Met deze auto huren op de Azoren tips ga jij goed voorbereid op pad en kan je de mooiste plekken ontdekken op de Portugese archipel.

Auto huren Azoren tips en ervaringen

De Azoren, wat mij betreft een droombestemming als je van natuur houdt! Wilde begroeiing, de mooiste uitzichten, glooiende heuvels, enorme kratermeren, een ruige kustlijn en mooie stranden. De Azoren kan je het beste ontdekken met een huurauto zodat je alle vrijheid hebt om te ontdekken wat jij wilt en omdat je dan altijd in staat bent om het beste reisplan voor die dag te maken.

Ik huur mijn auto op reis bijna altijd via Sunny Cars omdat zij all-in autoverhuur aanbieden, ideaal. Ben je van plan om naar de Azoren te reizen dan raad ik je aan om je huurauto ruim voor vertrek te reserveren. Op het hoofdeiland São Miguel zijn er niet heel veel huurauto’s dus kan je er maar beter zeker van zijn dat er een huurauto voor je klaar staat bij aankomst.

Als ik huurauto prijzen ga vergelijken doe ik dat altijd via EasyTerra, omdat zij een onafhankelijke prijsvergelijker zijn. Zij hebben ook een Worry Free pakket dat de moeite waard is om even te bekijken.

Niets is zo veranderlijk als het weer op de Azoren. Daarom is een huurauto ook zo fijn zodat je last minute altijd je reisplan voor die dag kan aanpassen. Gooi je huurauto vol met kleding voor alle weertypen en bekijk voor vertrek de live webcames zodat je kan zien hoe het weer op dat moment is waar je naar toe wilt gaan. Zonde als je bij een van de mooiste uitzichtpunten in de wolken staat. 

*Bekijk de prijzen voor een huurauto via Sunny Cars.
**Vergelijk de autohuur prijzen via EasyTerra op de Azoren. 

  • Je moet 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en minimaal 21 jaar zijn;
  • Hou rekening met een mogelijke huurtoeslag als je jonger dan 25 jaar bent;
  • Er is niet standaard een maximale leeftijd voor autohuur in Portugal. Controleer het in de huurvoorwaarden.

*Ontdek deze bezienswaardigheden op Terceira met een huurauto.
**Mijn top 10 van uitzichtpunten op Sao Miguel met huurauto ontdekken.
***Handig, deze tips en ervaringen voor auto huren in Portugal op het vasteland. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

LagoadeFogo-Azoren-SaoMiguel

Algemene autohuur Portugal tips

  • Benzine en diesel lijkt op elkaar in het Portugees, Gasolina is benzine en Gasóleo in diesel;
  • Vermijd onverharde wegen zonder officieel weg-nummer, je huurauto is daar niet verzekerd;
  • In Portugal ben je verplicht te seinen met je alarmlichten als er een gevaarlijke situatie dreigt;
  • Check het saldo van je creditcard, de waarborgsom van een huurauto kan oplopen tot €2500,-.

Uitzichtpunt Serra do Cume

Gebruik deze auto huren Azoren tips en geniet van je reis!

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email