Wil jij een auto huren om IJsland te ontdekken? Een auto huren op IJsland vanaf Keflavik Airport is gemakkelijk en ziet er zo uit. Let goed op, kies niet voor Reykjavik Airport want dit vliegveld is alleen voor binnenlandse vluchten en niet voor inkomende internationale vluchten.

Auto huren op IJsland vanaf Keflavik Airport

Ga je een rondreis maken op IJsland dan raad ik je aan om direct vanaf Keflavik Airport een auto te huren. Alle internationale vluchten komen aan op Keflavik Airport, zoals de vluchten van Icelandair, WOW air, Norwegian Airlines en EasyJet. Vergis je dus niet met Reykjavik Airport omdat je de hele tijd de hoofdstad in gedachte hebt. Dat vliegveld is namelijk alleen voor binnenlandse vluchten. Alle grote autoverhuur maatschappijen zijn vertegenwoordigd in de aankomsthal. Zo zie je daar direct de balies van Europcar, Hertz, Avis en Budget. Heb je via een andere autoverhuurder een auto gehuurd voor een roadtrip dan is het even afhankelijk van wat er in je bevestiging staat.

*Reserveer voor aankomst al je huurauto via Sunny Cars op IJsland.

Wordt je opgehaald met een shuttle service? Dit heb je bijvoorbeeld als je via Global Rent a Car, zelfde bedrijf als IceRentalCars huurt. Dan moet je bellen bij aankomst en wordt je met een shuttle bus naar de locatie gebracht waar alle auto’s staan. Daar wordt de reservering in orde gemaakt. Meestal liggen deze locaties op ongeveer 15 minuten rijafstand van Keflavik Airport. Er bestaat ook een Car Rental Shuttle Bus, afhankelijk van waar je de auto hebt gereserveerd kan je daarnaar toe gaan en wordt je met een shuttle bus naar de juiste autoverhuurder gebracht. Je ziet de Car Rental Shuttle Bus aanwijzingen direct als je de aankomsthal uitloopt. Vanaf daar is het nog ongeveer 100 meter lopen.

Wil je nog meer weten over een auto huren in IJsland en autorijden in IJsland? Bekijk dan mijn onderstaande artikelen.

 Auto huren op IJsland vanaf Keflavik Airport

Auto huren met korting Hertz

In samenwerking met Hertz autoverhuur mag ik 10% korting bij Hertz geven. De korting geldt alleen als je boekt via deze link. Het kost je niets extra’s, de link registreert alleen de korting. De kortingscode is: 852252. Hoe de kortingscode werkt? Vink het vakje ‘kortingscode’ aan en vul in het pop-up scherm bij CDP de kortingscode in.

Huurauto’s uit de ‘Dream Collection ‘zijn niet met korting boekbaar. Je kan de korting niet gebruiken met andere kortingen of aanbiedingen. De korting geldt alleen op de verhuurprijs en niet op alle extra’s zoals toeslagen, taxes en extra’s zoals GPS en een extra bestuurder. Er is geen minimum verhuurprijs en de prijzen die je ziet zijn inclusief de korting zodra je de kortingscode van Hertz invoert. Wil je weten wat het normaal kost dan moet je zoeken zonder de invoer van de kortingscode.

Auto huren met korting Hertz

Waar ligt Keflavik Airport?

Het vliegveld; Keflavik Airport, ligt in het westen van IJsland, dicht bij de plaats Keflavik. Vanaf Keflavik Airport is het ongeveer 50 kilometer naar het centrum van Reykjavik. Met de auto rij je dat in ongeveer 40 minuten over de snelweg nummer 41, Reykjanesbraut. Keflavik Airport bestaat uit één grote terminal, Leifur Eiríksson Air Terminal.

Autoverhuur IJsland

Reistips IJsland

Heb jij je huurauto gereserveerd om IJsland te gaan ontdekken? Dan is het tijd om de leukste reistips voor IJsland te verzamelen en je reisroute te gaan bepalen. Om je te inspireren deel ik graag mijn reistips met je.

  1. Bekijk deze bezienswaardigheden in Reykjavik;
  2. Een groot avontuur, ga gletsjerhiken in IJsland;
  3. Tips met kledingadvies voor IJsland in de winter;
  4. Beste reistijd voor het zien van het noorderlicht op IJsland;
  5. IJsland te paard, alles over paardrijden in IJsland en paardrijden in Vik op IJsland.
  6. Bezoek de Secret Lagoon, ga naar een van de andere hotsprings op IJsland of dompel je voeten in het Kvika voetenbad in Reykjavik.

Noorderlicht excursie

Heb jij ook ervaring met een auto huren op IJsland vanaf Keflavik Airport?

Print Friendly, PDF & Email