Heb jij reisplannen naar Aruba? Check mijn auto huren Aruba tips en lees meer over mijn ervaringen zodat jij zonder zorgen op je eigen tempo dit mooie Caribische eiland kan ontdekken. Wil je op het Caribische eiland Aruba een auto huren voor je vakantie dan moet je minimaal 23 jaar oud zijn. Een internationaal rijbewijs is niet nodig en het maakt ook niet uit hoe lang je in het bezit bent van een rijbewijs. Uiteraard moet je wel in het bezit zijn van een creditcard die op jouw naam staat waar voor een kleine huurauto minimaal $500,- borg op ingehouden kan worden.

Auto huren Aruba tips en ervaringen

Aruba is een fantastisch eiland om zelf te ontdekken met een huurauto. Het geeft je alle vrijheid om de mooiste stranden te ontdekken, naar Arikok National Park te rijden en als je ook een paar dagen een Jeep huurt op Aruba kan je ook nog zelf off-road gaan rijden.

Wat mij betreft is het zonde geld als je voor alle dagen een Jeep huurt, maar dat is maar net wat je zelf wilt en fijn vind natuurlijk. Ik heb de Jeep puur gebruikt voor het off road rijden en omdat ik nou eenmaal een enorme Jeep fan ben. Na twee dagen ingeruild voor een gewone auto en heb daar de rest van de vakantie alle bezienswaardigheden op Aruba mee bezocht.

 1. Huur voor 2 dagen een Jeep op Aruba en verder een compacte auto;
 2. Ontdek dé twee off road wegen op Aruba, alleen toegankelijk zijn voor Jeeps, 4×4’s en UTV of buggy’s;
 3. Je kan bijna overal gratis parkeren, let hiervoor op de borden;
 4. Ga je naar Oranjestad en kies je voor een bewaakt parkeerterrein? Neem je parkeerticket mee en denk eraan als je iets koopt dat je je parkeerticket laat afstempelen in de winkel. Zo kan je na je aankoop weer gratis van het parkeerterrein afrijden.
 5. Het is niet toegestaan op Aruba om door de duinen en over het strand te rijden;
 6. Je moet minimaal 23 jaar oud zijn voor autohuur op Aruba;
 7. Zorg dat er minimaal $500,- kan worden ingehouden als borg, bij Jeep huur is dat meer;
 8. Zonder zorgen een auto huren op Aruba? Kies voor All-In autohuur via Sunny Cars.

*Huur een auto op Aruba via Sunny Cars!

Auto huren Aruba tips en ervaringen

Jeep huren Aruba

Als ik een Jeep huur dan wil ik er volop van genieten. Daarom koos ik ervoor om een Jeep te huren bij Top Drive op Aruba want zij hebben namelijk de Jeep Wrangler Unlimited Sports edition als keuze in het huurauto assortiment. Het is een automaat en je kan zelf schakelen tussen 2WD en 4WD. Dit type Jeep geeft die extra dimensie aan het off road rijden op Aruba en dat is precies wat je wilt. Die sportstand geeft je echt het gevoel alsof je in een beest rijdt.

Een Jeep Wrangler is sowieso gaaf maar deze Sports Edition heeft extra features die het nog toffer maken om ermee te rijden. Het is hét topstuk uit de ‘fleet van Jeep’ en is zo goed afgesteld dat als je off road rijdt je het gevoel hebt alsof je over een vlakke snelweg rijdt. De slogan van Jeep is niet voor niets; ‘The Spirit of Freedom, The Promise of Adventure’! Maak je auto wel even schoon voordat je hem weer inlevert, die extra schoonmaakkosten wil je echt besparen.

