Ga jij op vakantie naar Zwitserland of Frankrijk? Dan is de kans groot dat je kiest voor een auto huren vanaf Genève Airport aan de Franse kant of de Zwitserse kant. Het is heel belangrijk om je te realiseren dat autoverhuur op Genève Airport aan zowel de Franse kant als aan de Zwitserse kant kan. Ik geef je alle tips waar je aan moet denken zodat jij je reis en autohuur vanaf Genève Airport goed kan voorbereiden.

Auto huren Genève Airport

Het is nogal wat een auto huren vanaf Genève Airport. Of zoals het vliegveld officieel heet; ‘Geneva Cointrin International Airport (GVA)’. Het vliegveld van Genève heeft namelijk een Frans deel én een Zwitsers deel. Het vliegveld ligt ten noordwesten van de stad tegen de Franse grens. Het allerbelangrijkste om direct te checken is of jij je auto aan de Franse kant of aan de Zwitserse kant wil huren. Deze keuze moet je enerzijds maken op basis van je uiteindelijke eindbestemming, of je in de winter of in de zomer vanaf Genève Airport verder reist en op basis van je eigen wensen en reiskosten budget.

Huur jij bijvoorbeeld een auto aan de Franse kant maar ga je op reis naar Zwitserland? Dan is de kans groot dat je huurauto geen Zwitsers vignet heeft voor de Autobahn. Ook is het zo dat in de winter, winterbanden verplicht zijn in Zwitserland en niet verplicht zijn in Frankrijk. Dus huur je een auto in de winter op Genève Airport aan de Zwitserse kant, dan krijg je winterbanden. Huur je een auto in de winter vanaf Genève Airport aan de Franse kant dan krijg je niet automatisch winterbanden en moet je die optie als extra selecteren. 

Ga je naar een Frans wintersport gebied dan kan je nog steeds het beste een auto huren aan de Zwitserse kant omdat je huurauto dan aan alle winterse omstandigheden voldoet. Huurauto’s in Zwitserland hebben namelijk standaard winterbanden, iets wat je wel nodig hebt in de Franse wintersportgebieden. Daarbij kost een auto huren aan de Franse kant van Genève Airport ook meer tijd omdat je eerst weer langs de Franse douane moet. Je land namelijk met het vliegtuig op Zwitsers grondgebied. Het huren van een auto aan de Zwitserse kant is over het algemeen wel duurder, hou rekening met zo’n €100,- extra. Maar als je goed de prijzen vergelijkt en eraan denkt om bij auto huren aan de Franse kant er wel nog de kosten voor winterbanden bijkomen wordt het verschil alweer minder. Die extra Euro’s wegen dan misschien niet op tegen het gemak. 

Ik adviseer je dus om in de winter een auto te huren aan de Zwitserse kant van de luchthaven van Genève Airport. Denk er ook aan dat als je een auto huurt aan de Zwitserse kant, maar op reis gaat naar een Frans wintersport gebied dat je ‘grensoverschrijding’ aanvraagt. Dit is heel belangrijk want anders ben je niet verzekerd. Reserveer op tijd je huurauto want het overschrijven van landsgrenzen met een huurauto is van invloed op de beschikbaarheid van een huurauto. Hou er rekening meet dat je voor grensoverschrijding altijd extra moet betalen.

Reis je in de zomer naar de luchthaven van Genève Airport, dan kan je het beste kijken naar je eind bestemming en de kosten voor de autohuur en eventuele grensoverschrijding toeslag. Vergelijk altijd de prijzen voor een auto huren in Genève aan de Franse kant en een auto huren vanaf Genève aan de Zwitserse kant. De ene keer is autohuur aan de Zwitserse kant voordeliger plus de kosten van de grensoverschrijding naar Frankrijk en de andere keer is het net andersom. Meer informatie over prijzen vergelijken voor een huurauto lees je hier. 

 • Huur je een auto aan de Franse kant van Genève Airport dan rij je bij vertrek van de luchthaven door een soort niemandsland. Via de stadswegen rondom Genève Airport rij je naar de grens. Frankrijk staat goed aangegeven met grote borden waarop; ‘FRANCE’ staat.
 • Let heel goed op als je terugreis naar de luchthaven van Genève Airport. Moet je terug naar het Franse of het Zwitserse deel van de luchthaven van Genève?  Ben je in een Frans wintersportgebied geweest dan moet je op de terugweg in Frankrijk al van de snelweg af om de route naar het Franse deel van de luchthaven te vinden. Voor de ingang van de Franse kant moet je de borden volgen met ‘Aéroport secteur France’. Wil je naar de Zwitserse kant van de luchthaven van Genève volg dan de borden; ‘Aeroport’. Rij je verkeerd, dan rij je dus grensoverschrijdend wat niet is toegestaan als je dat niet hebt aangevraagd en zonder vignet kost je dat een heleboel extra. Vraag bij de autoverhuurder ter plaatse om een duidelijke route en plattegrond.
 • Reis je in de winter naar Genève Airport? De huurauto’s aan de Franse kant hebben niet standaard winterbanden en die aan de Zwitserse kant wel.
 • Denk eraan dat Zwitserland niet bij de EU hoort, je betaald er dus met Zwitserse Franken. Over het algemeen kan je wel met € op de luchthaven betalen.
 • De afstand van Genève Airport naar het centrum van Genève is ongeveer 6 kilometer. Je rijdt er een kwartier over en je kan het beste de binnenstad van Genève bereiken via de ‘Route de Meyrin’.
 • Lees hier meer tips en ervaringen over auto huren in Frankrijk.

