Ga je naar Dubai op vakantie en wil je meer weten over een auto huren in Dubai tips en ervaringen en qua welke leeftijd dat mag? Of ben je van plan een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten te maken of wil je vanuit Dubai met een huurauto naar Oman reizen? Lees dan snel verder en ontdek met een huurauto Dubai en de andere 6 Verenigde Arabische Emiraten of reis naar Oman.

Auto huren in Dubai tips en ervaringen

Wat mij betreft heb je eigenlijk geen auto nodig om Dubai te ontdekken. Het openbaar vervoer is zeer goed, snel, veilig en betrouwbaar. Daarbij is het soms zo druk op de weg met al die auto’s dat je sneller bent zonder huurauto.

Maar wat wel handig is, is om een auto te huren in Dubai als je ook de andere Verenigde Arabische Emiraten wilt bezoeken of naar Oman wilt reizen. Veel reizigers huren een auto in Dubai om er bijvoorbeeld mee naar Abu Dhabi of naar Oman te reizen. Met naar Oman reizen bedoelen wij, zoals je verderop indit artikel kan lezen, met je huurauto one way tot aan de grens van Oman rijden. Hou er wel rekening mee als je van Dubai naar een ander land reist met je huurauto dat je moet betalen voor grensoverschrijding. Denk in elk geval hieraan als je erover nadenkt om een auto te huren in Dubai.

  1. Zorg voor voldoende ‘deposit’ op je creditcard;
  2. Een Internationaal rijbewijs is verplicht, je kan het kopen bij de ANWB;
  3. De minimum leeftijd voor autohuur in de Verenigde Arabische Emiraten is 21 jaar.

🚗Bekijk de huurauto prijzen via Sunny Cars;
🚗Vergelijk de autohuur prijzen via EasyTerra;
*Bekijk hier al mijn nuttige en handige tips voor vakantie naar Dubai.  

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

 

Auto huren in Dubai tips en ervaringen

Auto huren Dubai zonder creditcard

Ga je op reis naar Dubai en wil je een auto huren? Helaas is het niet mogelijk om in Dubai een auto te huren zonder creditcard. Zorg dus dat je met iemand op reis gaat die in het bezit is van een creditcard.

En denk eraan dat er altijd voldoende ‘deposit’ op de creditcard kan worden ingehouden zodat je de borg kan betalen en nog genoeg geldt overhoudt voor je vakantie die je wellicht met je creditcard wilt betalen.

Auto huren in Dubai vliegveld tips en ervaringen

Auto huren Dubai leeftijd

Ben je van plan om een auto te huren in Dubai? Dan is het belangrijk om te weten dat de minimale leeftijd voor autohuur in de Arabische Emiraten 21 jaar is. De grens van 21 jaar geldt voor auto’s in de categorie B en C. Wil je een luxere auto of een auto uit de categorie premium huren dan is de minimale leeftijd 25 jaar.

Een Internationaal rijbewijs is verplicht. Er kunnen toeslagen van toepassing zijn voor extra bestuurders en tevens voor jonge bestuurders.

🚗Via Sunny Cars kan je kijken naar mogelijkheden Jonge Bestuurder pakket;
🚗Via EasyTerra kan je direct op boekingsscherm leeftijd invoeren en opties zien.  

Auto huren in Dubai tips en ervaringen

Luxe auto huren in Dubai

Ga jij naar Dubai op vakantie en wil jij een luxe auto huren in Dubai? Waar denk jij dan aan? Word je blij van rijden in een Mercedes of een Porsche? Wil je klasse uitstralen in een Rolls Royce of genieten in een sportauto zoals een Lamborghini? Of kan het niet gek genoeg en kruip je het liefste achter het stuur van een Hummer? In Dubai is niets te gek dus je kan er allerlei luxe auto’s huren.

Het enige waar je aan moet denken als je een luxe auto wilt huren in Dubai dat je moet zorgen dat er genoeg credit op je creditcard staat en dat je minimaal 25 jaar oud moet zijn om een auto in Dubai te huren.

🚗Bekijk de tours via Getyourguide;
🚗Check specifiek deze Hummer Dubai Tour;
🚗Ontdek de woestijn excursies met een hummer via Viator;
🚗Tip, ga met een excursie de woestijn in met een Hummer in plaats van met een Jeep, aanrader!
DOE DIT NIET MET JE HUURAUTO!

 

Luxe auto huren in Dubai

Goedkope autohuur in Dubai

In Dubai kan alles, of je nou wil rondrijden in een luxe sportauto of op zoek bent naar goedkope autohuur in Dubai. Denk er wel altijd aan dat iets dat goedkoop lijkt, dat niet altijd is. Als je je echt wil verdiepen in het huren van een auto in het buitenland raad ik je aan om al mijn tips daarover te lezen.

De beste autoverhuur aanbieders op Dubai vliegveld zijn Europcar, Sixt, Avis en. Hertz en Thrifty. Ik gebruik zelf altijd Easyterra om autohuur prijzen te vergelijken maar ik beveel bijna altijd Sunny Cars autoverhuur aan omdat je daar de all-in formule hebt. EasyTerra heeft het Worry-Free pakket wat ook goed is maar minder uitgebreid. Meer weten? Lees hier mijn persoonlijke Sunny Cars ervaringen.

EasyTerra heeft een zogenoemde ‘laagste prijsgarantie’. EasyTerra zegt hierover: “Klanten kunnen ons mailen als ze een gelijkwaardig alternatief hebben gevonden. Wij doen ons best om die prijs te matchen met ons aanbod. In de meeste gevallen lukt, een enkele keer lukt het niet. 

🚗Vergelijk de prijzen voor autohuur Dubai via EasyTerra.
🚗Alles wat je wilt weten over autohuur in het buitenland.

Goedkope autohuur in Dubai

Andere Emiraten bezoeken
Grensoverschrijding meestal toegestaan met huurauto

Ga je een rondreis maken vanuit Dubai en wil je ook de andere Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bezoeken? Dan moet je dat van te voren aangeven bij de verhuurder. Maar over het algemeen kan je gemakkelijk vanuit Dubai met een huurauto naar Abu Dhabi of bijvoorbeeld naar de grens met Oman reizen. Hiervoor geldt wel meestal een toeslag.

Het is niet toegestaan om met de huurauto buiten de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Huur dan een auto in Dubai one-way en lever je huurauto op het laatste moment ergens in om je reis buiten de Verenigde Arabische Emiraten voort te zetten. Dit is dus van toepassing als je van Dubai of Abu Dhabi naar Oman reist.

Waarom wij dit als tip noemen? Vluchten naar Dubai zijn soms wel eens goedkoper dan naar Abu Dhabi of Oman. Met de kosten van een huurauto erbij kan je dan voordeliger uit zijn. Belangrijk is wel dat je altijd eerst je huurauto aanvraag doet met grensoverschrijding of one way huren tot de grens met Oman voordat je de rest van je reis plant en boekt.

Welke landen vallen er onder de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)?

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) telt in totaal 7 emiraten en dat zijn:

  1. Dubai;
  2. Ajman;
  3. Sharjah;
  4. Fujairah;
  5. Ras al-Khaimah;
  6. Umm Al Qaywayn;
  7. Abu Dhabi (hoofdemiraat).

*Let op: Oman valt dus buiten de VAE.

Dubai bezienswaardigheden

Reistips Dubai

Ga jij op vakantie naar Dubai? Check dan ook zeker even mijn reistips hieronder:

dubai-uptownbar-jumeirah

 

Wat vind jij van deze auto huren in Dubai tips en ervaringen die ik deel? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email