De vrijheid om zelf te kunnen gaan en staan waar je wilt tijdens een reis is heel fijn maar zorg er wel voor dat als je een auto gaat huren in het buitenland je goed bent voorbereid. Voor autohuur buitenland zijn er een aantal dingen waar je goed naar moet kijken. Daarover gaat dit artikel, zonder zorgen een auto huren in het buitenland.

Waar moet je op letten bij autohuur buitenland?

Over het algemeen huur ik altijd een auto op reis omdat het mij ter plaatse comfort en flexibiliteit bied. Dit artikel staat vol reistips voor autohuur buitenland zodat jij zonder zorgen kan gaan genieten van je roadtrip. Online weet ik net zoals de meeste reizigers mijn weg te vinden naar de honderden autoverhuur vakantie aanbieders en de hurauto vergelijken websites. Tip voor dit artikel: gebruik de control-f zoekfunctie en typ je vraag of zoekwoord in. 

Persoonlijke ervaringen autoverhuur buitenland

Door mijn jarenlange reiservaring heb ik al allerlei situaties meegemaakt die te maken hebben met autohuur voor vakantie. Daarnaast heb ik een tijd voor een autoverhuurmaatschappij gewerkt en genoeg ervaring om te weten waar je op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland. Als ik zelf een auto huur in het buitenland kies ik meestal voor Sunny Cars. Waarom? Omdat het een betrouwbare organisatie is met All-Inclusive autohuur mogelijkheden.

Q&A voor auto huren in het buitenland

Dit artikel is mede geschreven aan de hand van de onderstaande vragen die reizigers vaak stellen bij het huren van een auto in het buitenland.

 • Een auto voor vertrek of ter plaatse een auto huren in het buitenland?
 • Waar moet je rekening mee houden?
 • Is een creditcard nodig of kan je een auto huren zonder creditcard?
 • Kan je een auto huren zonder borg?
 • Heb ik een internationaal rijbewijs nodig en hoe lang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs?
 • Is er minimale leeftijdsgrens en bestaat er een maximale leeftijdsgrens?
 • Hoe zit het met verzekeringen en wat betekent; CDW, WAM, LI, TP of THW?
 • Wat voor type auto huren in het buitenland?
 • Waar moet je op letten bij het huurcontract?
 • Waar moet je opletten bij het ophalen en terug brengen van een huurauto?
 • Een auto huren via een intermediar cq. een tussenpersoon

1 Regel jij de auto van te voren of ter plaatse?

Het ligt er maar net aan waar ik naar toe ga of ik van te voren of ter plaatse een auto regel. Om verrassingen te voorkomen en zeker te zijn van een huurauto, (vooral in het hoogseizoen) en eventuele extra’s zoals navigatie of een kinderzitje, (als je kids hebt) adviseer ik om altijd van te voren een huurauto te reserveren. Daarbij hoef je je dan ook niet door de soms onbegrijpelijke buitenlandse huurcontracten te worstelen en je bent er zeker van dat je de juiste verzekeringen hebt.

Je kan natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan naar waar je de beste autohuur deal vind maar je kan ook gebruik maken van zoekmachines die prijzen vergelijken van autohuur in het buitenland. Alle prijzen van de meeste bekende autoverhuur bedrijven worden dan vergeleken in een systeem op basis van jouw zoekopties zodat je de beste autohuur buitenland deal vind voor jouw reis.

1.1 Auto huren in het buitenland via Nederlandse autoverhuurbedrijven

Weet je nog niet precies wat je reisplanning is en wil je het op zijn beloop laten dan kan je natuurlijk ook wachten totdat je op de plaats van bestemming bent. Ook dan kan je natuurlijk nog steeds een reservering maken voor autohuur via een Nederlands autoverhuurder. Bedenk wel dat je huurauto naar wens misschien niet meer beschikbaar is.

