute door Frankrijk te plannen want dat kan je een hoop geld besparen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheid om via Luxemburg over de A31 te rijden. Dan betaal je pas tol vanaf Nancy.

 1. Bekijk het tolweg overzicht voor Frankrijk van de ANWB hier;
 2. Ga je naar Disneyland Parijs dan betaal je €16,90 per enkele reis aan tolkosten.

Tolwegen Frankrijk

Cabrio huren Frankrijk

Jaaa, lekker het dak naar beneden, de frisse wind door je haren en de zon op je bol. Een cabrio huren in Frankrijk is heerlijk. Snuif de zeelucht op langs de kust en ruik de heerlijke lavendelgeuren.

Bij de meeste autoverhuur in Frankrijk bedrijven kan je ook een cabrio huren. Wees er in de zomer wel op tijd bij, want meestal zijn er maar een beperkt aantal cabrio’s aanwezig in de ‘carfleet’.

Auto huren in Frankrijk en de grens over

Huur jij een auto voor je vakantie in Frankrijk en wil je ermee de grens over naar Italië of Spanje? Dat kan met een one-way autohuur. Belangrijk is wel dat je dit vooraf kenbaar maakt en bij je reservering opgeeft. Check wat de extra kosten hiervoor zijn. Ga je alleen een dag de grens over voor een uitstapje? Check ook dan of dat is toegestaan. Het is wel van belang te weten, mocht er iets gebeuren over de grens dat je weet wat je moet doen.

Auto huren in Frankrijk en inleveren in Nederland

Een auto huren in Frankrijk en inleveren in Nederland is mogelijk. Eigenlijk maak je in dit geval een enkele reis of zoals dat in autohuur termen wordt genoemd, je huurt een auto ‘one way’. Zowel voor grensoverschrijding als voor het inleveren van een huurauto op een andere locatie betaal je een extra toeslag. Dat geldt dus zowel voor van Frankrijk naar Spanje of Italië reizen als vanuit Frankrijk one way naar Nederland reizen.

*Voorbeeld: enkele reis toeslag van Parijs naar Amsterdam gemiddeld €360,-

Heb jij nog meer tips voor een auto huren in Frankrijk?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email