Summer Sports in het water, ik hou ervan! Van jongs af aan ben ik al een waterrat en hou ik ervan om bezig te zijn. Ik heb altijd bij het water in de buurt gewoond en als ik op reis ga probeer ik ook altijd ergens naar toe te gaan waar water in de buurt is. Dat er genoeg mogelijkheden zijn qua watersport activiteiten weet jij vast ook wel. Hierbij mijn top 5 van summer sports, van Flyboarden, Canyoning en Suppen tot Parasailen en Duiken.

Flyboarden op Curaçao

Yoehoee, vliegen als een superheld en duiken als een dolfijn? Wie wil dat nou niet?! Ik wilde het flyboarden wel eens ontdekken en probeerde het uit in het warme water in de Jan Thiel baai op Curacao. Het zwemvest ging aan en voor de veiligheid kreeg ik ook een helm op. Hartstikke leuk hoor maar ik heb inmiddels ervaren dat je behoorlijke klappen kan maken. Terwijl ik op mijn rug in het water drijf wordt het flyboard aan mijn voeten bevestigd en vervolgens word ik door de jetski naar zee getrokken. It is time to fly! Je begrijp dat ging natuurlijk niet in een keer goed. Hieronder mijn beste foto’s, hoe ik zover kwam kan je in mijn Flyboard blog lezen.

Flyboarden Curacao

Flyboarden Curacao

Flyboarden Curacao

Canyoning in Schotland

Een ruige man met lange zwarte haren neemt mij mee op een canyoning avontuur de Schotse wateren in. Ik had nog nooit van canyoning gehoord en dacht eerst dat ik zou gaan kanoën. Al snel begreep ik dat het de bedoeling was dat ik in een wetsuit van watervallen zou gaan glijden, uiteraard geheel voor eigen risico, daar moest ik wel even voor tekenen. Na een wandeling door het bos is het tijd om het water in te springen en het pad dat de rivier heeft uitgesleten te volgen. Klauteren over glibberige rotsen, van vlakke rotsen afglijden en het laatste stuk abseil ik bij een waterval naar beneden. Ik ben een koukleum dus de volgende keer ga ik canyoning op een bestemming waar het wat warmer is maar wowww, wat een gave belevenis is dit. Nieuwsgierig hoe de hele tocht was? Lees dan mijn blog; “Micro adventure: Canyoning in Schotland“. Ga je vaker avonturen in het water beleven, dan is het wellicht handig je eigen wetsuits aan te schaffen.

Canyoning Schotland

Abseilen en canyoning

Suppen op Curaçao

Suppen is hip en happening. Het Stand Up Paddle Boarding zie ik tegenwoordig op heel veel plekken. Ik deed het voor het eerst tijdens een bloggersreis op Curacao. Volgens onze guide van Sup Curaçao is suppen een “low-intensity work-out en goed voor je uithoudingsvermogen en hart”. Het is een allround workout omdat je vele spiergroepen gebruikt en ook je balans-en coördinatie traint. Vooral dat laatste is hoog nodig bij mij want binnen de kortste keren lig ik in het water. Aldoende leert men en dat geldt ook voor mij. Op een gegeven moment sup ik trots over de Caracasbaai. Ik vind het wel een aanrader om te gaan doen maar ik geef er wel de voorkeur aan om het ergens te doen waar ook iets te zien is. In Scheveningen kan het bijvoorbeeld ook op zee, afgezien van het feit dat het meer training in balans vergt door de golven, lijkt het mij minder leuk.

Suppen in Curaçao

Suppen over Caracasbaai Curacao

Parasailen @ Tenerife, Spanje

Flying thru the sky, dat wilde ik altijd al eens doen. In 2010 werkte ik drie maanden op het Spaanse eiland Tenerife en werd ik al gauw vrienden met iemand van de watersport school. Op een banaan door de zee, jetskien met collega’s en parasailen, het was zo geregeld! Het duurt nog geen 20 minuten maar ik vond het zo gaaf om als een vogel door de lucht te vliegen. Een gevoel van vrijheid en totale rust overviel me. Ik hoorde niks meer van al die honderden toeristen op het strand en in het water, alleen het geruis van de wind. Geweldig!

Parasailen Tenerife          Parasailen Tenerife

Parasailen          Parasailen op Tenerife

Flying highhh           Parasailen

Duiken @ Tenerife, Spanje

Duiken wilde ik ook altijd al een keer doen en toen ik in Tenerife woonde had ik voor- of na werktijd genoeg tijd om een duikcursus te volgen. Aan het begin vroeg ik mij af waar ik in hemelsnaam aan was begonnen. Ik raakte in paniek, kreeg oorpijn bij het dalen en werd misselijk van de golfslag. Ik heb al vaker te horen gekregen als ik iets wilde leren dat ik niet zoveel moest nadenken en gewoon moest doen en dat was met het duiken ook weer het geval. Zodra ik er aan over gaf, ging het goed. Het enige is dat ik gewoon een langzame daler ben, ik moet vaker ‘klaren‘ dan andere duikers. Ik heb nu mijn PADI tot 18 meter en daar ben ik super blij mee. Meer info over duiken in Tenerife vind je in mijn aparte blog hierover.

Duiken in Tenerife

Diving in Tenerife          Tenerife diving

Schildpad Tenerife

Seahorses Tenerife

Welke summer sport heb jij ook al eens gedaan of wil jij wel eens doen?

Print Friendly, PDF & Email