Been there, done that in Londen. Tijd voor een artikel vol leuke dingen om te doen in Londen, bijzondere plekken, aparte dingen doen in Londen, gekke activiteiten om te beleven en misschien zit er wel een geheime plek in Londen voor je bij.

Aparte dingen doen in Londen

Londen is een fantastische stad om meerdere keren naar toe te reizen. Het is vlakbij, vaak zijn er goede ticketdeals en er is altijd wel iets te beleven. Heb je de highlights en hoogtepunten in Londen gezien? Heb je alle bekende bezienswaardigheden in Londen gefotografeerd en afgevinkt? Wees gerust, in Londen raak je niet uitgekeken.

Het is tijd om je te oriënteren wat de mogelijkheden zijn om aparte dingen in Londen te gaan doen. Wat dacht je van het plannen van een originele activiteit in Londen, eindelijk eens naar die secret bar te gaan en die dingen te doen waar je nog niets eens het bestaan van wist. Dat zijn namelijk de dingen die ik tof vind om te ondernemen en ervaren.

Ik hoop dat ik jou kan inspireren met de onderstaande Londen tips. Ben je nog nooit in Londen geweest? Combineer dan deze unieke activiteiten in Londen met een bezoek aan de highlights en bezienswaardigheden. Zo maak je echt een unieke stedentrip naar Londen. Wil je weten welke bezienswaardigheden je dan echt moet zien in Londen? Waar je het beste kan gaan winkelen, waar het leuk is om neer te ploffen voor een hapje en een drankje, waar je tot diep in de nacht kan feesten en waar je daarna het fijnste kan slapen? Bekijk via de link de mogelijkheden voor een stedentrip naar Londen bij Stedentrips.nl en zie in een keer wat je allemaal waar kan doen en welk hotel daar het beste bij past.

Rock The Thames

Ben jij een thrillseeker en wil je Londen vanaf het water bekijken. Dan is de sightseeing-tour op de Theems per speedboot dé activiteit in Londen voor jou. Met een motor van 740 PK knal jij met 65 kilometer per uur over de Thames. Als jij je ogen open durft te houden zie je de bezienswaardigheden in Londen eens van een andere invalshoek.

Prijs en tijd: £26.50 voor 20 minuten en £43,- voor 40 minuten.
Experience: Tower Rib Blast 20 min – Rib Blast O2 20 min – of bij beide ’the ultimate’ tour van 40 min.
Organisatie: Thames Rib Experience.

Thames Rib Experience

Predator Adventures Seabreacher Experience Thames

Je verzint het niet of het bestaat. De Seabreacher is ook weer zo’n ding, dat je denkt, hoe bestaat het. Na 10 jaar testen is die er. In Londen ligt er een ‘killer whale’ te wachten op je voor een duik in de Thames. Met een maximale snelheid van 96,5 kilometer (60 mph) per uur duik jij in deze orka door de Londense rivier.

Innerspace Productions in Californië heeft een 18-voets vaartuig ontwikkeld dat de snelheid en beweging van een orka nadoet. De 300-pk motor behaalt snelheden tot 60 mph. De Seabreacher kan 5,4 meter door de lucht springen en terug in het water duiken tot een diepte van 5 meter. Het vaartuig kan net als een orka krappe bochten maken door de vinnen die op de achterkant zitten. Zelf rollen van 90 graden zijn mogelijk en je kan tot 2G krachten ervaren. Het schijnt dat deze unieke activiteit in Londen voelt alsof je in een straaljager zit in plaats van in een speedboot. In de cockpit is namelijk hetzelfde getinte glas gebruikt als in een F-16. Durf jij het aan?

  • Maximale hoogte: 1.98;
  • Maximaal gewicht: 108 kilo;
  • Minimaal 6 jaar oud, onder de 18 alleen mogelijk met verklaring van je ouders;
  • Duur activiteit, 45 minuten. Zorg dat je er 30 minuten voor vertrek bent;
  • Kosten 90 Pond per persoon. Reserveren doe je bij Pretador Adventures.