Winter accessoires, altijd op aanvraag, prijzen als voorbeeld, kan wijzigen.
Een skibox kost gemiddeld per huurperiode €34,-.
Sneeuwkettingen kosten per huurperiode gemiddeld €70,-.

*Huur een All Inclusive auto via Sunny Cars! Selecteer direct of je autohuur aan de Franse kant of Zwitserse kant wenst.

*Auto huren in Genève via Sunny Cars!
**Auto huren Geneve luchthaven Frans gebied via Sunny Cars!
-Let op, in de winter GEEN standaard winterbanden.
***Auto huren in Geneve luchthaven Zwitserse gebied via Sunny Cars!

****Lees hier meer
tips en ervaringen over auto huren in Frankrijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Sunny Cars Banner

Auto huren Genève Airport

Auto huren Genève Airport Franse kant

Ben je van plan om een auto te huren vanaf Genève Airport aan de Franse kant? De onderstaande punten zijn handig om te weten en gelden zowel in de zomer als in de winter bij autohuur vanaf Genève Airport. Reis je in de winter naar Genève Airport dan moet je eraan denken dat winterbanden niet standaard om de huurauto zitten.

 • Heb je een auto aan de Franse kant gehuurd? Volg in de aankomsthal van Genève Airport de borden Secteur France. Ga met de roltrap naar  France/Départs. Je passeert hierbij de Franse douane en kan dan doorlopen naar de autoverhuurder in de hal.
 • Reis je naar Zwitserland, vraag dan goed of je huurauto een Zwitsers vignet heeft voor de Autobahn. Zo niet? Koop er een! Een Franse huurauto heeft niet standaard een Zwitsers Autobahn Vignet. Dat vignet heb je wel nodig als je terugrijdt naar de luchthaven van Genève. Of je moet ervoor kiezen om binnendoor terug te rijden maar dan moet je heel goed op de borden letten op de terugweg.
 • In Frankrijk zijn winterbanden niet verplicht, dus hou er rekening mee dat als je een auto gaat reserveren om naar een Frans skigebied te reizen je extra moet betalen voor het gebruik van winterbanden. En eventueel heb je ook nog winter accessoires nodig zoals sneeuwkettingen en een ijskrabber.

*Auto huren Geneve luchthaven Frans gebied via Sunny Cars!
-Let op, in de winter NIET standaard winterbanden.
**Auto huren in Geneve luchthaven Zwitserse gebied via Sunny Cars!


Auto huren Genève Airport Franse kant

Auto huren Genève Airport Zwitserse kant

Vlieg je naar Genève Airport? Dan raad ik je aan om zeker in de winter te kiezen voor een autoverhuurder aan de Zwitserse kant. In Zwitserland zijn winterbanden namelijk verplicht en biedt Sunny Cars je standaard het winter standaard winterbanden, (Winter Tyres) aan. In Frankrijk zijn winterbanden niet overal verplicht en heb je dus niet standaard een WT-Pakket. In de Franse wintersport gebieden worden winterbanden wel aanbevolen en soms zijn winterbanden zelfs verplicht. Denk er dus aan dat als je op wintersport vakantie gaat in Frankrijk je winterbanden voor je huurauto apart bij moet boeken.

 • In Zwitserland zijn winterbanden verplicht in de winter, dus je betaald automatisch meer voor het huren van een auto aan de Zwitserse kant van Genève Airport maar dan is je auto wel direct klaar voor een winterse reis. Extra winter accessoires zoals sneeuwkettingen en een ijskrabber zijn niet standaard inbegrepen en moet je altijd als extra reserveren en ter plaatse betalen.
 • Huur je auto in Zwitserland dan heeft je huurauto automatisch het Zwitsers Autobahn Vignet.
 • Over het algemeen is een auto huren vanaf Genève aan de Zwitserse kant wel duurder, daar moet je rekening mee houden.
 • Zwitserland is niet aangesloten bij de Europese Unie en gebruikt dus geen Euro. Je kan wel betalen met Euro’s, maar de bedragen worden meestal in Zwitserse Franken genoemd, CHF. €1,- is CHF1,10.

*Auto huren in Geneve luchthaven Zwitserse gebied via Sunny Cars!
-Let op, in de winter standaard winterbanden.

**Auto huren Geneve luchthaven Frans gebied via Sunny Cars!
-Let op, in de winter NIET standaard winterbanden.

 

Auto huren Genève Airport Zwitserse kant

Reistips vanaf Genève Airport

Wat betreft wintersportreizen ligt Genève Airport heel gunstig voor een vakantie naar de Franse wintersportgebieden. De laatste 2 tips zijn Zwitserse skigebieden maar daarvoor kan je beter naar de oostelijker gelegen plaatsen, Zürich en Innsbruck vliegen.

 1. In 2,5 uur rij je naar Val Thorens vanaf Genève Airport.
 2. Vanaf Genève Airport rij je in iets meer dan 2 uur naar Les Menuires.
 3. Een reis naar het Franse skigebied Tignes duurt 2 uur en 45 minuten vanaf Genève Airport.
 4. Wintersport in Graubünden, Laax – Flims – Falera, naar Laax is het 4 uur rijden. Je kan dan beter naar Zürich vliegen.
 5. Wil je naar het Zwitserse Scuol, ook dan kan je beter naar Zürich of Innsbruck vliegen.

Reistips vanaf Genève Airport

Heb jij nog meer tips voor auto huren vanaf Genève Airport?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email