Wil jij naar Fins Lapland reizen om de ultieme winter ervaring te beleven? Reis naar Apukka Resort in Fins Lapland op nog geen half uur rijden van het vliegveld van Rovaniemi en beleef het allemaal!

Beleef het bij Apukka Resort in Fins Lapland

Het is mijn droomreis om ooit eens naar Lapland te gaan! Ik wil het noorderlicht zien, een tocht maken met husky’s en rendieren en op een sneeuwscooter rijden”. Als je van mensen hoort dat ze naar Lapland willen reizen dan zeggen ze allemaal hetzelfde wat ze in elk geval willen zien, doen en beleven.

Ik heb nu de tip voor je als je dit allemaal in één keer wilt beleven! Vlieg naar het in Fins Lapland gelegen Rovaniemi en reis door naar het Apukka Resort en beleef het allemaal op hetzelfde terrein. Je moet het Apukka Resort zien als een groot landgoed waar je kan verblijven. Zelfs voor bijzondere overnachtingen zit je hier goed want je kan uit vele accommodatie types kiezen, zoals de meest geboekt Aurora Cabins met glazen dak en de pas geopende luxe Komsio Suites.

Verblijf je liever in een eenvoudig appartement? Ook dat kan bij het Apukka Resort in Fins Lapland. Bekijk hier het resort op Google Maps, dat op 12 minuten rijden ligt van Rovaniemi Airport. Bekijk hier de reizen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel naar het resort.

*Alles wat je moet weten over een auto huren in Finland;
**Alle reistips voor Finland en hier alle
reistips voor Fins Lapland, ook in de zomer;
***Bekijk de diverse huisjes, prijzen en beschikbaarheid bij Apukka Resort in Rovaniemi.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Apukka Resort in Fins Lapland

Dé Finland belevenis, ga op pad met een Husky Safari

Lapland = Husky’s! Ik ben gek op honden en kan er maar geen genoeg van krijgen om bij deze mooie dieren in de buurt te zijn. Aan de overkant van de weg, voorbij de paarden weide en de rendier weide is het Husky landgoed. Rond de 70 husky’s wachten je hier blaffend op als ze weten dat ze weer worden uitgelaten.

Rondom het Apukka Resort is een prachtige omgeving om je voort te laten trekken op de husky slede. En vind jij het een beetje spannend? Geen probleem! Dan neem je gewoon plaats in de sleden en laat je je voorttrekken door de husky’s. En hou je juist van avontuur dan ben jij voor even één team met je husky slede.

Husky's Finland

Trek de wildernis in op een sneeuwscooter

Een van de gaafste activiteiten die er is vind ik het rijden op een sneeuwscooter. Ik hou sowieso van alles waar een motor in zit. Er zijn meerdere sneeuwscooter tochten waar je uit kan kiezen bij het Apukka Resort in Fins Lapland. Kies jij voor een sneeuwscooter toch overdag of ga je liever naar het noorderlicht op zoek op je sneeuwscooter?

Apukka Resort in Fins Lapland

Spot het Noorderlicht bij het Apukka Resort

De meeste mensen reizen naar Fins Lapland omdat ze dolgraag eens het noorderlicht willen zien. Logisch, het is ook een geweldig natuur spektakel. Feit blijft dat je geluk moet hebben. Wij hebben 5 dagen bij het Apukka Resort overnacht en geen noorderlicht gezien. Wij kozen daarom voor een noorderlicht excursie met de auto zodat je de kans hebt ergens naar toe te rijden waar je mogelijk wel het noorderlicht kan zien.

Maar is de activiteit goed en het weer helder dan heb je natuurlijk wel de kans om het noorderlicht te zien bij het Apukka Resort in Fins Lapland. Hoe gaaf zou het zijn als je hier in de Aurora Cabin op je bed ligt en je ziet het noorderlicht voor je dansen door het glazen raam.

*Bekijk hier alle tips voor noorderlicht zien in Fins Lapland;
**Bekijk de diverse huisjes, prijzen en beschikbaarheid bij Apukka Resort in Rovaniemi;
***Bekijk hier de reizen met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel naar het resort.

 Noorderlicht bij het Appuka Resort

Geniet van winter wonderland in rendier slede of paardenslee

Naast de paarden is een weide waar zo’n 25 rendieren staan. Een keer per dag worden de rendieren ingespannen voor een slede en kan jij instappen om je rustig door het sneeuwlandschap te laten glijden. Het is een rustige activiteit waarbij jij alleen maar van de mooie omgeving hoef te genieten.

Meer een paarden fan? Ook de paarden kunnen worden ingespannen voor een slede zodat jij al dravend door de sneeuw de omgeving van het Apukka Resort in Fins Lapland gaat verkennen.

Rendier slee

Paardenslee Lapland

Paardrijden in de sneeuw

Ben jij gek op paardrijden en heb je altijd al eens in de sneeuw willen paardrijden? Ook dat kan bij het Apukka Resort. Aan de overkant van de weg ligt de stal met paarden van Suvi. Zij organiseert zowel buitenritten voor beginners als voor gevorderde ruiters.

*Lees hier alles over paardrijden in de sneeuw in Fins Lapland.

Paardrijden winter Lapland

Stap aan boord van de verwarmde snowtrain

Bij het Apukka Resort in Fins Lapland kan je ook aan boort stappen van de Snowtrain. De Snowtrain is een met plastic overdekt karretje dat door een sneeuwscooter wordt voortgetrokken. De Snowtrain vertrek in de avond de donkere nacht in op zoek naar het noorderlicht.