1.2 Auto huren in het buitenland via lokale autoverhuurder

Bedenk je ineens op reis dat je morgen een roadtrip wil maken langs een aantal bezienswaardigheden in de regio dan is het gemakkelijk om direct naar een lokale autoverhuurder te gaan. Hou er dan rekening mee dat de overeenkomsten in een andere taal zijn en er altijd wordt geprobeerd om extra, (soms overbodige) verzekeringen af te sluiten. Belangrijk blijft altijd dat je zelf alles goed controleert.

Auto huren in het buitenland

2 Wat heb je nodig voor autohuur buitenland?

Voor het huren van een auto in het buitenland moet je in het bezit zijn van een aantal documenten, zoals een paspoort, creditcard en natuurlijk een rijbewijs. Voor een aantal bestemmingen is een internationaal rijbewijs zelfs verplicht.

2.1 Wat voor huurauto mag je besturen met een Nederlands rijbewijs?

Vergeet niet te checken of je met jouw rijbewijs ook een auto, camper, brommer, scooter of motor in het buitenland mag besturen. Soms kan het zijn dat je met een Nederlands rijbewijs bepaalde voertuigen in het buitenland niet mag besturen. Voorbeeld; met een Nederlands B rijbewijs mag je geen voertuig besturen zwaarder dan 3500 kilo en met een Nederlands AM rijbewijs mag een scooter tot 50cc worden bestuurd. In landen als Griekenland en Turkije wordt nog wel eens een scooter met meer cc verhuurd, dan ben je dus niet verzekerd!

2.2 Controleer je rijbewijs en koop eventueel een internationaal rijbewijs

Het mag niet meer dan logisch zijn dat als je een auto wilt huren je een geldig rijbewijs moet kunnen overleggen. Je zal je verbazen hoe vaak mensen met een verlopen rijbewijs op reis gaan. Als je rijbewijs verlopen is dan krijg je de huurauto niet mee. Controleer ook altijd goed hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs. In de meeste gevallen is het 1 jaar maar er zijn uitzonderingen op bepaalde bestemmingen.

Voor sommige bestemmingen is een Internationaal Rijbewijs verplicht. Een internationaal rijbewijs is een boekje waarin in meerdere talen staat beschreven dat je een rijbewijs hebt. Ik had het nodig in Brazilië maar in Canada is het bijvoorbeeld ook verplicht. Meer informatie hierover vind je bij de ANWB en daar kan je er ook gelijk een laten maken als je je rijbewijs en een pasfoto meeneemt.

2.3 Creditcard nodig als borg + check maximale uitgave bedrag

De enige reden dat ik een creditcard heb is om auto- en hotel reserveringen te kunnen maken. De creditcard dient vaak als borg voor het eigen risico en in het geval er een verkeersovertreding plaats vind of dat er schade wordt gereden. Per bestemming verschilt het nog wel eens wat voor creditcard ze accepteren, check dus voor vertrek of een MasterCard of VISA creditcard nodig is. Reistip: Bij Sunny Cars kan je een auto huren zonder creditcard. Dat betekent dus ook dat een auto huren zonder borg betaling mogelijk is. Daarvoor staat Sunny Cars garant.

2.3.1 Check maximale bedrag van je creditcard

Controleer ook wat het maximale bedrag is qua uitgaven van je creditcard. Gebruik jij de creditcard ook om betalingen te doen op reis dan moet je dus opletten dat het bedrag van de borg nog wel ‘vastgezet’ kan worden. Hou je van luxe auto’s? Voor huurauto’s in een duurdere categorie moet je soms wel eens twee creditcards kunnen overleggen. Het gaat er namelijk om welk bedrag er kan worden ‘vastgezet’ als borg.

Auto huren buitenland

2.4 Autohuur buitenland zonder creditcard

Je wilt een auto huren op vakantie maar je hebt geen creditcard. Of jij bent diegene met het rijbewijs maar je reispartner heeft alleen een creditcard. Het lijkt onmogelijk, een auto huren zonder creditcard in het buitenland. Geen zorgen, ook voor jou zijn er mogelijkheden om een auto te huren op vakantie. Ik geef je drie tips voor het huren van een auto zonder creditcard.

