Lees snel alle praktische auto huren Griekenland tips zodat je goed voorbereid op reis gaat en volop kan genieten van je vakantie met huurauto. Of je nu gaat eilandhoppen in Griekenland, een rondreis of een Fly & Drive route gaat rijden, hier vind je alle informatie die je moet weten.

Auto huren Griekenland tips

Ga jij een rondreis maken door Griekenland? Wil je met je huurauto gaan eilandhoppen? Of ben je van plan je ultieme Griekenland Fly & Drive route te gaan rijden? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over een auto huren in Griekenland plus de beste praktische tips. Zo vind je hier ook informatie over parkeren in Griekenland, tanken en tolwegen en je kan prijzen vergelijken van autohuur.

Wist je dat je in Griekenland ook een auto kan huren zonder creditcard en dat je minimaal 21 jaar moet zijn? Dat grensoverschrijding over het algemeen niet is toegestaan en de kosten voor one-way huren in Griekenland best prijzig kan zijn. Oh en niet te vergeten, let op als je een overtocht gaat maken met je huurauto vaak moet je dat apart bij verzekeren. Het is maar dat je het weet. Lees dus snel verder zodat jij goed voorbereid op reis gaat met je huurauto. Alvast een paar dingen op een rij met betrekking tot het huren van een auto in Griekenland:

  • Kies een huurauto die past bij je reis;
  • Afhankelijk van je reisplanning, check de rij afstanden;
  • All-in autoverhuur is mogelijk, let op bij bootovertochten;
  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Griekenland;
  • Je kan in Griekenland een auto huren zonder creditcard;
  • Hier kan je de autohuur prijzen vergelijken via EasyTerra;
  • Op bergwegen is het verplicht te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten. Toeter lekker mee met de Grieken!

*Ontdek ook deze All Inclusive Adults Only hotels in Griekenland met wellness faciliteiten.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Autohuur Griekenland, alle tips in 1 overzicht

Griekenland is super populair als autohuur bestemming. Bekijk de kaart van Griekenland eens en je ziet dat je alle kanten uit kan rijden. Ga jij het vasteland van Griekenland ontdekken of juist één of meerdere van de Griekse eilanden? Een auto huren in Griekenland geeft je de vrijheid om overal naar toe te kunnen rijden.

Ik ben al jaren klant bij Sunny Cars. Heel soms huur ik ergens anders een auto omdat het wel eens beter uitkomt met mijn werk en omdat ik op de hoogte wil blijven qua autohuur mogelijkheden wat er speelt. Het fijne van Sunny Cars vind ik dat alles overzichtelijk geregeld is, duidelijk is, je er zorgeloos een auto kan huren inclusief alle benodigde verzekeringen en ze 24/7 bereikbaar zijn met een Nederlandse klantenservice. Daarom raad ik ze ook aan aan mensen die niet zo vaak op reis gaan en zonder zorgen en gedoe de auto in willen stappen als ze eenmaal op de bestemming zijn. Extra leuk is de Sunny Guide Griekenland bomvol praktische tips voor autorijden in Griekenland.

Wil je graag weten welke autoverhuur aanbieders er allemaal zijn in Griekenland dan raad ik je aan om de autohuur prijzen te vergelijken via EasyTerra.

 1. Auto huren in Griekenland via Sunny Cars
 2. Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra.

Verzekeringen autohuur Griekenland

Als je een auto huurt in Griekenland moet je zeker een verzekering afsluiten. Lees ook mijn uitgebreide artikel met autohuur tips in het buitenland. Een Nederlandse reisverzekering/of autoverzekering is niet voldoende in het geval van schade.

Tip: Bij Sunny Cars heb je all-in autohuur. De WA / WAM-verzekering, (Wettelijke Aansprakelijkheid – Motorrijtuigen) is altijd verplicht en dekt de schade aan derden, zowel materieel als fysiek. In het buitenland wordt dit vaak LI, (Libility Insurance) genoemd. Huur je een auto via de prijsvergelijker EasyTerra dan zijn deze verzekeringen inbegrepen en die kan je met het Worry Free Concept nog uitbreiden.

Voorbeeld auto huur Griekenland:
Huur je ter plaatse een auto in Griekenland en je ziet dat je voor 1 miljoen gedekt bent, dan denk je misschien Woww! Maar dat is veel te weinig, want bij een ongeval met ernstig letselschade lopen de kosten flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en ga niet met de verhuurder in zee als dat maar een miljoen euro blijkt te zijn. Ter info, huur je een auto bij Sunny Cars dan bestaat de WA standaard uit € 7,5 miljoen.

