Wil jij een wintersport vakantie combineren met gave winterse excursies en winterse activiteiten? Kies voor een vakantie naar Vuokatti in het arctisch merengebied in Finland en ontdek al deze activiteiten in Vuokatti in Finland, de bezienswaardigheden en wat je echt moet doen in Vuokatti in Finland.

Winterse excursies en activiteiten in Vuokatti

Finland is een van de reisbestemmingen in de wereld waar je allerlei gave winterse excursies en activiteiten kan beleven. Het Arctische merengebied in Finland waar Vuokatti toe behoort is een fijne regio voor iedereen die van een combinatie houdt qua natuur, wintersport en winterse activiteiten.

Het landschap met meren en heuvels maakt het een verrassende bestemming waar je van alles kan beleven. Ik ben er in januari 2022 geweest en vertel je graag wat je allemaal in het skigebied in Vuokatti en in de regio Vuokatti aan winterse activiteiten kan beleven.

*Bekijk alle hotels in Vuokatti en omgeving.
**Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.
***Bekijk hier de prijzen voor autohuur via Sunny Cars of vergelijk de huurauto prijzen via Easyterra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Doen Vuokatti Finland

Kies voor dé winterse activiteit in Finland, ga op Husky Safari

Wat mij betreft is het een must om op Husky Safari te gaan als je Finland in de winter bezoekt. Ik denk dat het naast het zien van het noorderlicht de nummer 1 winterse activiteit is die mensen willen beleven. In Vuokatti in Finland kan je voor een Husky Safari op avontuur gaan met de huskies en gidsen van  Vuokatti Safaris. In totaal hebben ze maar liefst 86 huskies van verschillenden soorten en maten waarvan er zelfs een aantal prijzen hebben gewonnen op de beroemde Husky Distance wedstrijden.

Stap aan boord van de hondenslede en laat je voorttrekken door de 6 prachtige lieve huskies door het mooie winterwonderlandschap. Je kan zelf kiezen of je plaats neemt in de slede of de huskyslede gaat besturen. Onderweg heb je de mogelijkheid om te wisselen zodat je zowel het besturen als het zitten in de slede kan ervaren.

“Het enige wat je hoort is het kraken
van de sneeuw en het hijgen van de huskies”

In de hondenslede zitten was voor mij puur genieten van het uitzicht en het scheuren door de sneeuw. Maar het meest gave vond ik toch echt het besturen van de huskyslede, dat is echt een avontuur om samen met die huskies te werken. Mooie opmerking van de gids; “The dogs are professionals, they know what they are doing”.

En als je dan toch bij Vuokatti Safaris bent en in de buurt verblijft. Je kan hier ook tal van andere activiteiten beleven zoals sneeuwscootertochten, ijsvissen, noorderlicht spotten en sneeuwschoenwandelingen. Er is voor elk wat wils!

*Bekijk hier alle activiteiten die Vuokatti Safaris aanbiedt.

Husky Safari Vuokatti Safaris

Bezienswaardigheden Vuokatti

Wintersport vakantie in skigebied Vuokatti in Finland

Wat mij betreft is het niet zo dat je naar het skigebied Vuokatti in Finland moet reizen als je een groot wintersport fan bent. Skigebied Vuokatti is namelijk erg klein.

Er is rond de 10 kilometer aan pistes om te skiën en snowboarden. Wat mij betreft rreis je naar skigebied Vuokatti in Finland als je wil skiën of snowboarden en de gave winterse activiteiten wilt beleven waar Finland bekend om staat.

*Lees hier alles over wintersport in skigebied Vuokatti in Finland.

Skigebied Vuokatti in Finland

Het hoogtepunt in Vuokatti, uitzichtpunt Vuokatinvaara

Het hoogtepunt is letterlijk het bijna hoogste punt van skigebied Vuokatti. Ben je een wintersporter dan kom je vanzelf deze top met uitzichtpunt tegen.

