Heb jij reisplannen naar Vietnam? Deze activiteiten in Halong Bay mag je niet overslaan. Trek er drie dagen vooruit en laat je verrassen door de natuur in het noordwesten van Vietnam.

Activiteiten in Halong Bay Vietnam

Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed en mede daarom één vast de meest bezochte plekken in Vietnam. De baai ligt in de Golf van Tonkin en is beroemd vanwege de enorme kalksteen rotsen. Als je door Vietnam reist moet je zeker 2 á 3 dagen uittrekken voor een bezoek aan Halong Bay. Voordeel is ook dat je dan volop kan genieten van de schoonheid van deze omgeving als alle dagtoeristen weg zijn.

*Bekijk alle tours en excursies in Vietnam via Viator.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

1 Hang Sung Sot Cave

De grot vol verrassingen, dat is de Hang Sung Sot Cave. Via een smalle ingang zal je verrast worden als je in midden in de grot staat. De Vietnamezen hebben ervoor gezorgd dat je een prachtig schouwspel aan kleuren kan ervaren die worden geprojecteerd in de grot. Als je het wandelpad door de grot verder vervolgd dan kom je uit bij het uitkijkpunt, dé fotoplek voor een mooi panorama van Halong Bay.

Hang Sung Sot Cave

2 Wandelen door Nationaal Park Cat Ba

Het grootste eiland van Halong Bay is Cat Ba en dit is de ideale plek voor een hike door het Nationale Park. Als je al een tijd door Vitenam hebt gereisd zal je merken dat het land een hele diverse flora en fauna heeft. Je kan zelf een stuk gaan wandelen maar als je bang bent om te verdwalen of je wilt meer te weten komen over de omgeving dan is het ook leuk om een wandeltocht met een gids te maken.

Nationaal Park Cat Ba

3 Kanoën in Halong Bay

Als je een beetje sporty bent dan is het wel zo leuk om te gaan kanoën een van de leukste activiteiten in Halong Bay. Als je langs de enorme kalksteenrotsen vaart zal je je vast even klein voelen in de kano op het water. Het leuke van kanoën in Halong Bay is dat je op plekken kan komen waar de boten niet kunnen komen. Zo kan je met de kano door de Light Cave en Dark Cave kanoën. Wie weet heb je geluk en spot je nog een paar aapjes tijdens de tocht.

Activiteiten in Halong Bay

Reizen naar Halong Bay

Vanuit Hanoi is het 3,5 uur reizen naar Halong Bay. In dit artikel ga ik ervan uit dat je op eigen gelegenheid Vietnam ontdekt. Het gemakkelijkste is dan om een excursie ter plaatse te boeken naar Halong Bay. De prijzen variëren nogal van elkaar dus een online prijsvergelijking is wel de moeite waard.

*Bekijk de tours en excursies via Viator.

Tips voor visum Vietnam

Denk aan de praktische reisvoorbereiding voor een reis naar Vietnam. Om het land in te reizen heb je een visum nodig. Voor Vietnam krijg je geen e-visum maar je krijgt bij aankomst een ‘Vietnam visum on arrival’ met autorisatiebrief. Met die brief kan je je visa op de luchthaven van Vietnam ophalen. Ga je één maand naar Vietnam? Dan betaal je voor een visum voor Vietnam voor Nederlanders $21,-.

Uitkijkpunt Halong Bay

Welke activiteiten in Halong Bay heb jij ook wel eens gedaan?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email