Auto huren Griekenland

Top 10 autohuur bestemmingen Griekenland 

Ga jij het vasteland van Griekenland ontdekken of is je oog op één van de eilanden gevallen? Of kon je niet kiezen en ga je een rondreis maken of zelfs eilandhoppen? Op zich maakt het niet uit want je kan bijna overal een auto huren in Griekenland maar hieronder zie je in elk geval een top 10 van autohuur bestemmingen in Griekenland.

   1. Kos
   2. Corfu
   3. Kreta
   4. Samos
   5. Athene
   6. Lesbos
   7. Rhodos
   8. Chalkidiki 
   9. Zakynthos
   10. Thessaloniki

Auto huren Kreta

Kreta is een fantastisch eiland voor een rondreis met een huurauto. Sinds 1975 verhuurt Rental Center Crete auto’s op Kreta. Ze zijn een betrouwbare autoverhuurder waarbij je auto’s kan huren vanuit de plaatsen Heraklion, Chania, Rethymnon, Chersonissos, Gouves, Kokkini Hani, en Sissi. Er zijn regelmatig goede aanbiedingen te vinden op de website van auto huren Kreta, check die dus zeker even als je reisplannen naar Kreta hebt.

Belangrijk om te weten is dat bestuurders minimaal 21 jaar oud moeten zijn voor het huren van een auto in de categorie A en B, 23 jaar voor de klasse C, C1, D, D1, K, K1, K2 en 25 jaar oud voor de resterende autohuur Kreta categorieën. Er zijn mogelijkheden voor het All Inclusive huren van een huurauto. Let bij het reserveren altijd h=goed op de huurvoorwaarden en welke verzekeringen wel en niet inclusief zijn.

*Vergelijk hier de prijzen via EasyTerra voor Kreta.
**Bekijk hier alle mogelijkheden voor auto huren op Kreta via Sunny Cars!

Autohuur Griekenland

Prijzen vergelijken autohuur Griekenland

Prijzen vergelijken is altijd een goed idee. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet zou doen. Bedenk alleen goed dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Een goedkope auto huren in Griekenland is leuk, maar check altijd goed de huurvoorwaarden en of de auto past bij de reis die je gaat maken.

Auto huren Griekenland zonder creditcard 

Een auto huren zonder creditcard in Griekenland. Het kan met het “Geen waarborg pakket” van Sunny Cars. Zij staan garant bij de verhuurder voor hun klanten. Het boeken van een huurauto op je vakantie bestemming werkt hetzelfde, je hoeft alleen maar aan te vinken; ‘geen waarborg pakket’.

Je kan een auto huren zonder creditcard op het vasteland van Griekenland en in elk geval op de populaire vakantiebestemmingen zoals Kreta, Kos, Rhodos en Corfu. Check de reisbestemmingen hieronder. Let erop dat je niet alle type auto’s kan huren zonder in het bezit te zijn van een creditcard.

*Bekijk de auto huren in Griekenland via Sunny Cars mogelijkheden.

Zo reserveer je een huurauto zonder creditcard via Sunny Cars

 1. Reserveer minimaal 5 dagen voordat je de huurauto nodig hebt;
 2. Kies in stap 2 van het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg’. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
 3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan de reservering worden bevestigd en kan je een auto huren zonder creditcard.

Voordelen auto huren Griekenland via Sunny Cars

Zonder zorgen een auto huren? Kies dan voor de all-in autoverhuur van Sunny Cars. Nog geen 21? Kies dan voor het Under Age pakket. Een auto huren is voor iedereen mogelijk.

  • All-in autohuur bestaat uit: 14 Dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen, ongelimiteerd aantal kilometers, WA-dekking van € 7,5 miljoen – Schadeverzekering (CDW) – Diefstalverzekering (TP), terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal, glas-banden-bodem-dakschadedekking, lokale belasting en luchthaven afleveringskosten.
  • Nog geen 21 jaar? Kies voor het Under Age pakket en huur je auto.

*Via Easy Terra kan je op het boekingsscherm direct je leeftijd invoeren en de mogelijkheden zien.

auto huren Griekenland

Op vakantie inclusief huurauto naar Griekenland

Wil je een rondreis door Griekenland gaan maken? Heb jij een toffe Fly & Drive roadtrip route gezien die je wilt gaan rijden met een huurauto. Misschien is het wel veel voordeliger om op vakantie te gaan inclusief de prijs van een huurauto. Check de onderstaande reis mogelijkheden aar Griekenland met een huurauto.