2.4.1 Auto huren zonder creditcard > Sunny Cars

Bij Sunny Cars is het tegenwoordig mogelijk om een zogenoemd; “Geen waarborgservicepakket” af te sluiten. Met deze service hoef je dus niet in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder en krijg je toch de huurauto mee. De reservering voor het huren van een auto werkt op dezelfde manier. Je vinkt in het boekingsscherm alleen aan dat je kiest voor het ‘geen waarborg’. Check het artikel; ‘een auto huren zonder creditcard‘ voor een overzicht van alle Sunny Cars bestemmingen waar je een auto kan huren zonder een creditcard. Dit betekent dus ook dat je geen borg betaald ter plaatse. Sunny Cars staat garant voor de waarborg.

2.4.2 Auto huren zonder borg

Een auto huren zonder borg, dat komt op hetzelfde neer als een auto huren zonder creditcard. Een autoverhuurmaatschappij zet namelijk ‘een bedrag vast’ op je creditcard als borg. In het geval van schade wordt de borg ingehouden om de kosten te dekken. Bij een auto huren zonder creditcard, huur je dus eigenlijk een auto zonder borg. In dit geval staat Sunny Cars voor jouw garant mocht er iets gebeuren en daar teken jij voor bij het afsluiten van het “Geen waarborgservicepakket“. Alleen als er sprake blijkt van schade door grove nalatigheid, zal Sunny Cars contact met je opnemen over de kwestie. Een auto huren zonder borg, ook dat kan dus eindelijk op de onderstaande bestemmingen.

Landen                               Bestemmingen

De Balearen                          Mallorca, Menorca en Ibiza
Canarische Eilanden           Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote
Griekenland                          Griekenland vasteland en op de eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Corfu
Kroatië                                   Alle verhuurlocaties
Portugal                                 Madeira, Faro luchthaven, Lissabon luchthaven en Porto luchthaven
Spanje                                    Gibraltar, La linea de la Conception, Malaga luchthaven
Curaçao                                  Curaçao-Hato luchthaven en Willemstad

Auto huren zonder creditcard

2.4.3 Auto huren zonder creditcard in het buitenland

Het vergt flink wat uitzoekwerk maar een auto huren zonder creditcard in het buitenland is zeker mogelijk. Ben je al ter plaatse dan kan je pagina een van Google wel overslaan qua zoeken want daar staan alle grote autoverhurbedrijven die, op Sunny Cars na, een creditcard vragen voor het huren van een auto. De kleine lokale autoverhuurders willen ook nog wel eens werken met een contante borg bij het verhuren van een auto. Via Google Maps kan je gemakelijk zoeken naar een lokale autoverhuurder of vraag het aan de locals wat zij adviseren. Let er wel op dat je de huurovereenkomst goed doorleest en dat je een bon krijgt voor het betaalde borg bedrag.

2.4.4 Prepaid Creditcard

Er bestaan zogenoemde prepaid creditcards. Zoals de naam al zegt, je hebt het bedrag op de creditcard al betaald. Lees mijn artikel “betaalgemak op reis” voor alle informatie over de prepaid creditcard en of het iets voor je is. Het voordeel van een prepaid creditcard is dat er geen BKR toetsing is, je zelf bepaald welk creditcard tegoed je erop stort en je verzekerd bent bij aankopen. Zo kan je zelf precies in de hand houden wat je uitgeeft en stort je gewoon dat bedrag wat je denkt nodig te hebben op reis. Zorg ervoor dat je in ieder geval het bedrag stort dat je als borg nodig hebt voor het huren van een auto op vakantie. Let op: Niet alle verhuurders accepteren prepaid creditcards.

Heb ik een credit card nodig?

