Vakantieplannen naar Amerika en wil je daar een auto huren? Dit zijn mijn auto huren in Amerika bij Alamo ervaringen. Ik vertel je in dit artikel alles over mijn ervaringen met een huurauto van Alamo toen ik een rondreis door Florida maakte.

Auto huren bij Alamo, Alamo.nl

Online autoverhuur via Alamo.nl wordt sinds 1995 aangeboden door Target Travel Services in Vleuten. Zij zijn gespecialiseerd in de verhuur van auto’s wereldwijd via het netwerk van Alamo. Bij vragen word je in het Nederlands geholpen door de medewerkers van Target Travel Services die ook de reserveringen verwerken.

Alamo is vooral bekend als autoverhuurder in Amerika. Alamo is onderdeel van Enterprise Holdings Inc. Enterprise Holdings is één van de grootste autoverhuurders in Noord-Amerika en is ook eigenaar van Enterprise en National.

 • Lees ook: Waarom een rondreis Amerika gaaf is;
 • Leuke tip; in Daytona kan je het strand op met je huurauto;
 • Zie hier het aanbod aan alle huurauto types via Alamo in Amerika;
 • Denk aan voldoende saldo op je creditcard hebt staan, denk er zelfs aan 2;
 • Gratis One Way Alamo.nl > Mogelijk in de staten Florida en Californië. Maar ook tussen San Francisco airport, Los Angeles Airport en Las Vegas Airport.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Auto huren bij Alamo 

Alamo autoverhuur ervaringen en reviews

Ik ken Alamo.nl persoonlijk alleen één keer van een auto huren in Florida voor een roadtrip van 21 dagen. In Amerika wordt meestal gewerkt met zogenoemde ‘choice locations’, dat betekent dat je zelf je auto kan uitkiezen bij de autoverhuurder binnen de gereserveerde auto categorie. Wil je daarover meer lezen bekijk dan het onderstaande artikel:

De populairste reisbestemmingen waar men een auto huurt via Alamo zijn:

 • Canada;
 • Curaçao;
 • Amerika.

Alamo korting, meld je aan voor de nieuwsbrief

Ben je op zoek naar korting bij Alamo.nl? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Alamo.nl en ontvang direct €10,- korting! Helemaal leuk is dat bij Alamo.nl vaste klanten gewaardeerd worden en beloond. Er is een speciale Alamo.nl Membersclub.

 • Wordt voor Alamo.nl member. Dan krijg je altijd 5% korting op je autohuur reservering;
 • Meld je aan voor nieuwsbrief Alamo.nl en ontvang  korting op je huurauto en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Alamo autoverhuur ervaringen

Alamo USA, auto huren Amerika

Amerika en Canada zijn de populairste plekken om een auto te huren via Alamo.nl. Check via de onderstaande banner direct de prijzen van autohuur op jouw reisbestemming. Bij autohuur in Amerika is het altijd belangrijk om erop te letten voor hoeveel je verzekerd bent tegen de kosten van (letsel)schade.  Het voordeel van een auto huren in Amerika is dat er geen eigen risico geldt voor Europeanen die een auto huren in Amerika.

 • Bij Alamo.nl zijn de huurauto’s in Amerika maximaal 9 maanden oud;
 • Californië en Florida zijn zo populair voor roadtrips, meestal kan je zonder extra kosten een auto one way huren. 

One way auto huren USA

Amerika is het ideale land voor one-way rondreizen. Bij Alamo.nl kan je ook one-way een auto huren. Hou er rekening mee dat een one way niet mogelijk is met een Economy huurauto. Het ene autoverhuurbedrijf noemt eventuele extra kosten voor een one-way een one-way toeslag. Alamo.nl spreekt in dit geval over ‘drop-off” kosten. One way toeslag en Drop-Off kosten zijn hetzelfde.

Een ander woord maar het komt op hetzelfde neer. Ook Alamo.nl rekent geen kosten voor one-way autohuur binnen de staten Florida en Californië. Ook tussen San Francisco airport, Los Angeles Airport en Las Vegas Airport hoef je geen drop-off kosten te betalen. Ideaal dus, in Amerika een auto huren zonder one way toeslag.

🚗 Let op: One way auto huren in Amerika zonder toeslag is dus niet op elke reisbestemming mogelijk.

