Auto huren Amerika tips, hier vind je alle informatie die je moet weten voor een rondreis door de USA, een roadtrip door de Verenigde Staten of een mooie reis met een huurauto door Amerika.

Auto huren Amerika ervaringen 

Een auto huren in Amerika is zo gaaf! Je hebt alle vrijheid om eindeloos over snelwegen te cruisen, prachtige routes langs de kust te rijden, meerdere Nationale Parken tew doorkruisen, je kan tot aan het meest zuidelijke puntje van de USA reizen, Key West en meerdere staten tijdens een rondreis zien. En wat helemaal super is dat Californië en Florida zo populair zijn voor roadtrips, dat je meestal zonder extra kosten een auto one way kan huren. Als je nog niet overtuigd bent waarom je die rondreis Amerika moet gaan maken. Lees dan het eerste artikel hieronder.

 • Waarom een rondreis Amerika gaaf is;
 • Leuke tip; in Daytona kan je het strand op met je huurauto;
 • Zorg ervoor dat je voldoende saldo op je creditcard hebt staan, denk er zelfs aan 2;
 • Gratis One Way tips via Sunny Cars en Alamo.nl > rij van Los Angeles naar de Grand Canyon en via Las Vegas naar Yosemite National Park en eindig in San Francisco. Of ga roadtrippen in Florida en rij dezelfde route als ik die verderop wordt benoemd van Orlando via een slinger naar Miami.

🚗Bekijk de All-In prijzen via Sunny Cars en vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

rondreis Amerika

Wat is een choice location bij autohuur Amerika?

Wat ook leuk is voor de auto liefhebbers onder mijn lezers. In Amerika zijn vrijwel alle autoverhuurders een choice location. Dat betekent dat je ter plaatse zelf je huurauto mag uitzoeken binnen de autoklasse waarin jij geboekt hebt. Alle huurauto’s staan per categorie opgesteld en je kiest gewoon zelf de leukste uit. Ik werd er helemaal blij van dat ik de deuren mocht openen van een stoere zwarte Dodge Caliber.

Populaire locaties voor een huurauto in Amerika

Hou er rekening mee dat een aantal verhuur locaties van auto’s zo populair zijn dat als je te lang wacht misschien die ene auto categorie niet meer beschikbaar is. Dus weet je wanneer je vertrekt en heb je je vliegtickets geboekt? Reserveer dan gelijk die huurauto. Doe je dat via Sunny Cars dan kan je tot 5 dagen voor vertrek gratis annuleren. De meest populaire autohuur locaties zijn:

 • Seattle;
 • Miami;
 • Denver;
 • Chicago;
 • Orlando;
 • Newark;
 • Phoenix;
 • New York;
 • San Diego;
 • Las Vegas;
 • Los Angeles;
 • San Francisco.

🚗Bekijk de All-In prijzen via Sunny Cars en vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra.

Auto huren Amerika tips en regels

Auto huren Amerika tips en regels, er zijn nou eenmaal een aantal dingen je moet weten als je een auto gaat huren in Amerika. Ik heb de belangrijkste tips voor autohuur USA hieronder op een rij gezet. En denk eraan, in Amerika doen ze graag aan ‘upselling’, oftewel ze proberen je een duurdere auto categorie ‘aan te smeren’. Als je All-In via Sunny Cars je auto huurt kan je overal ‘nee’ op zeggen, wel zo fijn!

En ik raad je aan, omdat het meestal lange afstanden zijn om wel te kiezen voor een extra bestuurder zodat je elkaar kan afwisselen achter het stuur. Via Sunny Cars is een tweede bestuurder in Californië altijd inbegrepen in de huurprijs. Last but not least, autorijden in de Verenigde Staten is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn en wist jij dat alle huurauto’s in de USA een automaat hebben. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler.

 • Je moet minimaal 21 jaar oud zijn en in sommige gevallen zelfs 23 jaar;
 • Bestuurders moeten minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een Nederlandse rijbewijs;
 • Het wordt aangeraden om naast je Nederlandse rijbewijs ook een IRB (internationaal rijbewijs) mee te nemen;
 • Zorg dat je een auto huurt met onbeperkt aantal kilometers, in Amerika rij je nou eenmaal snel meer dan je verwacht;
 • Ik raad je aan het eigen risico voor materiële schade af te dekken met een CDW of LDW (Collision of Loss Damage Waiver);
 • Bij autohuur in Amerika is het altijd belangrijk om erop te letten voor hoeveel Euro je verzekerd bent tegen de kosten van (letsel)schade;
 • Er geldt geen eigen risico voor Europeanen die een auto huren in Amerika. Verhoog wel de aansprakelijkheidsdekking middels een aanvullende verzekering.
 • Let op, je mag met een huurauto niet op onverharde wegen rijden;
  *Wij weten in elk geval dat het bij Sunny Cars, Alamo en bij Avis niet is toegestaan om op onverharde wegen te rijden met een huurauto. Check goed voordat je een weg oprijdt of deze een officieel wegnummer heeft, alleen dan ben je verzekerd.