Leuk voor als je slecht ter been bent, van rustige activiteiten houdt en er ook daadwerkelijk noorderlicht te zien is. Onderweg stop je bij een tipi tent voor een warm drankje bij het haardvuur.

Winter activities Apukka Resort

Vang je eigen vis met ijsvissen

Een van de populaire excursies bij het Apukka Resort in Fins Lapland is ijsvissen. Persoonlijk heb ik er helemaal niets mee en zou ik dit ook niet zo snel gaan doen. Maar het kan dus wel en daarom laat ik je dat graag zien.

Apukka Resort Fins Lapland Rovaniemi

Trek je sneeuwschoenen aan voor wandeling over meer

Het Apukka Resort in Fins Lapland ligt aan het Olkkajärvi meer. Trek je sneeuwschoenen maar aan voor een urenlange wandeling in de middle of nowhere.

Apukka Resort Fins Lapland Rovaniemi

Icy! Ga slapen in een ijshut

Hou je wel van een avontuurlijke nacht? Dan kan je bij het Apukka Resort in Fins Lapland ook overnachten in de ijs iglo. Been there done that, ik heb al eens in een iglo geslapen in Oostenrijk. Dus check zeker mijn tips voor slapen in een iglo even als je dit van plan bent. Ik kan je maar één ding zeggen, probeer het eens!

Apukka Resort Fins Lapland Rovaniemi

Winter fun, sjees van de sneeuwbaan af

Fun voor jong en oud! De eigenaren hebben een hele sneeuwbaan op het landgoed gebouwd. De slee en sleebanden (snowtubes) liggen al voor je klaar, het enige wat jij hoeft te doen is met de band naar boven lopen en dan kan je naar beneden sjezen. Have fun!

Winter fun activiteiten

De Finse sauna experience bij Apukka Resort

Wat mij betreft is een vakantie naar Fins Lapland niet compleet als je niet in de sauna hebt gezeten. Bij het Apukka Resort kan je kiezen uit 2 Finse sauna experiences. In mijn digitale Wellness Lifestyle Magazine Wellness Spots kan je hier alles over lezen.

 1. Laat een mobiele sauna carriage voor je accommodatie rijden;
 2. Ga naar de grote Finse sauna op het meer en koel af in een ijs wak.

*Ontdek alles over de Finse sauna voordelen;
**Ga naar de sauna in Finland, bezoek al deze sauna’s;
***Lees hier alles over de Sauna Carriage en de Lake Sauna.

Finse sauna experience bij Apukka Resort

Bijzonder overnachten bij Apukka Resort

Ik benoemde het al even in de intro van dit artikel. Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachting in Fins Lapland? Ook dan zit je goed bij het Apukka Resort. Je kan er overnachten in verschillende accommodatie types.

Wij hebben in totaal 5 nachten overnachten in het resort en sliepen een paar nachten in de Aurora Cabin (zie eerste foto) en een paar nachten in de Komsio Suite (zie tweede foto).

*Bekijk de huisjes, prijzen en beschikbaarheid bij Apukka Resort in Rovaniemi.
**Bekijk de reizen met Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel naar het resort.

Bijzonder overnachten bij Apukka Resort

Bijzonder overnachten Finland

Reizen naar Fins Lapland 

Tijdens dit winterseizoen vliegt Voigt Travel rechtstreeks van Amsterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Je kan alleen met deze vlucht reizen als je een pakketreis bij Voigt Travel boekt.

Reis jij liever op eigen gelegenheid? Reis dan met KLM of met Finnair naar Helsinki en neem vanaf daar een binnenlandse vlucht naar Rovaniemi. Ben je van plan om daarna alleen bij het Apukka Resort te verblijven? Regel dan een transfer want dan heb je geen huurauto nodig. Wil je ook de rest van Fins Lapland ontdekken dan kan je ook een auto huren vanaf het vliegveld van Rovaniemi.

Wil jij een rondreis door Lapland maken? Er zijn diverse reis mogelijkheden voor Fly Drives in Lapland. Het voordeel daarvan is dat je de reisroute die bij jou past kan uitzoeken uit het reisaanbod en zelf de reis gaat maken.

*Alles wat je moet weten over een auto huren in Finland;
**Ontdek de rondreizen naar Fins Lapland bij de ANWB;
***Bekijk hier alle reizen naar Fins Lapland met Voigt Travel;

****Bekijk de beschikbaarheid van vluchten naar Rovaniemi Airport

Reizen naar Fins Lapland 

Reistips Fins Lapland

Nu je alles weet over het huren van een auto in Fins Lapland is het tijd voor het verzamelen van alle reistips voor Fins Lapland zodat je je reis kan gaan plannen. Ik heb een rondreis gemaakt van een week en deel graag de onderstaande artikelen met je die ik heb geschreven.

Deze reistips zijn mogelijk in de zomer en in de winter. Waarbij het duidelijk mag zijn dat paardrijden in sneeuw alleen in de zomer kan en beren fotograferen alleen in de zomer kan en juist niet in de winter.

 1. Sauna Boat in Posio;
 2. Saunatour in Lapland;
 3. Wandelen met rendieren;
 4. Excursies in Fins Lapland;
 5. Noorderlicht zien in Finland;
 6. Voordelen van een Finse sauna;
 7. Bruine beren fotograferen in Finland;
 8. Alle tips voor een auto huren in Finland;
 9. Bijzondere overnachtingen in Fins Lapland.

Reistips Finland winter

Lijkt een vakantie naar Finland bij het Apukka Resort in Fins Lapland leuk?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email