Zell am See – Kaprun, de ideale bestemming voor je wintersportvakantie! Ik vertel je over de activiteiten Zell am See – Kaprun in de winter die je allemaal kan doen.

Zell am See – Kaprun in de winter

Skidorp Kaprun vormt samen met Zell am See één groot skigebied, vandaar de verzamelnaam Zell am See – Kaprun. Op de gletsjer Kitzsteinhorn ben je verzekerd van sneeuwzekerheid. In het skigebied Zell am See kan je van de sneeuw genieten op de Maiskogel en Schmittenhöhe. Als wintersportliefhebber reis je natuurlijk naar Kaprun en Zell am See om te gaan skiën, maar wil je even iets anders ondernemen dan zijn er genoeg leuke activiteiten in de winter te beleven.

SKI TIP: Hou het weer en de webcams goed in de gaten. Is het bewolkt in het dal? Dan ga je naar de gletsjer, is het bewolkt bij de gletsjer dan kan je beter naar het skigebied in Zell am See gaan.

Zell am See - Kaprun in de winter

Activiteiten Zell am See – Kaprun in de winter

In mijn artikel; “Wintersport Kitzsteinhorn, Zell am See-Kaprun” lees je alles over skiën in dit Oostenrijkse wintersportgebied. In dit artikel laat ik je zien wat de leukste activiteiten zijn in Zell am See en Kaprun in de winter.

Uitkijkpunt ‘Top of Salzburg’

Het hoogste panorama uitkijkpunt in de Oostenrijkse bergen is de Top of Salzburg, Op een hoogte van 3029 metersta je recht voor de Grossglockner, (hoogste berg van Oostenrijk) en heb je zicht op de Pinzgau in het noorden en het westen en het Hohe Tauern National Park in het zuiden. Dit uitkijkpunt is een voorproefje op het wat mij betreft nog mooiere uitzichtpunt Gipfelwelt 3000. 

Uitkijkpunt 'Top of Salzburg'

Uitzichtpunt Gipfelwelt 3000

Zorg dat je van te voren de webcam bekeken hebt zodat je zeker weet dat het stralend weer is als je naar Gipfelwelt 3000 reist. Neem je tijd voor de route door de 360 meter lange mijnschacht maar er wacht een magische plek op je. Gipfelwelt 3000 is het hoogste punt in het Salzburgerland en het uitzichtpunt is echt adembenemend!

Uitzichtpunt Gipfelwelt 3000

ICECAMP Kitzsteinhorn, Kaprun

Ben je in Zell am See – Kaprun in de periode januari tot half april? Stippel dan je skiroute zo uit dat je ook een bezoek kan brengen aan ICECAMP op de Kitzsteinhorn. Op een hoogte van 2.600 meter heeft Audi Quattro drie iglo’s gecreëerd die met elkaar verbonden zijn. In een vind die iglo’s vind je een toffe ijsbar waar je op een berenvel even uit kan rusten.  

ICECAMP Kitzsteinhorn, Kaprun

Snow Night Zell am See – NightShows Kaprun

Vanaf begin januari tot begin maart kan je elke woensdagavond op de piste van Zell am See genieten van Snow Night. Snow Night Zell am See wordt georganiseerd door de skischool bij het CityXpress station. In Kaprun kan je elke maandagavond op de Lechnerberg genieten van een skishow op de piste. Wat kan je verwachten? Skiërs met LED verlichting, snowboarders met vuurwerk in een rugzak, paragliders op skies, freestyle acties, een lichtshow en met als afsluiting een spectaculaire vuurwerkshow op de piste.

Reisperiode: Begin januari tot begin maart. In Zell am See elke woensdagavond en in Kaprun elke maandagavond om 20.00 uur. Check de actuele dagen op de website zelf.
Prijs: Gratis toegankelijk. Hou er rekening mee dat het druk kan zijn i.v.m. parkeren.

Ski show Zell am See en Kaprun

Enjoy de sauna en zwembad in Kaprun – Zell am See

Tauern Spa Hotel & Therme is gelegen aan de rand van Kaprun. Wil je na een dag op de piste je spieren even laten opwarmen en ontspannen dan kan je hier kiezen uit 13 sauna’s. Voor de zwemliefhebbers is er een overdekt zwembad en een buitenzwembad. Als niet hotelgast kan je een dagkaart kopen om gebruik te maken van de wellness faciliteiten. Wat mij betreft is het zwembad op de eerste etage het hoogtepunt van een bezoek aan de Tauern Spa. Vanuit deze WellnessSpots heb je een fantastisch uitzicht op de bergen.

Sauna en zwembad in Kaprun - Zell am See

Pinzgauer Lokalbahn, stoomtrein naar Krimmler watervallen

Zowel vanuit Kaprun als Zell am See kan je op de Pinzgauer Lokalbahn stappen voor een treinreis naar de Krimmler watervallen. Sinds 1898 rijdt er en stoomtrein langs de dorpen die gelegen zijn aan de rivier de Salzach. De stoomtrein is een nostalgische rit die in de winter echt de moeite waard is door het besneeuwde landschap. De trein is een populaire activiteit om in de winter een bezoek te brengen aan de Krimml watervallen in het National Park Hohe Tauern.

Op alle tussen gelegen stations kan je opstappen. In Mittersill maak de stoomtrein een stop om het water bij te vullen. Stap dan zeker even uit om in het knusse stationsrestaurant iets te bestellen. Leuke tip, in kasteel Mittersill kan je overnachten!