Ben je geen wintersporter zorg dat je de wandeling naar boven maakt of reis met je huurauto naar de top van Vuokatinvaara op 326 meter hoogte boven zeeniveau. Je kan met de auto tot bijna aan het uitkijkpunt rijden en dan is het nog maar klein stukje lopen.

Wintersport skigebied Vuokatti Finland

Proost op al je avonturen bij Haapala Brewery Bed&Breakfast 

Haapala Brewery B&B timmert flink aan de weg als brouwerij. Daarnaast is er een Bed & Breakfast waar je kan overnachten in fijne geschakelde houten huisjes. Ga er lunchen en proef een van de bieren die ze brouwen. Heb je tijd genoeg laat je dan rondleiden door de kleine brouwerij en je alles vertellen over het bierbrouwen. Mijn favoriete bier was het blonde Vaarojen Vaalea.

De bier liefhebbers kunnen de Kuusenkerkkä proeven en heb je meer zin in iets verfrissends dan kan je de gekruide bosbessenlimonade proeven. De alcohol eruit zweten kan in de sauna op loopafstand van de accommodaties. En hou je van cross country skiën dan zit je hier ook goed, je kan hier uren op de latten de omgeving ontdek

*Je kan ook blijven slapen in de mooie huisjes van Haapala Brewery B&B.

Doen in Vuokatti

Bezoek de eerste ondergrondse skitunnel ter wereld

De meeste mensen kennen Vuokatti waarschijnlijk vanwege het Olympisch trainingscentrum dat hier is gevestigd. Veel atleten reizen naar Vuokatti voor hun trainingen in zowel de zomer als de winter. De innovatieve ondergrondse skitunnel was de eerste skitunnel ter wereld en heeft een lengte van 1,2 kilometer.

*Geniaal! In de zomermaanden kan je met de huskies door de skitunnel!

Eerste skitunnel ter wereld Vuokatti

Duik deze bijzondere ondergrondse sauna in

Helaas ben ik er zelf niet geweest omdat in januari 2022 de publieke sauna’s gesloten waren. Erg jammer want ik was graag deze bijzondere ondergrondse sauna in Vuokatti ingedoken. Het is een ondergrondse gewelfsauna aan de oever van het meer. Je moet wel na je saunaronde weer snel naar boven komen want zoals je ziet is het uitzicht vanuit het bubbelbad ook niet verkeerd.

Bijzonder overnachten in Arctic Lakeland Iglo’s

Veel mensen zijn op zoek naar een bijzondere overnachting in Finland. Er zijn zoveel unieke plekken te vinden in Finland dat ik al eens een artikel schreef over bijzondere overnachtingen in Fins Lapland. Voor een bijzondere overnachting in Vuokatti in Finland moet je bij de Arctic Lakeland Iglo’s zijn.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor de Arctic Lakeland Iglo’s.

Bijzonder overnachten in Arctic Lakeland Iglo's

Ontspan na winterse activiteiten in de Zen Spa Vuokatti Atteli Hotel

Daarnaast is er een Zen Spa in het hotel met een binnenzwembad en een noorderlicht sauna. In de Zen Spa is ’s werelds enige houtsauna met een noorderlichtplafond gevestigd dat steeds veranderd van kleur. De sauna is geschikt voor maximaal 6 personen tegelijk en de Zen Spa kan maximaal door 15 mensen tegelijkertijd worden bezocht. Je kan de Zen Spa ook voor een privé arrangement huren.

Op afspraak kan je een wellness behandeling erbij boeken. In de spa wordt gewerkt met producten van Kalevala Experience, een lokaal product. De Zen Spa wordt gerund door Euforia Wellness, het totale team bestaat uit 5 holistische wellness professionals.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Aateli.
**Of kies voor een overnachting in het Vuokatin Aateli Castle.
***Check
 de prijzen en beschikbaarheid voor appartementen en de villa’s van Vuokatin Aateli.

Doen in Vuokatti Finland

Doen in Vuokatti in de zomer

Als je eenmaal op een bestemming bent praat je over van alles en nog wat. Een aantal van de bovengenoemde activiteiten kan je natuurlijk ook in de zomer beleven.

