Morgen is het dan eindelijk zover. Dan vlieg ik naar Athene voor TBEX travelbloggers event. TBEX is ’s werelds grootste beurs voor reisbloggers, schrijvers, nieuwe media, content creators en social media professionals in de reiswereld. Daar moet ik dus bij zijn!

TBEX Travelbloggers Event 2014

Onlangs was ik op het Maltese eiland Gozo voor het blogisland project, #maltaismore. Daar leerde ik de Amerikaan Gary Arndt kennen, blogger van Everything-Everywhere.com. Op de website van TBEX staat een quote van hem; “TBEX is a must attend show for new media people in travel. If you are in the travel industry in any sort of marketing, public relations or content creation capacity, you need to come to TBEX”. TBEX Athene wordt georganiseerd in het Conference Centre of Megaron oftewel de Athens Concert Hall.

Op naar Athene, TBEX Travelbloggers event

Morgenochtend vlieg ik al om 07.00 uur naar Athene toe met Transavia waar ik na ongeveer 3,5 uur zal aankomen. Van de week kwam ik erachter dat ik samen met Erik en Saskia op dezelfde vlucht zit dus dat wordt gezellig. Ik blijf tot 27 oktober zodat ik na het event ook nog de tijd heb om de stad te verkennen.

Omdat ik al zo vroeg vertrek slaap ik vanavond in het Dorin Airport-Hotel in Amsterdam. Voor mij wordt het de eerste keer dat ik in een hotel nabij Schiphol ga overnachten. Meestal kan ik nog wel vanuit mijn woonplaats het vliegveld bereiken maar deze keer lukt dat niet. Dus ik ben benieuwd en als het bevalt ga ik het misschien wel vaker doen. Dorint is ook op zoek naar meer gasten die de gerenoveerde kamers willen proberen om te bepalen wat een overnachting waard is.

Gerenoveerde kamer Dorint Airport-Hotel Amsterdam

Aankomst in Athene

De eerste dag wordt super druk en hectisch. Na aankomst moet ik mij eerst bij de balie melden waar ik mijn “Welkom pakket” kan ophalen, bestaande uit een transferticket naar de stad, ov-kaart, plattegronden en last but not least de Athens Spotlighted discount card.

Verblijf in New Hotel

Dan moet ik vliegensvlug naar mijn hotel. Ik verblijf deze dagen in het “New Hotel” centraal gelegen bij het Syntagma plein. De locatie waar het TBEX event wordt gehouden is maar 2 metro stops verderop en ook het centrum van Athene is binnen 20 minuten lopend te bereiken.

Aangezien ik als travelblogger altijd op budget leef logeert mede travelblogger Milou deze dagen bij mij op de kamer. Helemaal gezellig, Erik en Karlijn verblijven ook in hetzelfde hotel. Dat wordt een groot feest. Voor de design liefhebbers onder ons, het hotel is ontworpen door de Braziliaanse Campana Brothers.

Eerste pre-tour, kayakken

Om 13.45 moet ik klaar staan in het centrum met allerlei spullen voor mijn “Beep Beep Sea Kayak” tour. Deze tour kan ik maken met dank aan Manouk, ik was te laat met inschrijven en zij zit op een latere vlucht dus kan ik haar plek innemen. Van 15.00 tot 17.00 uur ga ik de wateren nabij Athene verkennen samen vanuit een kayak samen met Saskia en Tikva. Ben benieuwd.

Diner en feest

Daarna wordt het weer rennen en vliegen want om 19.00 uur heb ik een diner bij “The Tavern ARCADIA”. Collega reisblogger Tikva heeft dit geregeld. Met een delegatie van maar liefst tien Nederlandse reisbloggers die naar Athene zijn gereisd gaan we hier genieten van onze eerste Griekse maaltijd. Als geheugensteuntje voor mijzelf; gelegen aan Makrigianni street, 2 minuten van het “Acropolis” Metro station.

Daarna is het tijd voor het eerste feestje. Want dat kunnen mensen uit de reisbranche als de beste! De Vakantiebeurs in Utrecht is legendarisch maar ik weet nu al dat er onvergetelijke momenten gaan komen. Ik reis tenslotte met zoveel gepassioneerde reis professionals die allemaal ook nog eens erg gezellig zijn.

Let’s have a drink and mingle at Travel Massive Athens TBEX party. Aan de vooravond van TBEX organiseert Travel Massive een pre-party waar we natuurlijk allemaal naar toe gaan. Van 20.30 uur tot …? kan je mij vinden bij Impact Hub Athens aan Karaiskaki 28.

Tja en dan is na een heeleeee lange dag de eerste dag voorbij en moet TBEX nog beginnen. Volop workshops, speeddating, netwerken en nog meer feestjes en op ontdekking door Athene. Op donderdag is het openings event van TBEX, zie hieronder:

Opening party TBEX Athens

Op vrijdag is het van 19.00 tot 22.00 tijd voor Expedia TBEX “Appy Hour”  …… en op zaterdag, na de laatste conferentie is het tijd voor het “Farewell Street Event”. Het worden lange dagen…:)

Stay tuned, reis je mee via #visitgreece, #visitathens, #TBEX en #TBEXAthens?

Print Friendly, PDF & Email