One way tussen Amerika en Canada

Bijna alle autoverhuurders bieden One-way autohuur aan tussen Amerika en Canada. Het is ook ideaal om vanuit Seattle naar Vancouver te rijden als voorbeeld. Voor one way autohuur tussen Amerika en Canada geldt altijd een toeslag op de autohuur kosten. Wat die toeslag is, is afhankelijk van de autoverhuurder die je kiest.

Alamo heeft in Amerika ongeveer 17 locaties waar je een auto kan huren die je kan inleveren bij één van de 13 locaties in Canada. Populaire one way routes van Amerika naar Canada en andersom zijn:

 1. Seattle – Vancouver;
 2. Toronto Airport – Buffalo Airport;
 3. Toronto Airport – Boston Airport zijn erg in trek bij autohuurders.

Mooie auto huren Amerika

Een mooie auto huren in Amerika is leuk, maar wat is jouw definitie van een mooie auto? Gaat het om de motor die erin zit, om de kleur van de auto, wat de auto uitstraalt of welke velgen eronder zitten? Ik vond de zwarte Dodge Caliber uitdagend naar mij kijken dus die wilde ik! Over het algemeen kies je een auto op klasse en categorie en die uiteraard past bij de reis die je gaat maken.

In Amerika praat men over zogenoemde ‘choise locations’. Dat betekent dat er allemaal auto’s staan die binnen een bepaalde auto categorie vallen. Heb jij categorie B/C geboekt, Economy of Compact bijvoorbeeld, dan kan je uit allerlei merken kiezen die beschikbaar zijn. Standard SUV, Luxury, Premium & Full Size zijn over het algemeen de auto klassen met luxe mooie type auto’s.

🚗Zie hier het aanbod van Alamo aan huurauto’s inclusief SUV huren Amerika, normaal type en luxe type SUV.

SUV huren Amerika

SUV’s zijn super populair om te huren in Amerika. Het is ook heel fijn om ruim te zitten tijdens lange afstanden en daarbij zit je in een SUV hoger en dat rijdt heel fijn. Over het algemeen valt een SUV meestal onder de Full Size categorie, dit type SUV is vergelijkbaar met een Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva.

🚗Zie hier het aanbod van Alamo aan huurauto’s inclusief SUV huren Amerika, normaal type en luxe type SUV.

Pick up huren USA Amerika

Een pick up huren in de USA is natuurlijk ook super vet. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de SUV. Selecteer de Full Size of Premium categorie en kijk of er een pick up tussen staat op de gewenste reisdata. Alamo biedt in Nederland geen standaard overzicht aan van pick up’s die je kan huren in de USA.

De pick-up valt in de categorie specialty en vanwege het kleine aanbod aan pick up huur in Amerika worden deze alleen rechtstreeks verhuurd via Alamo Amerika. Wil je het pick-up aanbod zien dan klik je op de eerste link en wordt je doorverwezen naar de Amerikaanse website van Alamo. De tweede link is voor een overzicht van alle huurauto’s die Alamo aanbied.

🚗Pick up aanbod van Alamo;
🚗Zie hier het aanbod aan alle huurauto types via Alamo in Amerika.

De voordelen van een auto huren via Alamo

Ben je op zoek naar reviews van Alamo.nl check dan de website: Vergelijkautoverhuurders.nl. Wat mij betreft zijn de onderstaande redenen de voordelen van een auto huren bij Alamo.nl.

 1. Aanvraag voor vrijblijvende offerte;
 2. Zowel vooraf als ter plaatse betaling mogelijk met creditcard;
 3. Veel autohuur prijsvergelijking websites werken ook met het Alamo.nl aanbod;
 4. Zeker voor Amerika en Canada geldt dat Alamo jarenlange ervaring heeft in de verhuur van auto’s in deze landen;
 5. Geen extra kosten voor autohuur one way in Californië en Florida. En ook niet tussen San Francisco airport, Los Angeles Airport en Las Vegas Airport.

auto huren via Alamo

Alamo contact en klantenservice

Heb jij vragen over het autohuur aanbod van Alamo.nl of wil je iets bespreken met betrekking tot je autohuur reservering bij Alamo.nl? De klantenservice van Alamo.nl is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. Buiten deze tijden kan je Alamo.nl een e-mail sturen, waarvan zij zeggen dat die binnen 24 uur beantwoord wordt.

 • Vanuit Nederland bel naar: 030-6930136;
 • Vanuit België bel naar: 0031-30-6921399;
 • Zit je in een ander land? Bel dan naar: +31-30-6933088.

Alamo ervaringen

Heb jij meer auto huren Amerika tips? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email