Een Adults Only All Inclusive Turkije vakantie, dat is pas genieten! Hoe heerlijk is het als je alleen maar volwassenen om je heen hebt in plaats van gezinnen met kinderen.

Is een Adults Only vakantie iets voor jou?

Ga jij altijd samen met je partner op reis of wil je even echt genieten met je vriendinnen? Waarom zou je dan kiezen voor een familiehotel waar gezinnen met kinderen verblijven en waar meestal een uitgebreid scala aan entertainment mogelijkheden wordt aangeboden? Wat mij betreft zijn de Adults Only vakanties een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar rust.  Lees ook mijn eerdere artikel over; ‘Adults Only vakantie‘. Wat mij betreft zijn dit de voordelen van een Adults Only vakantie:

 • Alleen maar volwassenen;
 • Geen families met kinderen;
 • Geen overvol druk entertainment programma.
 • *Let op: Bij sommige hotels wordt erover ‘Adults Only’ gesproken in de leeftijd vanaf 14 jaar. 

Adults Only vakantie

Adults Only All Inclusive Turkije 

Een Adults Only All Inclusive Turkije vakantie, is een vakantie zonder zorgen. Het voordeel is dat je al voor alles betaald hebt en dus ter plaatse op en top kan relaxen. Een kanttekening is natuurlijk wel dat je goed moet kijken wat er onder ‘All Inclusive’ wordt verstaan. Is dat inclusief frisdrank of ook inclusief alcoholische dranken? En gaat het dan alleen om mixjes en cocktails of zijn ook sterkte dranken inclusief. En mag je de hele dag door alles bestellen wat je maar wilt of mag je op gezette tijden gebruik maken van bepaalde voorzieningen.

Het loont dus zeker om even goed te kijken of het een All Inclusive vakantie is met een basispakket of dat het gaat om een Ultra All Inclusive reis. Soms kan je echt een super deal te pakken hebben en dan kan je voor een paar tientjes meer de hele dag kan genieten van allerlei lekkers. Reken maar uit, stel dat een all-inclusive vakantie €100,- meer kost per persoon. Dan haal je dat er op een aantal bestemmingen makkelijk uit.

Voor wat betreft een Adults Only All Inclusive Turkije vakantie raad ik je aan om het reisaanbod van de onderstaande aanbieders eens te bekijken. Ik hoop dat er iets bij zit voor je.

 1. Een overzicht van alle Adults Only All Inclusive Turkije vakanties bij Corendon
 2. Turkije Adults Only hotels via Vakantiediscounter
 3. Divers aanbod aan Adult Only Hotels in Turkije

Vakantie naar Turkije

Heb jij een tof Adults Only All Inclusive hotel gevonden in Turkije waar je naar toe gaat? Gefeliciteerd, dan wens ik je een hele fijn reis toe! Ik geef je nog graag een paar leuke reistips voor een vakantie naar Turkije dus bekijk zeker even het onderstaande artikel. Oh en vergeet je visum voor Turkije niet online te bestellen.

Vakantie naar Turkije

Visum voor Turkije afgeschaft

Sinds maart 2020 hebben Nederlanders geen visum meer nodig om naar Turkije te reizen. Dit geldt voor reizen tot maximaal 90 dagen. Wil je langer dan 90 dagen naar Turkije dan heb je nog steeds een visum nodig.

Turkije is voornemens om per april 2020 een toeristenbelasting in te voeren voor Nederlanders die naar Turkije reizen. Wanneer dit exact ingaat is op dit moment nog niet bekend, (maart 2020). De toeristenbelasting geldt voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. De toeristenbelasting voor Turkije wordt per persoon per nacht berekent aan de hand van het aantal sterren dat het hotel heeft. Uit een artikel van TravelPro blijken dit de kosten te zijn:

 1. Een nacht in een vijfsterrenhotel kost 18 lire (€2,75) per persoon per nacht
 2. Toeristenbelasting voor een viersterrenhotel bedraagt 12 lira (€1,80) per persoon per nacht
 3. Voor een verblijf in een drie sterren hotel betaal je 9 lire (€1,35) per nacht
 4. Heb jij een vakantie geboekt in een een of twee-sterren hotel dan betaal je 6 lira (€0,90) per persoon per nacht.

Turkije hoort niet bij de Europese Unie, maar je kan er wel met een identiteitskaart naar toe reizen. Zowel je Nederlandse paspoort als je identiteitskaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.

Ben jij wel eens op een adults only All Inclusive Turkije vakantie geweest?

 

*Let op: De foto’s zijn van het Anastasia Hotel in Karysytos, Griekenland.
Print Friendly, PDF & Email