Vorige week vertelde ik jullie over mijn canyoning avontuur in Schotland. Dat is niet de enige outdoor activiteit die ik ondernam. Tijdens mijn micro adventure heb ik macro avonturen beleefd want ik ben ook nog gaan mountainbiken.

Micro adventure, mountainbiken in Schotland

Vanuit Edinburgh bracht de trein ons in een kleine twee uur naar het plaatsje Dunkeld in Perthshire. De trein reed door glooiende landschappen met groene heuvels en langs beekjes die stromen naar onbekende plaatsen. Ik stap uit op een klein station waar een gids al klaar staat om ons naar de locatie van Progression Bikes te brengen. De mountainbikes wachtte op ons en de helmen lagen klaar om gepast te worden.

Treinstation Dunkeld

Sport outfit van Bever en The North Face

De reis werd georganiseerd vanuit Bever Outdoor & Travel. Voor ons was er een leuke verrassing want we ontvingen allemaal een complete outfit van The North Face. Een broek, truitje en een softshell jas, allemaal lichtgewicht en bontgekleurd.

Onze gids, Adam Flint, moest lachen en wachtte geduldig toen bleek dat we ons nog allemaal moesten omkleden voordat we op de trappers konden gaan staan.

Het truitje en het jasje passen goed en de stof voelt prettig aan. De broek is bij mij helaas te kort maar dat ben ik gewend met die lange benen van me. Ik stap naar buiten in mijn nieuwe outfit en dan is het tijd voor het uitzoeken van de fietshelm. Mountainbiken is leuk hoor, maar die helmen, het blijft geen gezicht. Maar veiligheid voor alles dus na het afstellen gaat ook die op mijn hoofd.

Mountainbiken in Perthshire, Schotland

Mountainbiken in Dunkeld, Perthshire – Schotland

En dan zijn wij er eindelijk klaar voor. We fietsen achter Adam aan de straat uit over een brug. Even verderop slaan we rechtsaf en binnen no time zitten we in de bossen van Dunkeld. Er zijn vele trails die je kan fietsen vanaf hier maar wij blijven deze keer een beetje in de buurt want de schemering zet al in.

Na twintig minuten fietsen komen we uit bij een waterval. We rusten even uit tot dat Adam roept dat we mee naar boven moeten lopen. Ik heb even een Vila Volta moment als ik tussen de bomen een klein gebouw zie. Een van de medereizigers trekt aan een grote hendel en de deur gaat open. Ik loop er doorheen en sta op een uitzichtpunt boven de waterval. Hoe leuk is dat midden in het bos!

Watervallen

Watervallen

Als we weer naar beneden lopen wijst onze gids omhoog en verteld dat in deze regio bomen staan die wel 60 meter hoog worden. Als ik naar boven kijk word ik al bijna duizelig.

We fietsen nog een klein uur door de bossen waarna we weer terug fietsen langs het water naar de fietsverhuur. Van te voren hebben wij al doorgegeven wat we willen eten en bij aankomst kunnen we gelijk aanschuiven. Hongerig van de inspanning geniet ik van een groot bord fish and chips.

Onderweg

Lichtgewicht op Micro adventure

Voor korte trips reis ik alleen met handbagage en dan moet ik binnen de limiet van tien kilo blijven. Lichtgewicht spullen zijn dan ook ideaal maar het is ook van belang dat het multifunctioneel is. Gelukkig had ik nog een kilo over en konden de lichtgewicht producten die ik ontving van Bever Outdoor & Travel en The North Face makkelijk mee terug. Het ligt alweer klaar voor de volgende reis.

Bever Outdoor & Travel

Ik woon in Den Haag en naast station Hollands Spoor zit een van de grootste winkels van Bever in het gebouw ‘The Globe’. Voor mijn reizen kwam ik er al regelmatig als ik weer eens iets nodig had. Of je nou ver weg gaat of dichtbij er wordt echt van alles verkocht. Daarbij kan het al leuk zijn om gewoon door de winkel te lopen om te zien wat de nieuwste producten op reisgebied zijn.

Leuk om te weten is dat er in het gebouw ‘The Globe’ duiklessen gevolgd kunnen worden en er ook een klimwand is van ijs. Klimmuur Hollands Spoor is de enige plek in Nederland waar je kan ijsklimmen. Een paar jaar geleden heb ik dat gedaan om de verjaardag van een vriendin te vieren. Met stijgijzers aan je voeten en een ijsbijl mag je de ijswand bedwingen om je vervolgens achterover naar beneden te laten vieren en het weer opnieuw te proberen. Ik kan het zeker aanraden!

IJsklimmen

Print Friendly, PDF & Email