Een bed van warm berghooi, de geur van de natuur, sluit je ogen en snuif de geur van het alpengras op voor een ontspanning van lichaam en geest. Beleef alpine wellness in een hooibed!

Ontspanning in een Alpine Wellness Hooibed

De 300 dagen zon per jaar en de frisse berglucht maken Zuid Tirol tot een ideale plek voor een wellness vakantie of spa kuur. Bij veel behandelingen wordt gebruik gemaakt van lokale producten. Populaire behandelingen die alleen in deze regio ondergaan kunnen worden zijn hooi-, melk- en wolbaden en massages met appel, wijn of pijnboompitten.

Relaxen in een “heubette”? In Zuid-Tirol kan je op bijzondere manieren ontspannen tijdens je vakantie in de bergen. De laatste keer dat ik in het hooi heb gelegen was toen ik zo verknocht was aan mijn paard dat ik er zelfs bij in de stal sliep.

Staat er een hooibed in de wellnessruimte van jouw hotel dan is het de bedoeling dat je een handdoek op het hooibed legt. Wel zo hygiënisch natuurlijk in plaats van dat men om en om in hetzelfde hooibed gaat liggen.  Kies je voor een wellness behandeling in een hooibed dan word je lichaam besprenkeld onder de hooi, word je ingepakt in hooi of gemasseerd met hooi.

Het kraakt eventjes als je gaat liggen maar de warmte die je door de handdoek voelt en de frisse geur die je opsnuift werkt werkelijk ontspannend. Zo ontspannend dat het maar zo kan zijn dat je lekker wegdommeld in je hooibed.

*Beleef het zelf in de Savinela Spa van Hotel Granbaita Dolomites

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Alpine Wellness Hooibed

Geneeskrachtige werking van alpenhooi

Al meer dan 2000 jaar is het bekend dat alpine hooi een geneeskrachtige werking heeft. De bergboeren, die in de hooischuur overnachtten, merkten dat het niet alleen voor een goede nachtrust zorgde, maar dat het ook een genezende werking had op de vermoeide spieren.

Uit het hooi verdampen namelijk etherische oliën die niet alleen de huid verzorgen, maar ook de doorbloeding stimuleert en verlichting biedt bij reumatische klachten en/of artrose.

De verschillende soorten grassen kunnen ook problemen met de spijsvertering, slapeloosheid en geestelijke en/of lichamelijke uitputting tegengaan. Het stimuleert de doorbloeding, je stofwisseling, is ontsteking werend en helpt je immuunsysteem versterken.

Alpine wellness in het hooi

Kwaliteit en samenstelling van het Alpenhooi

Om de kwaliteit van het alpenhooi te waarborgen voldoet het aan strenge eisen. De diversiteit aan grassen komen van een bergweiland gelegen tussen de 1700 en 2000 meter hoogte en liggen minimaal 150 meter van de openbare weg. De weilanden worden biologisch bewerkt en alleen de weilanden met minimaal 40 verschillende Alpine planten per 50 vierkante meter komen in aanmerking.

Op deze manier is het gegarandeerd dat er mineralen, etherische oliën, sporenelementen, bitterstoffen en looistoffen aanwezig zijn die zorgen voor de geneeskrachtige werking van het hooi. Het voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zorgen ervoor dat het hooi van een bijzonder hoge kwaliteit is.

Heb jij al zin om in een alpine wellness hooibed te stappen?

Print Friendly, PDF & Email