Vanaf het station van Krimml brengt een bus je naar de ingang van Wasser Wunder Welt, een themapark gericht op water. In het Haus des Wassers kan je in 3D zien welke weg het water aflegt vanaf de bergtoppen van het Tauern gebied tot de Krimml watervallen.

Reisperiode: In de winter rijdt de trein van 28 december tot en met 22 maart.
Prijs: €35,- voor volwassenen, kinderen tot 15 jaar €17,50 inclusief toegang tot het park.
Reistijd: 13.20 vertrek Zell am See, aankomst ingang park 16.16 uur. Vertrek 18.40 uur.
Reserveren: Reserveren is aan te raden, vol is vol. Stuur een e-mail naar pinzgauerlokalbahn@salzburg-ag.at.

*Check de actuele dagen, tijden en prijzen op de website zelf. Prijzen kunnen veranderen!

Pinzgauer Lokalbahn, stoomtrein naar Krimmler watervallen

Krimmler watervallen in de winter

Vanaf de ingang is het ongeveer 20 minuten (afstand 1 kilometer) lopen naar de Krimmler waterval. Hou er rekening mee dat je goede en stevige schoenen aantrekt want de route is heuvelig en op sommige stukken spekglad. Bijzonder is dat de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa is. Met een valhoogte van 380 meter is het zelfs de op vijf na hoogste waterval van de wereld.

Hou er rekening mee dat er in de winter minder water naar beneden dendert en je bijna niet in staat bent om een deel van de wandelroute naar boven te lopen vanwege de enorme sneeuwhoogte. In de zomer moet je zeker tijd uit trekken voor de wandelroute van 4 kilometer naar de top, ongeveer 1,5 uur. Vanaf de trappen heb je een spectaculair uitzicht op de waterval die naar beneden klettert. In de zomer kan het erg druk zijn. Reis je met de auto naar krimmler watervallen parkeer dan niet gelijk bij P1 maar rij naar P4, dan hoef je minder ver te lopen.

Prijs Krimmler watervallen: In de winter zijn de Krimmler watervallen gratis toegankelijk. In de zomer betalen volwassenen €4,- toegang en kinderen €1,-.
Parkeren: Navigeer naar: 5743 Krimml 47. Parkeren is gratis.
Tip: Iedere woensdag om half 9 ’s avonds kun je meelopen in de fakkelwandeltocht vanuit Krimml naar de indrukwekkende, 380 meter hoge, watervallen.

*Check de actuele dagen, tijden en prijzen altijd op de website zelf vóór dat je gaat i.v.m. mogelijke veranderingen.

Krimmler watervallen in de winter

Wilde dieren voeren, Thumarsbach winterbos

Omdat de dieren die in de bergen leven in de winter op zoek gaan naar eten kwamen ze steeds verder het dal in. Sinds een aantal jaar is er in het Thumersbach bos een locatie aangelegd waar de dieren worden bijgevoerd. Onder leiding van een jager kan je meerijden de berg op en vanuit een observatiehut kijken hoe tientallen dieren van de heuvels naar beneden komen voor het eten. In totaal worden er dagelijks 150 dieren bijgevoed, van edelherten en reeën tot moeflons, een klein wild schaap. 

De tocht naar boven in je de Jeeps is al spectaculair. Er zitten niet voor niets sneeuwkettingen om te banden om grip te houden op de steile bergweg. Onderweg kan je genieten van mooie uitzichten maar het leukste is natuurlijk dat je ziet hoe de dieren worden bijgevoerd. Wie weet heb je net als ik geluk en mag je mee met de jager en in de trekker zitten.

Reisperiode: Elke maandag, woensdag en vrijdag om 12.30 uur van 20 december tot en met 2 maart. De tour duurt ongeveer drie uur.
Adres meeting point: Waldheimhof (Talstraße 177, 5700 Zell am See. Parkeer je auto en loop ongeveer 100 meter naar boven en wacht bij het hek.
Reserveren: Stuur een mail naar Gerhard Schaffer, schaufuetterung@gmx.at.
Prijs: €15,- voor volwassenen en €10,- voor kinderen.

*Check de actuele dagen, tijden en prijzen op de website zelf.

Thumarsbach winterbos

Wilde dieren in Thumarsbach

BalloonAlps – Nachte der Ballone Zell am See – Kaprun / Februari

Moet jij je wintersportreis nog plannen naar Zell am See – Kaprun? Zorg dan dat je in februari gaat en checkt wanneer het BalloonAlps event is en de ‘Nachte der Ballone‘ is. BalloonAlps is een jaarlijks terugkerend event in de regio Zell am See-Kaprun. Ballonvaarders uit de hele wereld komen naar Oostenrijk om te vliegen over de bergen.

Elke ochtend gaan de ballonnen de lucht in vanaf het vliegveld in Zell am See. Bij goed weer kan je tijdens het skiën de luchtballonnen door de lucht zien zweven. Voor de ballonvaarders is het vooral een sportieve uitdaging maar tijdens de Nacht der Ballonnen zorgen zij ervoor dat de toeschouwers kunnen genieten van een magisch lichtspel op de piste. De luchtbalonnen staan op de piste en zorgen voor een kleurrijk schouwspel. Tussendoor zorgen de skischolen van Zell am See en Kaprun dat je kan genieten van een ski spektakel in de sneeuw.

BalloonAlps - Nachte der Ballone

Welke van deze activiteiten Zell am See – Kaprun in de winter zou jij willen doen?

Print Friendly, PDF & Email