Dak O2 Londen beklimmen

Het toppunt van aparte dingen doen in Londen, ik bedoel wie beklimt er nou een dak van een stadion? Je moet geen hoogtevrees hebben, want het dak van de grootste overdekte locatie in Londen is 52 meter hoog. Die kan jij beklimmen tijdens een spannende excursie.

Na de veiligheidsinstructie trek je je klimpak aan en hijs je jezelf in het veiligheidsharnas. Op de rand van het dak van de O2 begint jouw avontuur in Londen. Als je het durft heb je aan het einde een geweldig uitzicht over Londen als cadeau. De kosten zijn rond de €45,- per persoon.

Prijs: Voor de ‘Original Climb’ betaal je tussen de £30.00 to £38.00.
Tijd:
De expereince duurt ongeveer 90 minuten. Vanaf 10.00, afhankelijk van het seizoen mogelijk tot 18.00 uur of 22.00 uur.
Experience: Je kan kiezen uit Original Climb – Sunset Climb – Twilight Climb  en Celebration climb. Koop je O2 London beklimmen tickets hier.
Waar? De O2 Arena is met de London Underground via de Jubilee Line te bereiken. Vanaf metrostation North Greenwich is het ongeveer 2 minuten lopen naar de O2 Arena. Drawdock Road – North Greenwich – London, SE10 0BB.

Dak O2 Londen beklimmen

Geniet van het uitzicht, Emirates airline kabelbaan

Als je toch van plan bent de O2 te beklimmen of  de Royal Observatory sterrenwacht te bezoeken in Greenwich, dan zit je vlak bij het vertrekpunt van de Emirates airline kabelbaan. De Emirates airline cable car start op het Greenwich schiereiland in Londen en brengt je in ongeveer 10 minuten naar de overkant, naar Royal Docks. De reis met de kabelbaan kan natuurlijk ook andersom. De totale afstand van de kabelbaan in Londen is 1,1 kilometer en het toppunt qua hoogte is 90 meter. Onderweg kan je genieten van het geweldige uitzicht over de Thames in Londen, je ziet de O2 heel goed, het Olympisch Park en Canary Wharf. In totaal zijn er 34 gondels waar maximaal 10 personen in passen.

Prijs: Enkele reis kost £4.50. Heb je een Oyster Card? Dan betaal je £3.50 per persoon.
Tijd:
Voor actuele openingstijden bekijk de website van Emirates Cable Car.
Experience: Je kan kiezen uit Original Climb – Sunset Climb – Twilight Climb  en Celebration climb. Koop je O2 London beklimmen tickets hier.
Waar? De Emirates kabelbaan vertrekt vanaf dit punt.

Aparte dingen doen in Londen

Wat te doen in Londen ’s avonds

Secret bars, de beste bar ter wereld, hidden gems die je zelf nooit zou vinden, cocktails drinken op de meest unieke plekken in Londen. Als je van aparte dingen doen in Londen houdt dan moet je zeker het nachtleven induiken. Geen nachtbraker? Niet getreurd, ook als jij in de avond iets wilt doen in Londen en je houdt van een drankje dan zijn dit de tofste bars waar je naar toe moet.

Uniek de Ball Pitt Bar, dé ballenbak bar

Het hippe Shoreditch is weer een hotspot rijker. Stel je voor, 1 miljoen ballen in één ruimte en daar ga jij een drankje drinken. Wat mij betreft hilarisch en een grandioos succes voor een top avond! Ballie Ballerson is de ultieme speeltuin voor volwassenen. Dat is toch wel eens van de meest aparte dingen in Londen om te doen, toch?

Hier mag je je lekker uitleven met je vrienden. Mij lijkt the sweetie cocktail; ‘Wham Bam Goddamn‘ wel geschikt voor het begin van de avond. Daarnaast hebben ze ook een food kaart, handig want van al dat spelen krijg je wel trek.

Adres: 97-113 Curtain Rd, London EC2A 3BS.
Openingstijden: Bekijk de website voor de openingstijden.

Cocktails mixen in camper

Heb je zin in een toffe activiteit in Londen? Dit is echt een van de meeste aparte dingen in Londen die je kan doen. Wat dacht je van cocktails mixen in Breaking Bad stijl. Ik vond dit zo’n geniaal verhaal toen vriendin Denise van Inhetvliegtuig.nl erover vertelde. In Oost Londen kan je in een camper je eigen cocktail mixen. Je zit erbij als een laborant, het voelt alsof je net van de set wegloopt en de muziek knalt uit de boxen alsof je in een club bent.