Vakantie inclusief huurauto Griekenland

Tol betalen en tolwegen in Griekenland

De meeste snelwegen in Griekenland zijn tolwegen. De meeste tolweg doorgangen zijn bemand en daar kan je contant betalen bij de service medewerker. Bij een aantal tolweg kantoren kan je ook pinnen en/of met je creditcard betalen. Zorg er in elk geval voor dat je altijd contant geld en zeker ook wat muntgeld in auto hebt liggen.

Tol betalen en tolwegen in Griekenland

Tanken in Griekenland

De meeste benzinepompen in Griekenland zijn geopend vanaf 07.00 uur tot een uur of 22.00 in de avond. Bij alle tankstations kan contant worden betaald. Bij een aantal tankstations worden ook creditcards geaccepteerd. Pinpassen worden steeds vaker geaccepteerd maar ga er niet vanuit. Er is een plek in Griekenland (dankjewel ANWB voor de tip) waar je echt moet zorgen dat je brandstofpeil op niveau is.

Langs de snelweg tussen Igoumenitsa en Kipi is slechts 1 tankstation. Om precies te zijn in Klidi, niet ver van Thessaloniki.  Ga je deze route rijden met je huurauto zorg er dan voor dat je auto vol getankt is of dat je hem vol tankt in de plaatsen waar de weg langs voert: Igoumenitsa, Kavala, Komotini, en Alexandroupolis.

Tankstations Griekenland

Parkeren in Griekenland, let ook op milieu zones

Let er op dat je je huurauto goed en netjes parkeert. De Griekse politie heeft namelijk het recht om de nummerplaat van fout geparkeerde auto’s in beslag te nemen. Dit geldt ook voor huurauto’s. Let er daarnaast op dat je niet je huurauto parkeert nabij één van de onderstaande plaatsen:

 • Binnen 3 m van een brandkraan.
 • Binnen 5 m van een kruising, stopbord of verkeerslicht.
 • Binnen 15 m van een spoorwegovergang, bushalte of tramhalte.
 • Naast een gele streep langs de rijbaan.
 • In gemarkeerde groene zones in Athene is het verboden te parkeren, behalve bij parkeermeters.

In verband met het verminderen van de luchtvervuiling mag in het centrum van Athene alleen auto gereden worden met voertuigen waarvan het laatste cijfer van het kenteken even is op even dagen. Op oneven dagen geldt dit andersom. Gelukkig geldt deze regel alleen voor auto’s met een Grieks kenteken en zijn huurauto’s uitgesloten. No worries dus!

Leeftijd voor auto huren Griekenland

Ga je op reis met vrienden en wil je een auto huren om Griekenland of één van de eilanden te ontdekken met een huurauto? Let er dan op dat er een minimale leeftijdsgrens is. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs dat is afgegeven ten minste 1 jaar voor de eerste huurdag.

Bij een aantal autoverhuurbedrijven is de minimum leeftijd zelfs 23 jaar. Daarbij is het goed om te weten dat je binnen die leeftijdsgrens geen auto’s kan huren in hogere categorieën dan de C categorie. Dat heeft te maken met de waarde van de huurauto.

Heb jij niet de juiste leeftijd om een auto te huren op vakantie? Kies dan voor het Under Age pakket van Sunny Cars. Zo kan ook jij met je vrienden een auto huren op reis. Een aantal autoverhuurders hanteren een maximale leeftijd van 75 jaar voor bestuurders.

*Via Easy Terra kan je op het boekingsscherm direct je leeftijd invoeren en de mogelijkheden zien.

Leeftijd voor auto huren Griekenland

Beste categorie autohuur in Griekenland

Je gaat op reis, de bestemming is geboekt, je moet alleen nog de autohuur regelen. Maar welke auto kies je? Wil je gewoon een beetje touren over de hoofdwegen dan is een categorie B auto prima. Over het algemeen is categorie C wat comfortabeler. Waar je wel rekening mee moet houden is met hoeveel mensen je reist en vooral ook met hoeveel bagage. Je wilt tenslotte niet met je koffers op schoot zitten.

Ben je van plan om een beetje off-road te gaan rijden of hou jij ervan om wat hoger te zitten? Kies dan voor een SUV. Ben je gek op de zon dan is een cabrio fantastisch. Ook leuk, een Jeep huren voor vakantie. Fun gegarandeerd!

Beste categorie autohuur in Griekenland

One way auto huren in Griekenland

Een rondreis Griekenland is fantastisch. Het land heeft ontzettend veel te bieden voor een rondreis van meerdere weken. Wat ik ooit nog wel eens wil doen is eilandhoppen met een huurauto in Griekenland. Tijdens een rondreis met een huurauto start je op hetzelfde punt als waar je na je reis ook weer terug naar toe reist. Uiteraard kan je ook in Griekenland ‘one-way’ een auto huren.