🚗Bekijk de All-In prijzen via Sunny Cars en vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra.

Auto huren Florida tips

Ik heb zelf een geweldige rondreis van 21 dagen door Florida gemaakt. Ik had alle bezienswaardigheden in Florida nooit kunnen zien als ik geen auto in Amerika had gehuurd. Ben je benieuwd naar mijn roadtrip verhaal lees dan mijn artikel hierover en bekijk de route die ik reed gemarkeerd op de Google Maps kaart hieronder.

Tolwegen in Florida

Florida’s Mainstreet is de Florida Turnpike, ofwel de tolwegen in Florida. Er zijn twee soorten tol in Florida. De ene keer betaal je een vast bedrag per af te leggen route. Het bedrag kan variëren tussen de $0,25 Dollar cent en enkele Dollars.

Daarnaast is er nog een trajectafhankelijk tarief. Net zoals wij dat in Europa kennen ’trek je een kaartje’ en reken je af als je de turnpike verlaat. Onthoud goed als je door Florida rijdt dat de wegen vaak met Oost, West, Noord en Zuid worden aangegeven. Let op als je de auto parkeert dat je dat niet doet bij een ‘Taw Away’ zone.

Goedkoop auto huren Verenigde Staten

Een goedkope auto huren in Amerika is fijn zodat je meer geld kan besteden aan leuke excursies in Amerika en andere dingen die je wilt doen. Ik begrijp goed dat een stoere SUV onder je kont gaaf is voor een roadtrip maar over het algemeen kost die ook meer dan een categorie B auto. Dus ben jij van plan om duizenden kilometers te gaan rijden dan kan je beter voor een autotype kiezen dat zuinig rijdt. Het scheelt dat de bezine en diesel in Amerika goedkoper is dan in Nederland. Wil je precies weten hoe je goedkoop een auto in Amerika huurt, lees dan de onderstaande auto huren Amerika tips:

🚗EasyTerra heeft op de website alle gegevens en informatie verzamelt van alle bekende auto verhuurders die ze vergelijken. Via de zoek tool vul jij je autohuur wensen in, zoals de locatie, aantal dagen, type auto etc. Vervolgens laat EasyTerra je alle autohuur opties zien op volgorde van prijs. Zo kan je in één keer zien welke huurauto het meest voordelig is. Autohuur prijsvergelijker EasyTerra heeft een zogenoemde ‘laagste prijsgarantie’. EasyTerra zegt hierover: “Klanten kunnen ons mailen als ze een gelijkwaardig alternatief hebben gevonden. Wij doen ons best om die prijs te matchen met ons aanbod. In de meeste gevallen lukt, een enkele keer lukt het niet. 

🚗Bekijk de All-In prijzen via Sunny Cars en vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra.

Auto huren Amerika

Alamo autoverhuur ervaringen en reviews

Alamo is onderdeel van Enterprise Holdings Inc. Enterprise Holdings is één van de grootste autoverhuurders in Noord-Amerika en is ook eigenaar van Enterprise en National. De USA en Canada zijn de populairste plekken om een auto te huren via Alamo.

Online autoverhuur via Alamo.nl wordt sinds 1995 aangeboden door Target Travel Services in Vleuten. Zij zijn gespecialiseerd in de verhuur van auto’s wereldwijd via het netwerk van Alamo. Bij vragen word je in het Nederlands geholpen door de medewerkers die ook de reserveringen verwerken. Check via de onderstaande banner direct de prijzen van autohuur op jouw reisbestemming.

🚗Bij Alamo zijn de huurauto’s in Amerika maximaal 9 maanden oud;
🚗
Handig lees ook: alles wat je moet weten over autohuur in het buitenland.

Alamo autoverhuur ervaringen en reviews

Alamo korting, meld je aan voor de nieuwsbrief

Ben je op zoek naar korting bij Alamo? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Alamo en ontvang direct €10,- korting! Helemaal leuk is dat bij Alamo.nl vaste klanten gewaardeerd worden en beloond.

🚗Wordt voor Alamo.nl member. Dan krijg je altijd 5% korting op je autohuur reservering;
🚗Meld je aan voor nieuwsbrief Alamo.nl en ontvang  korting op je huurauto en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Auto huren Amerika, leeftijd minimaal en maximaal

Over het algemeen moet je gemiddeld 23 jaar zijn om in de USA een huurauto te mogen rijden. Bij een aantal verhuurders kan je ook al vanaf 21 jaar een auto huren en soms is het juist nog hoger dan moet je minimaal 25 jaar zijn. Met het Under Age pakket van Sunny Cars kun je de minimumleeftijd verlagen naar 21 jaar.

Bij sommige autoverhuurders geldt een maximale leeftijd van 70 jaar voor het huren van een auto in de Verenigde Staten.

