Heb jij geen hoogtevrees en hou je van avontuur? Ga dan abseilen van Euromast Rotterdam en beleef een onvergetelijk avontuur op grote hoogte.

Abseilen van Euromast Rotterdam

Je moet het maar durven en zo niet dan zet je gewoon je verstand op nul en klim je over de reling om het avontuur van je leven te beleven. De balustrade op het platform van de Euromast bevind zich op een hoogte van 100 meter. Dit is de enige abseil attractie in Europa waarbij je in de lucht hangt en het is tevens de hoogste abseil locatie van Nederland! Voor abseilen vanaf de Euromast betaal je €55,- per persoon inclusief de ticketprijs voor een bezoek aan de Euromast. Abseilen vanaf de Euromast is van mei tot en met september elk weekend mogelijk. Bergbeklimmer Dennis van Hoek is een van de specialisten die je begeleiden bij het abseilen en hij is tevens fotograaf. Tegen extra betaling kan jij je abseil avontuur laten vastleggen. Informeer naar de prijzen op het dek.

Abseilen Euromast, hoe hoog is het eigenlijk?

De Euromast was in de jaren zestig het hoogste gebouw van Rotterdam met 112 meter. Door de jaren heen werden ze ingehaald door de enorme kantoorpanden die her en der gebouwd werden. De Euromast liet zich niet kennen en sloeg terug.  Met de plaatsing van de Euroscoop, is de Euromast met 185 meter tot op de dag van vandaag weer het hoogste gebouw van Rotterdam en zelfs van Nederland! Leuk om te weten is dat de Euromast onderdeel is van de ‘World Federations of Great Towers (WFGT)’. Een organisatie waarbij de 37 mooiste en hoogste toren van de wereld zoals de Eiffeltoren, de Burj Khalifa, het Empire State Building en de Berliner Fernsehturm, zijn aangesloten.

Abseilen Euromast

Tips voor abseilen

Tja, tip voor abseilen. Zet je verstand op nul en ga!

  • Een korte broek kan, maar een lange broek zit lekkerder en schuurt minder
  • Trek schoenen aan die niet ‘uit’ kunnen vallen
  • Heb je lang haar maak het vast met een elastiek zodat je niet vast komt te zitten
  • Adem in, adem uit en gaan…
  • Het abseilen naar beneden doe je zelfstandig, uiteraard krijg je eerst uitleg
  • Oh en zorg dat je een fotograaf in het restaurant hebt staan want daar kom je langs!
  • Lees ook: Canyoning MadeiraCanyoning Schotland en indoor ijsklimmen in Den Haag

Tips voor abseilen

Tokkelen Euromast, ook dat kan!

Ben jij een avonturier die ook van snelheid houdt? Dan kan je in plaats van abseilen beter gaan tokkelen vanaf de Euromast. Vanaf het platform op 100 meter hoogte waag je jezelf aan een snelheidsavontuur naar beneden van gemiddeld 100 kilometer per uur. Lang kan je er niet van genieten want je doet er maar 15 seconden over. Gegarandeerd tranen in je ogen en een ervaring rijker. Voor tokkelen vanaf de Euromast betaal je €55,- per persoon inclusief de ticketprijs voor een bezoek aan de Euromast.

  • Tokkelen vanaf de Euromast kan één keer per maand 

Euromast prijs en korting

Wil je kijken naar iemand die gaat abseilen van de Euromast? Koop dan alleen je ticket voor de Euromast om te genieten van het uitzicht over Rotterdam en de waaghals te zien vlak voordat hij of zij over de rand gaat. Volwassenen betalen €9,75 p.p., 65+ betalen €8,75. Regelmatig zijn er leuke acties, kortingen en aanbiedingen voor een bezoek aan de Euromast. Hou deze website in de gaten en blijf op de hoogte. Abseilen met korting wil natuurlijk iedereen, maar helaas ik heb geen deals voor je kunnen vinden.

Euromast prijs en korting

Hotel Euromast Rotterdam

Wil je een heel weekend ontdekken wat er in Rotterdam voor avonturen te beleven zijn? Blijf dan slapen op de Euromast om je avontuur in Rotterdam te verlengen. Boven de brasserie vind je op 100 meter hoogte twee exclusieve suites met de mooie naam; ‘Heaven’ of ‘Stars’. Je moet wel even in de buidel tasten want een suite overnachting op grote hoogte kost € 385,- per nacht per 2 personen.

Daarvoor slaap je dan wel op een unieke plek in Rotterdam. De prijs is exclusief logiesbelasting en inclusief een uitgebreid ontbijt dat je in de suite kan nuttige of in de brasserie en uiteraard een fles Champagne erbij om het feest compleet te maken. Reserveren is mogelijk vanaf drie maanden voor de verblijfsdatum.

  • Goed om te weten: hou er rekening mee dat de Euromast een toeristische attractie is, met openingstijden van 9.30 tot 22:00. De platforms zijn vanaf 22:00 exclusief te gebruiken voor suitegasten. 
  • Reserveer je overnachting via Booking.com

Parkeren in Rotterdam

Reis je met de auto naar Rotterdam? Check dan bij Parclick alvast waar er parkeerplaatsen zijn en wat het kost om je (huur)auto te parkeren in Rotterdam. Zo kan je een hele dag parkeren in Rotterdam vanaf €15,-.

Durf jij te abseilen van Euromast Rotterdam?

Print Friendly, PDF & Email