*Check direct de prijzen voor het huren van een Jeep op Aruba bij Top Drive

Off road rijden Aruba tips

Ben je overstag en ga je een Jeep huren op Aruba? Dan is het leuk om te weten dat er 2 toffe off road wegen zijn die alleen toegankelijk zijn voor Jeeps, 4×4’s, UTV’s of buggy’s. De SUV’s die verhuurd worden op Aruba zijn niet geschikt om de off road wegen mee te berijden. Wil je meer weten over het verschil tussen een Jeep, SUV en terreinwagen lees dan mijn artikel daarover.

 1. Start bij de vuurtoren (California Lighthouse) in het noorden van Aruba tot aan de ‘Natural Bridge’ bij Andicuri;
 2. De andere 4 x 4 only route gaat dwars door het Arikok National Park.

Jeep huren Aruba

Leeftijd voor autohuur Aruba

Wil jij Aruba ontdekken met een huurauto? Denk er dan aan dat je minimaal 23 jaar oud moet zijn en in het bezit bent van een creditcard met een minimaal deposit van $500,-. Op Aruba geldt er geen vereiste hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Check goed de voorwaarden of je ook een Jeep mag huren of niet qua leeftijd. Er is geen maximum leeftijd voor autohuur op Aruba.

*Zonder zorgen een auto huren op Aruba? Kies voor All-In autohuur via Sunny Cars.
** Check of het ‘Under Age pakket van Sunny Cars‘ mogelijk is voor jou.

Auto huren Aruba zonder creditcard

Helaas! Op Curaçao kan je wel een auto huren zonder creditcard maar op Aruba kan je geen auto huren zonder creditcard. Zorg dus dat je een hoofdbestuurder bij je hebt van minimaal 23 jaar oud met een creditcard. En zorg ervoor dat er minimaal $500,- als borg kan worden ingehouden op de creditcard.

Leeftijd voor autohuur Aruba

Tanken en parkeren op Aruba

Langs de hoofdweg die op Aruba loopt vind je de meeste tankstations. Maar ook in het binnenland zijn een aantal tankstations te vinden. Ben je van plan om off road te gaan rijden in een Jeep, zorg dan dat er voldoende benzine in je tank zit. Bij de meeste tankstations moet je eerst naar binnen om te betalen en daarna kan je je auto vol tanken. Heb je meer betaald dan je nodig had aan benzine dan loop je daarna weer naar binnen en vraag je het resterende betaalde bedrag terug.

Een aantal tankstations zijn bemand met personeel die voor je tanken. In dat geval kan je meestal ook buiten direct betalen. De betaling is mede afhankelijk van of je cash of met pin of creditcard betaald. Daarbij moet je soms aangeven of je in Florines of in Dollars wilt betalen en in een aantal gevallen wordt het voor je bepaald afhankelijk van je bank of creditcard maatschappij.

Wat betreft parkeren op Aruba kan dat bijna overal gratis. De meeste hotels hebben parkeerplaatsen die gratis zijn voor hotelgasten. Wat een feest! Want die dure parkeertarieven die soms in Europa worden gerekend zijn belachelijk.

Bij een aantal stranden zijn parkeerterreinen en bij de wat kleinere stranden kan je langs de weg parkeren. Ga je naar het centrum van Oranjestad? Dan heb je een aantal bewaakte parkeerterreinen. Neem je parkeerticket mee en denk eraan als je iets koopt dat je je parkeerticket laat afstempelen in de winkel. Zo kan je na je aankoop weer gratis van het parkeerterrein afrijden.

parkeren op Aruba

Reistips Aruba

 1. Bekijk de muurschilderingen en Street Art in San Nicolas;
 2. Lees meer over een Jeep huren op Aruba;
 3. Ga zwemmen en snorkelen met schildpadden en/of duik onder met Seabob;
 4. Ontdek Aruba Aloë Vera en wat je ermee kan;
 5. Geniet van een massage op het strand bij Bucuti Tara Beach Resort
 6. Reisvideo met de mooiste plekjes op Aruba;
 7. Bekijk hieronder mijn Seabob Aruba avontuur.

Print Friendly, PDF & Email