In deze Aftershokz review lees je waarom de Aftershokz Trekz Air koptelefoon ideaal is om te gebruiken tijdens sporten en outdoor activiteiten. Of je nu een wandelaar, fietser of wintersporter bent. Deze gadget is een must have als je van muziek en oudoor activiteiten houdt.

Ideale koptelefoon voor outdoor activiteiten

Of je nu gaat wandelen, fietsen, hardlopen, paardrijden, skiën of snowboarden. Een lekker muziekje erbij voor onderweg is fijn. Maar met sporten een grote draadloze koptelefoon is natuurlijk niet handig. Als ik ga wandelen of fietsen dan deed ik meestal mijn oordopjes van mijn telefoon in en luisterde ik zo naar muziek. Tijdens het paardrijden en skiën ben ik meestal met een groep dus dan hoef ik niet naar muziek te luisteren. Maar als ik op stal aan het werk ben dan vind ik een muziekje erbij wel lekker.

Waar veel mensen niet bij stil staan is dat hoe fijn muziek ook is, het is bewezen dat muziek ook afleid. Soms gaan mensen zo op in de muziek die ze luisteren dat ze omgevingsgeluiden niet meer horen. Hoe fijn zou het zijn als er een draadloze koptelefoon is die klein is qua omvang, draadloos is en waarbij je wel kan genieten van je favoriete beats maar ook de omgevingsgeluiden blijft horen? Oftewel een koptelefoon zonder speakers.

Aftershokz review Trekz Air

Ik denk dat ik de perfecte draadloze koptelefoon heb gevonden met de Aftershokz Trekz Air. Deze koptelefoon is zo klein dat je die met gemak overal mee naar toe kan nemen en het titanium frame zorgt voor extra buigzaamheid. Daarbij kan je de draadloze koptelefoon eenvoudig onder je cap, muts of sportieve haarband dragen en met een zonnebril op kan het ook prima. Het is dus ook handig voor brildragende mensen. Je draagt de koptelefoon namelijk niet met een hoofdband, maar om je nek. De koptelefoon is gemaakt van een speciale coating die bestand is tegen vocht van bijvoorbeeld het weer, sneeuw en transpireren tijdens het sporten. Een aantal modellen zijn ook nog eens uitgerust met bluetooth zodat je geen kabels nodig hebt. Als je eenmaal de Afterhokz koptelefoon in gebruik hebt zal je steeds eenvoudiger zonder te kijken, maar door te voelen, de bedieningsknoppen kunnen aan- en uitdrukken.

Het meest bijzondere aan deze koptelefoon is wel de ‘bone conduction technologie’. Heb jij daar wel eens van gehoord? Bij de Aftershokz draadloze koptelefoon wordt er gebruik gemaakt van deze technologie. De koptelefoon rust op je jukbeen, daar waar je gehoorbeen zit. Dat is namelijk waar je eigenlijk mee luistert. Het klinkt een beetje technisch maar het zit zo; ‘Aftershokz maakt gebruik van transducers, die met elektrische spanning een ultrasone geluidsgolf produceren. Deze trillingen worden via het kaakbeen doorgegeven, waardoor geluid het inwendige oor bereikt zonder dat het trommelvlies wordt belast. Daardoor kunnen de oorschelp en gehoorgang onbedekt blijven, waardoor omgevingsgeluid altijd goed hoorbaar blijftDe botgeleidingstechnologie werd aanvankelijk ontwikkeld voor militaire operaties maar is nu ook beschikbaar voor de consument. Je oren blijven dus onbedekt en zo kan je dus op een veilige manier naar muziek luisteren omdat je in staat bent om de omgevingsgeluiden ook te horen.

Aftershokz review Trekz Air

Aftershokz Trekz koptelefoon kopen

Ben je overtuigd en denk je dit product moet ik hebben? Je kan kiezen uit drie verschillende koptelefoons van Aftershokz in diverse kleuren. Aftershokz is verkrijgbaar bij onder meer bij Bol.com en Bever.nl. De verkoop adviesprijs bedraagt €169,95 en voor de Sportz Titanium €69,95. Op dit moment koop je de Aftershokz Sportz het meest voordelig bij Bol.com en de andere 2 modellen zijn het goedkoopste te koop bij Bever.nl. *oktober 2018 gekeken. De Aftershokz headphones zijn niet te koop bij Media Markt.

    1. Aftershokz Sportz Titanium – €59,99. Deze is niet te koop bij Bever.nl.
    2. Aftershokz Trekz titanium mini – €104,-. Bij Bever betaal je voor de Aftershokz Trekz Air tijdelijk €99,-.
    3. Koptelefoon Aftershokz Trekz Air – €169,95 bij Bol.com. Bij Bever betaal je voor de Aftershokz Trekz Air tijdelijk €159,-.

AfterShokz product assortiment

Ben je nieuwsgierig en wil je de rest van de Aftershokz producten proberen zodat je helemaal in Aftershokz stijl kan gaan sporten? Aftershokz heeft diverse producten in het assortiment. Zo vind ik bijvoorbeeld het waterdichte, stevige heuptasje ideaal. Daar past net mijn telefoon in en een beetje geld om wat te drinken te kopen onderweg. De duurzame drinkfles is altijd handig als je gaat hiken en je hebt een rugzak bij je waarin je de fles kan dragen.

AfterShokz product assortiment

Wat vind jij van deze Aftershokz review?

 

Print Friendly, PDF & Email