Een van de activiteiten die ik als tip kreeg was offroad rijden in een SUV Toyota. Dat staat dus nu op mijn bucketlist als ik ooit eens naar Vuokatti in de zomer reis. Hierbij in elk geval alvast de tip voor jullie en handig voor mijzelf om te onthouden. De organisator van de SUV Offroad Tour is Vuokatti Safaris, dezelfde organisatie die ons de Husky Safari aanbood.

Ben je in de zomer in Vuokatti in Finland en wil je een idee hebben hoe het is om op een slede door huskies te worden voortgetrokken? Een husky sledetocht kan natuurlijk alleen in de winter plaatsvinden. De huskies hebben in de zomer vrij of ze worden getraind met wagens op wielen door de bossen. Speciaal voor toeristen is het mogelijk om met een husky slede door de 1.2 kilometer lange ski tunnel in Vuokatti te racen.

*Bekijk hier het zomerse SUV Offroad avontuur.
**Wil je weten hoe het een husky safari zou kunnen zijn? Ga met de huskies mee de skitunnel in.

Doen Vuokatti Finland zomer

Toyota Offroad Adventure Finland

Reizen naar Vuokatti in Finland

De Finse regio Vuokatti ligt ongeveer 600 kilometer ten noorden van Helsinki, een beetje in het midden van Finland. Reis je voor langere tijd in Finland dan kan je ervoor kiezen om met de auto naar Vuokatti te rijden.

Vanaf Helsinki doe je er zo’n 7 uur over. Je kan er ook voor kiezen om met de trein vanaf Helsinki naar Vuokatti te reizen, de treinreis doet er zo’n 6 uur over.

*Bekijk alle hotels in Vuokatti en omgeving.
**Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.
***Bekijk hier de prijzen voor autohuur via Sunny Cars of vergelijk de huurauto prijzen via Easyterra.

Vliegen Kajaani Airport Vuokatti

Vliegen naar Vuokatti in Finland

Vanuit Nederland kan je niet rechtstreeks naar Kajaani Airport (KAJ) vliegen. Je kan met KLM of met Finnair naar Helsinki Airport (HEL) vliegen en dan met een binnenlandse vlucht naar Kajaani Airport reizen.

De binnenlandse vlucht in Finland wordt uitgevoerd door DAT Airlines en de vlucht duurt zo’n 1 uur en 25 minuten. Vanaf Kajaani Airport (KAJ) is het nog ongeveer 45 minuten rijden met een transfer of met een huurauto naar Vuokatti.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.

Vliegen naar Vuokatti in Finland

Auto huren Vuokatti in Finland

Wil je zelf vanaf Helsinki Airport naar Vuokatti reizen in Finland of een auto huren vanaf Kajaani Airport en naar het skigebied in Vuokatti rijden? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor het huren van een auto in Finland. Meer algemene informatie over autohuur in Finland kan je hier lezen.

*Bekijk hier de prijzen voor autohuur via Sunny Cars of vergelijk de huurauto prijzen via Easyterra.

Auto huren Vuokatti in Finland vanaf Kajaani Airport

Ook leuk, deze reistips voor Fins Lapland

Graag deel ik ook deze reistips met je voor een vakantie naar Fins Lapland in de zomer en de vakantie reistips voor Fins Lapland in de winter. Ik heb er acht dagen rondgereisd in de herfst van 2018 en kan je de onderstaande tips zeker aanbevelen.

Daarnaast ben ik weer naar Fins Lapland afgereisd in januari 2022 en die artikelen en reistips worden op dit moment uitgewerkt voor jullie.

Auto huren Finland

Reistips Finland winter

Sauna tips in Fins Lapland

Ben jij een sauna- en wellness liefhebber? Bezoek dan ook eens mijn website WellnessSpots.com, hét digitale Wellness Lifestyle Magazine in Nederland.

  1. Saunatour in Lapland
  2. Ontdek de Sauna Boat in Posio
  3. Dit zijn de voordelen van een bezoek aan een Finse sauna

Bijzondere sauna Finland

Print Friendly, PDF & Email