2.5 Auto huren buitenland, hoe zit het met leeftijd?

Voor sommige bestemmingen geldt dat je pas een auto kan huren vanaf 21 jaar en voor onder andere Amerika en Schotland geldt zelfs een leeftijdsgrens van 25 jaar. Daarnaast zijn er meestal ook extra toeslagen van toepassing voor bestuurders onder de 25 jaar. Controleer dit altijd goed. Bij sommige auto verhuurders is het mogelijk om een zogenoemd; “Under Age” pakket af te sluiten tegen extra betaling. Op die manier kan je ook als je jonger bent toch gebruik maken van een huurauto buitenland.

Ben je ouder dan 70 jaar ook dan moet je goed controleren of je een auto kan huren in het buitenland. Soms moet je extra betalen omdat je in een ‘risico doelgroep’ valt.

Ben jij 25 en heb je nog maar 1 jaar je rijbewijs? Ook dan moet je goed opletten bij het huren van een auto. In sommige landen moet je minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren.

Aotohuur buitenland

3 Auto huren buitenland en verzekeringen, hoe zit het? 

Ja, als je een auto huurt moet je zeker een verzekering afsluiten. Een Nederlandse reisverzekeringen/of autoverzekering is niet voldoende in het geval van eventuele schade. Hieronder heb ik een uitleg weergegeven van de diverse soorten huurauto verzekeringen en de betekenis daarvan.

De WA / WAM-verzekering, (Wettelijke Aansprakelijkheid – Motorrijtuigen) is altijd verplicht en dekt de schade aan derden, zowel materieel als fysiek. In het buitenland wordt dit vaak LI, (Libility Insurance) genoemd.

Voorbeeld auto huur Amerika:
Het klinkt veel, als je leest dat je verzekerd bent voor 1 miljoen dollar tegen de kosten van (letsel)schade in Amerika. Dat is veel te weinig, want bij een ongeval met ernstige letselschade lopen de kosten flink op. Ter vergelijking: in Nederland ligt het verzekerde bedrag rond de 2.500.000 euro voor materiële schade en 6.000.000 euro voor letselschade. Controleer altijd voor welk bedrag je verzekerd bent en ga niet met de verhuurder in zee als dat maar een miljoen euro blijkt te zijn. Ter info, huur je een auto bij Sunny Cars dan bestaat de WA standaard uit €7,5 miljoen.

CDW, (Collision Damage Waiver) en de TP of THW, (Theft Protection Waiver) zijn de belangrijkste verzekeringen. CDW is een verzekering tegen schade aan de huurauto door eigen schuld en TP is een diefstal verzekering. Er wordt ook vaak gesproken over een LDW, (Loss Damage Waiver) en over een SCDW, (Super CDW). De LDW is hetzelfde als de CDW alleen dan aangevuld met dekking voor diefstal en vandalisme. Super CDW is een allrisk verzekering met meestal geen eigen risico. PAI, (Personal Accident Insurance) is een inzittendenverzekering.

3.1 All in autohuur  

Autoverhuur zonder eigen risico, een auto huren met all risk verzekering, een auto huren en het eigen risico afkopen. Een auto huren voor vakantie zonder zorgen. Dat is wat je wil!

3.2 All-Inclusive auto huren bij Sunny Cars

All-Inclusive autohuur, dat is mogelijk bij Sunny Cars. Regel je de auto van te voren al in Nederland bij Sunny Cars dan zijn alle verzekeringen inclusief de prijs en hoef je bij het ophalen niks extra’s meer af te sluiten. All-Inclusive autohuur noemen zij dat, heel fijn! All-inclusive auto huren bestaat uit:

 • 14 Dagen optie op de huurauto en gratis wijzigen
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen – Schadeverzekering (CDW) – Diefstalverzekering (TP)
 • Luchthaventoeslag – Lokale belasting
 • Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
 • Glas-banden-bodem-dakschadedekking

3.3 All-Inclusive auto huren bij Avis

All-Inclusive autohuur, dat noemen ze bij Avis, All-Inclusivehuur. Het huren van auto bij Avis met all-in formule kan op de onderstaande bestemmingen:

 • België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Israël, Italië, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. 