Adres: ABQ, 55 Hackney Road (Metro: Bethnal Green).
Openingstijden: De cocktail workshop is te reserveren tussen 17:30 tot 22:00 uur. Bekijk de website van ABQ voor meer info.
Prijs: Een Breaking Bad cocktail workshop £32,50 pond.

Avondactiviteiten Londen

Beste bar ter wereld in Londen

The Artisian, voor de 3e keer uitgeroepen tot de beste bar ter wereld. Waarom? Dat moet je zelf maar gaan ontdekken. Maar de cocktails die ze hier maken zijn echt next level. Ze worden met zoveel liefde en vakmanschap gemaakt, dat het een ware kunst is.

Adres: Neem de metro naar Oxford Circus. Vanaf daar is het 5 minuten lopen. 1C Portland Pl, Marylebone, London W1B 1JA.
Openingstijden: 7 dagen per week, van 11.00 uur tot 02.00 uur. Voor meer info check de website van The Artisian.

Artesian Bar Londen

Bijzonder uit eten in Londen

Wil jij tijdens een weekend Londen bijzonder uit eten in Londen? Dan moet je naar de omgeving van de Tower Bridge en een Igloo reserveren bij de Coppa Club! In deze glazen bubbels kan je heerlijk dineren met uitzicht op de Tower Bridge. Je moet er wel vroeg bij zijn want de glazen iglo’s zijn populair, dus weet je wanneer je naar Londen op vakantie gaat? Vergeet niet direct een Igloo te reserveren.

Ontdek alle aparte dingen in Londen die je kan doen. 

Bijzonder uit eten in Londen

Geheime plekken Londen

Tja, wat zijn er nog voor geheime plekken in Londen? In the end is alles al een keer ontdekt maar wat mij betreft zijn deze bezienswaardigheden in Londen zo bijzonder dat ze van mij de stempel; ‘geheim’ krijgen.

Spot het GMT nulpunt 

Als reisliefhebber weet je dat GMT staat voor; ‘Greenwich Mean Time’. Maar wist je ook dat je het startpunt van het meten van de tijd over de hele wereld ook kan zien? In Greenwich Park is de Royal Observatory sterrenwacht gevestigd, precies onder de nulmeridiaan. Als je op zoek bent naar een avond activiteit in Londen dan is deze bezienswaardigheid perfect.

Voor het museum moet je voor 17.00 er zijn maar de laserlijn is natuurlijk van overal te zien. In de avond kan je de groene laserlijn namelijk perfect zien. Mooi meegenomen, vanaf hier heb je ook nog eens een tof uitzicht en Greenwich staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Adres: Greenwich Park.
Prijs: £9.50 per ticket.
Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur.

Greenwich GMT nulpunt

Op zoek naar Street Art

Als je toch naar de Ball Pit Bar gaat, trek dan overdag de wijk Shoreditch in. Dit is de beste plek om op zoek te gaan naar Street Art. Oost-Londen zit er vol mee. Let goed op, wie weet kom jij wel het kunstwerk van Banksy tegen.

Duik de natuur in 

Na een paar dagen in de stad vind ik het heerlijk om even de rust op te zoeken. London Wetlands Centre is een stad oase op de oever van de Thames. Je kan hier struinen door het park, vogels spotten en heerlijk wandelen. Dit natuurpark heeft zelfs een award gewonnen.

Adres: Queen Elizabeth’s Walk – Barnes, London – SW13 9WT.
Openingstijden: 7 dagen per week, van 09.30 uur t/m 16.30 uur.

WWT London Wetland Centre

Reistips voor Londen

Wil je na al deze aparte dingen doen in Londen ook nog de rest van Londen ontdekken? Collega blogger Natasja van Watzijzegt.nl heeft een artikel geschreven met Londen tips voor 1, 2 en 3 dagen in Londen.

*Check deze tips voor bijzonder overnachten in Londen.

Aparte dingen doen in Londen! Wat wil jij wel eens doen?

Print Friendly, PDF & Email