Heb jij nog een wintersport reis in de planning en wil je daarbij ook contact houden met het thuisfront? Mobiele provider Simyo heeft een vijftal handige tips voor wintersporters op een rij gezet om het maximale uit het gebruik van je mobiele telefoon te halen.  Zelf heb ik daar nog het een en ander aan toegevoegd en 2 extra tips.

Tip 1: Wifi belangrijk op wintersport?

Wil jij tijdens je wintersportreis ook in contact blijven met het thuisfront of gewoon net zo omgaan met je mobiel als thuis? Tegenwoordig is er bijna overal Wifi waarbij je er gelukkig steeds vaker gratis gebruik van kunt maken. Helaas zijn er ook nog steeds plaatsen waar je ervoor moet betalen dus hou daar rekening mee.

Let er in elk geval op dat jij bij openbare internetverbindingen geen zaken zoals betalingen en dergelijke gaat regelen in verband met de veiligheid. Via de website “Hotel wifi test” kan je controleren hoe de Wifi verbinding in jouw hotel is.

Lifeproof-telefooncase (1)

Tip 2: Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, sneeuwval, sneeuwhoogte, livebeelden van de pistes, weersverwachtingen of andere tips? Dan is de app van Skiinfo er eentje die je echt moet downloaden. Het leuke is dat je ook zelf foto’s kan uploaden om real life te laten zien hoe het er op jouw wintersport bestemming uit ziet. Als je de app nu download maak je ook nog eens kans op mooie prijzen.

6 tips voor je mobiele telefoon op wintersport

Tip 3: Welke wintersport must have apps zijn er?

Naast de Skiinfo app met alles over jouw bestemmingen raad ik ook de drie onderstaande apps aan:

SnowCiety
Ga je met een groep vrienden op reis dan kan je via deze app precies zien wie waar is.

Snowsafe
Deze app waarschuwt voor lawinegevaar. Snowsafe kan je downloaden via Android.

Ski Tracks
Deze app geeft informatie over snelheid, afstand en duur van een skidag. Ski Tracks kan je downloaden via Android en iOS.

Tip 4: Begint het nummer met +31?

Mocht er iets gebeuren waardoor je snel naar Nederland moet bellen dan is het handig als je telefoonnummers al hebt opgeslagen met +31 ervoor. Zelf doe ik dit standaard bij alle telefoonnummers die ik toevoeg.

Nadeel van naar huis bellen zijn nog steeds de enorme hoge belkosten. Gebruik bijvoorbeeld voor je vakantie een prepaid simkaart en sla daar van te voren de noodzakelijke nummers in op. Zo kan je nooit voor verrassingen komen te staan en ligt er straks bij terugkomst geen peperdure rekening op je deurmat.  Tarieven over bellen in het buitenland met Simyo kan je hier vinden.

Tip 5: Aanpassen van je bundel

Maak je gebruik van een sim only abonnement dan raad ik aan om goed te kijken naar de instellingen van je huidige abonnement. Bij sommige providers kan dat online of via een app.

Het voordeel van een sim only abonnement is natuurlijk dat je altijd en overal bereikbaar bent maar de kosten kunnen wel hoog op lopen op vakantie. Check dus goed je huidige abbonement en kijk of er ook tijdelijke buitenland bundels beschikbaar zijn. Zet voor vertrek in elk geval altijd je dataroaming uit.

Tip 6: Neem een powerbank mee

Last but not least, al die apps en het gebruik van je mobiel zorgen ervoor dat je telefoon binnen no time leeg is. Een powerbank is dé ideale reisgadget zodat je nooit meer een lege batterij hebt. Moet je naturlijk niet vergeten om de powerbank ook even op te laden voor vertrek.

6 tips voor je mobiele telefoon op wintersport

Tip 7: Koop een goede beschermhoes voor je telefoon

Water proof, dirt proof, snow proof en shock proof, dat is de omschrijving van de Lifeproof telefooncase. Ik heb de case onlangs mogen testen tijdens mijn wintersportreis. Binnenkort kan je de review lezen op mijn blog.

7 tips voor je mobiele telefoon op wintersport

Vind jij Wifi belangrijk op reis?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post