Avis 360°-tarief is inclusief:

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering – Ruitschadedekking (WDW) – Volledige schade- en diefstaldekking (geen eigen risico)
 • Luchthaventoeslag – Lokale btw
 • Kentekenregistratietoeslag (VRF/VLF)

Huurauto op reis

4 Eigen risico bij autohuur in het buitenland 

Kijk goed of er een eigen risico geldt op autohuur verzekeringen. Vaak kan je een extra verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen. Je betaald wat meer maar ik koop altijd het eigen risico af als ik bij een autoverhuurder een auto huur, je weet maar nooit. De hoeveelheid aan eigen risico verschilt per land. Zo geldt er voor Amerika bijvoorbeeld geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars

4.1 Let op, borg is geen eigen risico, eigen risico is onderdeel van borg

Het betalen van een borg wordt nog wel eens verward met het eigen risico. Het bedrag aan eigen risico, dat bij de borg zit inbegrepen, wordt bepaald door de klasse van de auto die je huurt op vakantie. Een borg wordt ingehouden op je creditcard. Als je de auto zonder schade weer inlevert krijg je de borg terug. Het eigen risico dat daar onderdeel van is krijg je dus ook terug. Is er wel schade? Dan kan de borg ingehouden worden. Als je het eigen risico hebt afgekocht dan kan je uiteindelijk via de verzekering ook het deel eigen risico van de borg terugkrijgen.

5 Auto huren buitenland, wat voor type? 

Bedenk goed wat je gaat doen op reis en zoek een auto die past bij je reisroute. Ik ging ooit eens de binnenlanden van IJsland verkennen met een 4WD en verzekerde mij extra tegen eventuele ruitschade, bodemschade en/of steenslag. Deze extra verzekeringen zijn niet altijd mogelijk maar wel de moeite waard om te controleren als je buiten de gebaande paden gaat rijden.

Stem je auto af op je reisroute
Ga je veel door de bergen rijden, kies dan minimaal voor een Economy type auto. Kleine auto’s zijn goedkoop om te huren, maar als je er de berg niet mee opkomt, dan heb je er niets aan. Dat heb ik zelf meegemaakt in Griekenland en ik kon dus achteruit de berg weer afrijden. Er zat gewoon niet genoeg power in de huurauto om de berg op te rijden. Gebruik je de huurauto alleen in de stad? Dan is een Mini of Economy prima. Tenzij je met drie personen en koffers reist, dat gaat niet passen.

Ga je ook off road rijden in het buitenland? Misschien past een SUV of een 4WD dan beter. Bij de meeste autoverhuur bedrijven kan je kiezen uit diverse autoklassen die over het algemeen altijd van goedkoop naar steeds duurder worden aangeprezen. De auto’s worden gekoppeld aan een letter waarmee het type wordt aangegeven of in elk geval waarmee je het kan vergelijken.

Auto types die je kan huren in het buitenland

M of Small > Mini of small is vergelijkbaar met een Ford Ka of Volkswagen Up.
E > Economy, vergelijkbaar met Opel Corsa of Volkswagen Polo.
C > Compact, vergelijkbaar met Volkswagen Golf.
I > Intermediate, vergelijkbaar met Opel Insignia of Ford Mondeo
F > Full size > vergelijkbaar met Volkswagen Sharan minivan of Chevrolet Captiva
P > Premium > vergelijkbaar met Audi A6 of Mercedes E
T > Convertible > Oftewel een cabriolet
V > Van, een minibusje
W > Een stationwagen

C > Staat voor coupe of hatchback, oftewel 2 of 3 deuren
D > Auto met 4 of 5 deuren

N > Geen Airco
R > Met airco

M > Manual, oftewel handgeschakeld
A > Automatic, oftewel een automaat

Auto huren buitenland

6 Waar moet je op letten bij auto huren?

In de verhuurovereenkomst staan alle gegevens over de auto, de huurperiode, eventuele aanwezige schade, huursom en eventuele afgesloten verzekeringen. Controleer altijd goed of alles klopt. Belangrijk om te weten is wat diverse termen nou eigenlijk betekenen. Als je in Nederland een auto huurt proberen ze ter plaatse in het buitenland vaak toch nog een extra verzekering aan te smeren. Als je precies weet waar je voor betaald hebt kom je niet voor verrassingen te staan. Puntsgewijs moet je hierop letten bij het huren van een auto:

 • Weet wat je huurt
 • Wat zijn de voorwaarden
 • Welke verzekeringen zijn inclusief en welke niet
 • Mag je landsgrenzen passeren
 • Is er een maximum aantal kilometers dat je mag rijden
 • Van hoe laat tot hoe laat huur je de auto
 • Mogen er ook andere reisgenoten rijden
 • Moet je de auto vol of leeg inleveren

7 Tips bij het ophalen en terugbrengen van huurauto

Bij het ophalen en het terugbrengen van de huurauto moet je altijd goed de staat van de auto controleren. Doe dit het liefste in het gezelschap van de verhuurder. Zie je iets wat niet vermeldt staat op de papieren vraag dan aan de verhuurder om een aantekening te maken. Je kan dit niet serieus genoeg nemen. Ik heb helaas al een paar keer moeten constateren dat er wel degelijk schade was aan de auto. Vraag ALTIJD een kopie van het rapport voordat je op pad gaat met je huurauto en controleer het rapport ook NA het inleveren van je huurauto.

7.1 Kijk goed hoe lang je de auto huurt

Controleer goed voor hoelang je de auto huurt. Kom je aan op je reisbestemming om 11.00 uur in de ochtend en reis je terug om 17.00 uur in de middag en wil je voor de tussenliggende periode een auto huren, dan betaal je voor die zes uur verschil een hele dag aan autohuur. Het is dus voordeliger om echt per 24 uur een auto te huren.

7.2 Probeer de huurauto altijd ‘vol’ te huren

Bij de ene autoverhuurder moet je de auto vol inleveren en bij de andere auto verhuurder moet je de auto leeg inleveren. Of een autoverhuur organisatie biedt aan om de auto vor je af te tanken. Het voordeligste is altijd om een auto vol te huren en vol in te leveren. Zo heb je de vrijheid om de auto vol te tanken bij een benzinepomp naar keuze. Dit is altijd voordeliger Wacht dus ook niet met tanken totdat je bijna bij de luchthaven bent. Die laatste paar kilomters daar zak je brandstofpeil echt niet van.

7.3 Huur geen navigatiesysteem, dan ben je een dief van je eigen portemonnee

Een navigatiesyteem huren bij een autoverhuurder is gewoon duur. In sommige landen betaal je wel €15,- per dag voor het huren van een navigatiesyteem. Koop er gewoon een in Nederland of ter plaatse. Of download routekaarten alvast op je telefoon voor vertrek.

7.4 Maak foto’s van de huurauto

Het klinkt misschien overdreven maar ik heb tijdens mijn werk al zo vaak meegemaakt dat mensen opgelicht worden bij het huren van een auto op reis. Maak daarom altijd foto’s van de auto voor vertrek. Maak niet alleen foto’s van de auto zelf maar ook van de kilometer stand en de hoeveelheid brandstof.

7.5 Huurauto nog niet gezien?

Het is mij al regelmatig overkomen op reis dat de auto ergens anders staat dan waar het verhuur kantoor zich bevindt. Ik wordt dan min of meer verplicht om de overeenkomst alvast te tekenen terwijl ik de auto nog helemaal niet gezien heb. Vraag altijd of er nog iemand ter plaatse is en zo niet maak altijd aantekeningen en foto’s van eventuele schade of van iets dat niet werkt. In het laatste geval ga terug naar de verhuurder en meldt het voordat je vertrekt.

7.6 Huurauto inleveren buiten kantoortijden

Lever je de huurauto buiten kantoortijden weer in maak dan altijd zelf een foto van de auto, van de kilometerstand en van het brandstoflampje. Zo kan je bij eventuele inhoudingen achteraf op de creditcard bewijzen dat jij aan je verplichtingen hebt voldaan. Dit is trouwens sowieso alijd handig om te doen.

