Een bed van warm berghooi, de geur van de natuur, sluit je ogen en snuif de geur van het alpengras op voor een ontspanning van lichaam en geest.

Ontspanning in een hooibed

Relaxen in een “heubette”, las ik in de folder van mijn hotel. Nieuwsgierig als ik was trok ik mijn badjas aan en liep ik richting de spa van het hotel. Achter een deur stond daar werkelijk een bed vol met hooi.
De laatste keer dat ik in het hooi heb gelegen was toen ik zo verknocht was aan mijn paard dat ik er zelfs bij in de stal sliep. Dan had ik wel mijn paardrijdkleren aan en het idee dat ik nu naakt in het hooi moest gaan liggen leek mij een vreemd gevoel. Gelukkig was iemand mij voor en zag ik dat zij haar handdoek op het hooi had gelegd en daarop was gaan liggen. Wel zo hygienisch ook natuurlijk.

Alpine wellness in het hooi

Alpine wellness in het hooi

Het kraakt eventjes als je gaat liggen maar de warmte die je door de handdoek voelt en de frisse geur die je opsnuift werkt werkelijk ontspannend. Zo ontspannend dat ik na een dag op de piste gelijk in slaap viel.

Geneeskrachtige werking van alpenhooi

Ik heb mij verder verdiept in de wereld van het alpenhooi en ontdekte dat al meer dan 2000 jaar bekend dat het een geneeskrachtige werking heeft.  De bergboeren, die in de hooischuur overnachtten, merkten dat het niet alleen voor een goede nachtrust zorgde, maar dat het ook een genezende werking had op de vermoeide spieren.

Alpine wellness in het hooi

Uit het hooi verdampen namelijk etherische oliën die niet alleen de huid verzorgen, maar ook de doorbloeding stimuleert en verlichting biedt bij reumatische klachten en/of artrose.

De verschillende soorten grassen kunnen ook problemen met de spijsvertering, slapeloosheid en geestelijke en/of lichamelijke uitputting tegengaan. Het stimuleert de doorbloeding, je stofwisseling, is ontstekingswerend en helpt je immuunsysteem versterken. Wat wil je nog meer?

Kwaliteit en samenstelling van het Alpenhooi

Om de kwaliteit van het alpenhooi te waarborgen voldoet het aan strenge eisen. De diversiteit aan grassen komen van een bergweiland gelegen tussen de 1700 en 2000 meter hoogte en liggen minimaal 150 meter van de openbare weg. De weilanden worden biologisch bewerkt en alleen de weilanden met minimaal 40 verschillende Alpine planten per 50 vierkante meter komen in aanmerking. Op deze manier is het gegarandeerd dat er mineralen, etherische oliën, sporenelementen, bitterstoffen en looistoffen aanwezig zijn die zorgen voor de geneeskrachtige werking van het hooi.
Het voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zorgen ervoor dat het hooi van een bijzonder hoge kwaliteit is. Deze kwaliteitseisen zijn voor iedereen na te lezen.

Alpine wellness

De 300 dagen zon per jaar en de frisse berglucht maken Zuid Tirol tot een ideale plek voor een spa-kuur. Bij veel behandelingen wordt gebruik gemaakt van lokale producten. Populaire behandelingen die alleen in deze regio ondergaan kunnen worden zijn melk- en wolbaden en massages met appel, wijn of pijnboompitten.

Heb jij al zin in een alpine wellness relax moment?

© Alle foto´s, behalve van het alpenhooi, zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email