One way auto huren USA zonder toeslag

Amerika is het ideale land voor one-way rondreizen. Wat dacht je van New Orleans helemaal via de kust met aansluitend een rondreis Florida? Of een doorkruising van de USA van New York naar San Fransisco. Autoverhuurbedrijven berekenen bijna altijd toeslagen voor het one-way huren. Omdat dit toch een hele populaire optie is biedt Sunny Cars en Alamo gratis one-ways aan op een aantal routes. Vraag ernaar bij de autoverhuurder op welke routes die korting geldt. In elk geval zijn bij Sunny Cars de onderstaande one-ways gratis.

 • Van Seattle en Los Angeles;
 • Alle one-ways binnen Florida;
 • Tussen Seattle en San Francisco;
 • Tussen Californië en Arizona en Californië en Nevada, behalve in de maanden juli en augustus;
 • Alle one-ways binnen Californië, niet geldig in de maanden juli en augustus.

*Via Sunny Cars is een tweede bestuurder in Californië altijd inbegrepen in de huurprijs.

Bij Alamo.nl kan je ook one-way een auto huren. Hou er rekening mee dat een one way niet mogelijk is met een Economy huurauto. Het ene autoverhuurbedrijf noemt eventuele extra kosten voor een one-way een one-way toeslag. Alamo.nl spreekt in dit geval over ‘drop-off” kosten. Een ander woord maar het komt op hetzelfde neer. Ook Alamo rekent geen kosten voor one-way autohuur binnen de staten Florida en Californië. Ook tussen San Francisco airport, Los Angeles Airport en Las Vegas Airport hoef je geen drop-off kosten te betalen.  In Amerika een auto huren zonder one way toeslag, ideaal!

🚗One way toeslag en Drop-Off kosten zijn hetzelfde;
🚗Let op: One way auto huren in Amerika zonder toeslag is dus niet op elke reisbestemming mogelijk.

 

One way auto huren tussen Amerika en Canada

One-way autohuur tussen Amerika en Canada is bij bijna alle autoverhuurders mogelijk. Ideaal dus om daar rekening mee te houden in je reisplanning. Er geldt wel een toeslag voor one-way autohuur over de grens. Wat die toeslag is, is afhankelijk van de autoverhuurder en de route. De grootste aanbieden van autohuur in Amerika is Alamo. Via Alamo zijn er 17 locaties waar je een auto kan huren die je kan inleveren bij één van de 13 locaties in Canada. De meest populaire one way routes van Amerika naar Canada en andersom zijn:

 • Seattle – Vancouver;
 • Toronto Airport – Buffalo Airport;
 • Toronto Airport – Boston Airport zijn erg in trek bij autohuurders.

De grens over met huurauto van Amerika > Canada

Over het algemeen is het bij de meeste autoverhuurders geen probleem om de grens over te steken van Amerika naar Canada. Wel is het belangrijk dat je het altijd doorgeeft bij je reservering. In sommige gevallen worden er wel extra kosten berekend voor grensoverschrijding. In een aantal gevallen is het ook mogelijk de huurauto op te halen en in te leveren in Canada. Je dient dit altijd aan te vragen maar je bent niet de eerste die dat doet op deze route:

 • Buffalo, Portland (Maine) of v.v.;
 • Seattle – Vancouver of andersom;
 • Boston – Vancouver of de andere kant op.

Redenen vakantie Canada

Mooie auto huren Amerika

Een mooie auto huren in Amerika is erg persoonlijk. Wat vind jij mooi? De kleur, de motor die erin zit, hoe die naar je kijkt of…? Ik vond de zwarte Dodge Caliber uitdagend naar mij kijken dus ik zei gelijk dat ik die wilde huren. Over het algemeen kies je een auto op klasse en categorie en niet op merk. In Amerika heeft men meestal zogenoemde ‘choise locations’, waarbij je mag kiezen uit het aanbod auto’s binnen een bepaalde categorie. Wil je echt een specifiek type huren, kijk dan eens bij Sixt, Auto Europa of Rental Cars naar de mogelijkheden.

Mooie auto huren Amerika

SUV huren Amerika en/of Pick up huren USA Amerika

SUV’s zijn super populair om te huren in Amerika. Het is ook heel fijn om ruim te zitten tijdens lange afstanden en daarbij zit je in een SUV hoger en dat rijdt heel fijn. Over het algemeen valt een SUV meestal onder de Full Size categorie, dit type SUV is vergelijkbaar met een Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva.

Een pick up huren in de USA is natuurlijk ook super vet. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de SUV. Selecteer de Full Size of Premium categorie en kijk of er een pick up tussen staan op de gewenste reisdata.

🚗Bekijk de All-In prijzen via Sunny Carsvergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra en bekijk aanbod SUV’s huren bij Alamo.nl.

Redenen voor vakantie Canada bezoeken

Heb jij meer auto huren Amerika tips? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email