Check je huurauto - tips bij auto huren in het buitenland

Controle huurauto, bij ophalen en terugbrengen

Huurauto controle

8 Problemen tijdens de huurperiode?

Een probleem of ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand heeft ooit eens mijn huurauto aangereden in het buitenland. Grappig detail was dat de schaderijder in dit geval met lippenstift haar kenteken had vermeldt op mijn achterruit en zo was het voor de verhuurder duidelijk dat het geen eigen schade was. Helaas is niet iedereen zo eerlijk.

Op het huurcontract wordt altijd melding gemaakt van een telefoonnummer dat je kan bellen bij technische problemen. Mochten er zich andere problemen voordoen neem altijd contact op met de verhuurder om jezelf in te dekken voor het geval dat. In het ergste geval bel je de alarmlijn of de politie.

Autohuur bewijs          Autohuur bewijs

9 Goedkope autoverhuur buitenland 

Wij blijven Nederlanders natuurlijk dus wij houden van goedkop. Een auto huren goedkoop is een kwestie van prioriteiten stellen, goed opletten wat je wel een niet nodig hebt en research doen. Ik zet vijf tips op een rij voor het vinden van een goedkope huurauto. Deze goedkope autohuur tips komen ook terug in de diverse hoofdstukken in dit artikel waar je op moet letten als je een auto huurt.

 1. Kies het goedkoopste autohuur type
 2. Let op bij het afsluiten van de verzekeringen
 3. Vermijd de ‘refill’ optie, oftewel laat niet voor je tanken
 4. Vergelijk de mogelijkheden waar je de huurauto kan ophalen
 5. Ga de prijzen voor een huurauto vergelijken

CheapCars is onderdeel van Cheaptickets, de prijsvergelijker voor vliegtickets. Naast vliegtickets kan je prijzen vergelijken van huurauto’s aangeboden door de zes grootste verhuurmaatschappijen. Dat zijn: Avis, Aloma, Hertz, Sixt, Europcar en Goldcar.

10 Een auto huren via een intermediair of een tussenpersoon

Als je een auto gaat huren in het buitenland en je reserveert die via een intermediair of tussenpersoon dan heb je dus met meerdere personen en bedrijven te maken. Boek je in Nederland een huurauto die je op vakantie gaat ophalen dan heb je te maken met de partners van het bedrijf waarvan je een auto huurt.

Het reserveren van een auto en het uitleveren van een auto op de reisbestemming blijft mensenwerk. Er kan iets mis zijn gegaan bij de reservering, de verhuurder ter plaatse kan het proberen om je toch een extra verzekering aan te smeren en als er onoverhoopt toch iets gebeurd dan kan dat leiden tot vervelende situaties. Denk aan alle tips die ik eerder heb gegeven en in het geval er iets gebeurd neem altijd direct op met beide partijen.

Iedere autoverhuurder vraagt aan zijn of haar partners om te voldoen aan (streng)  kwaliteits- en service-eisen. Die afspraken worden vastgelegd in een contract. Komen er ineens veel klachten binnen over een autoverhuurder dan zal dat zeker worden aangepakt en onderzocht.

11 Meer tips voor een autohuur buitenland 

Ik hoop dat met deze tips het huren van een auto in het buitenland een stuk duidelijker en aangenamer wordt. Hieronder deel ik nog een aantal artikelen die ik eerder heb geschreven die je nog verder kunnen helpen bij het huren van een auto. Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik graag van je. 

12 Auto huren voor vakantie

Rondreizen per auto, een fly drive boeken en een roadtrip uitstippelen, ik hou ervan! Een auto huren voor vakantie geeft je zoveel vrijheid en flexibiliteit. Ik deel graag mijn reistips voor roadtrips waar ik eerder over heb geschreven.

Auto huren voor vakantie

Wat zijn jouw autohuur buitenland ervaringen?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post