Mocht je dit van plan zijn hou er dan wel rekening mee dat de kosten voor one-way een auto huren behoorlijk kunnen oplopen. Stel jij huurt een auto in Athene en reist daarmee naar meerdere eilanden en je besluit vanaf één van die eilanden terug te vliegen. Dan zal die auto toch terug moeten naar Athene. Jij betaald voor de kosten van het terugbrengen van de auto.

One way auto huren in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland met een huurauto

Stel je voor je vliegt naar Athene en daar haal je op het vliegveld je huurauto op. Je bent er klaar voor om te gaan eilandhoppen in Griekenland met je huurauto. Je rijdt met je auto naar de haven toe, rijdt je huurauto de ferry op en je vertrekt naar je eerste bestemming. Geen probleem zou je denken. Maar let op: stel dat er aan boord tijdens de overtocht schade ontstaat aan de huurauto dan is dat over het algemeen niet standaard gedekt.

Meestal huur ik mijn auto bij Sunny Cars omdat zei all-in autoverhuur aanbieden. Echter voor schade aan een huurauto tijdens een bootovertocht ben je ook bij Sunny Cars niet standaard verzekerd. Dat betekent dat je ter plaatse bij de autoverhuurder moet aangeven wat je reisplannen zijn zodat je ter plaatse een extra verzekering bij de lokale verhuurder kan afsluiten.

*Ontdek alles over een wellness vakantie op Evia in Griekenland.
Een van de auto huren Griekenland tips, reis over de brug of met de veerboot naar het eiland. 

Eilandhoppen in Griekenland met een huurauto

Grensoverschrijding vanuit Griekenland

Ga je een rondreis maken door Griekenland en heb je plannen om ook naar Albanië, Macedonië en/of Bulgarije te gaan? Hou er dan rekening mee dat de meeste autoverhuurders geen grensoverschrijding toestaan vanuit Griekenland. Het is een van de belangrijke auto huren Griekenland tips die je anders duur kan komen te staan.

Iedere autoverhuurder heeft zijn eigen voorwaarden en het ondoenlijk om dat hier per autoverhuurder te vermelden gezien het ook bijna niet voorkomt. Is dat toch je reisidee? Neem dan contact op met de autoverhuurder en vraag naar de mogelijkheden.

Auto huren Griekenland ervaringen

Inmiddels ben je nu wel op de hoogte van alle auto huren Griekenland tips. Ik ben net terug van een roadtrip van een week over het Griekse eiland Evia. Wat een fantastisch eiland voor een rondreis met een huurauto. De hoofdwegen zijn goed. De wegen in het binnenland zijn op sommige plaatsen wel aan onderhoud toe. De kustwegen zijn voornamelijk geschikt voor de ervaren rijder, het zijn behoorlijke kronkelwegen en de dalingen en de stijgingen kunnen soms behoorlijk zijn.

Daarnaast heb ik ook wel eens een auto gehuurd op Rhodos en Kreta. Voor die eilanden geldt eigenlijk hetzelfde. Check ook zeker even mijn hoofdstuk over welke auto je het beste kan kiezen voor je roadtrip.

Auto huren Griekenland ervaringen

Verkeersregels en handig om te weten voor autohuur Griekenland

 1. Zeker in de meer afgelegen regio’s zijn veel verkeersborden alleen in het Grieks, dus denk aan je navigatie en inladen van je routekaarten;
 2. Komt er een bochtige weg aan in de bergen? Toeter om je mede weg gebruikers te informeren;
 3. Op onverharde wegen zonder weg-nummer ben je niet verzekerd, vertrouw dus niet altijd Google maps;
 4. Is de auto achter je aan het seinen? Grote kans dat hij wil inhalen. Geef de auto de ruimte en ga desnoods op de vluchtstrook rijden even;
 5. Luister je graag naar muziek? Zet de radio aan en NIET je koptelefoon op;
 6. In een huurauto mag je niet roken, maar doe je het toch en heb je een kind jonger dan 12 bij je dan kan je ook nog een boete krijgen.

Reistips voor Griekenland

Nu je alles weet over autohuur in Griekenland vind je het misschien ook nog wel leuk om mijn Griekenland reistips te lezen. Laat je inspireren en doe ideeën op voor de onderstaande Griekse bestemmingen:

 

bezienswaardigheden op eiland Evia

Heb jij nog meer auto huren Griekenland tips om te delen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email