Ben je op zoek naar tips om geld te besparen zodat je vaker op vakantie kan? Met deze 5 tips voor geld besparen voor je reis zet je gelijk de eerste stappen!  Reizen is voor mij het leukste dat er is en bijna al mijn geld gaat daar naar toe. Budget reizen wissel ik af met luxe trips en als ik eenmaal ergens ben wil ik ook echt alles eruit halen wat erin zit. Dat betekent dat de reissom soms aardig kan oplopen. Om toch zoveel mogelijk te kunnen reizen en ter plaatse te beleven probeer ik voor vertrek al veel te besparen én te sparen.

5 Tips geld besparen voor je reis

Iedereen geeft zijn geld uit aan andere dingen. Nu reis ik tegenwoordig vaak in opdracht maar vroeger vroegen vrienden zich vaak af hoe het toch kon dat ik zo vaak op reis ging. Ten eerste zocht ik me helemaal suf naar de beste deals en ten tweede gaf ik mijn geld alleen uit aan reizen en shopte ik niet voor honderden euro’s per maand. Dat scheelt een stuk. Daarbij heb ik van allerlei winkels pasjes, vergelijk ik regelmatig of mijn huidige verzekeringen en abonnementen nog voordelig zijn en bij mij passen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tip 1, vergelijk de prijzen 

Heb je reisplannen boek dan niet direct je reis maar neem even de tijd om online prijzen te vergelijken. Kijk eens naar vluchten vanaf diverse luchthavens en gebruik zoekmachines zoals Skyscanner om prijzen van reizen te vergelijken. Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets? Check dan zeker even mijn blog met de beste tips.

Weet wanneer de tickets in “sale” zijn

Daarnaast hebben diverse luchtvaartmaatschappijen en reisaanbieders jaarlijks één of meerdere kortingsacties. Ken je de Transavia Sale, de KLM Real Deal Dagen en de regelmatige kortingscodes van Skyscanner of de Skyscanner deals ? Zorg dat je mijn artikel met reisaanbiedingen tussen je favorieten staat want hier tip ik als eerste de huidige reis acties die er zijn.

Korting Transavia Sale

Wees kieskeurig

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe camera aanschaffen voor je aankomende reis kijk dan zeker ook even verder en koop er niet een in de eerste de beste winkel. Het loont om online een vergelijkingsonderzoek te doen naar de prijzen. Soms kan dit tientallen euro’s schelen! Websites als kieskeurig.nl zijn hier ideaal voor.

Daarbij denk ook eens goed na of jij echt een camera nodig hebt. Sommige telefoons zijn zo goed qua beeldkwaliteit dat de foto’s absoluut niet onderdoen voor foto’s die je met een spiegelreflex of systeemcamera hebt gemaakt.

Abonnementen vergelijken of opzeggen

Heb je bepaalde abonnementen? Kijk eens of je daar echt gebruik van maakt of dat je er wellicht prima zonder kan. Onlangs ben ik van telefoon provider geswitcht naar T-Mobile omdat zij mij een veel betere zakelijke deal konden geven die ook nog eens veel goedkoper was. Daarbij loont het om ook goed te kijken naar wat de extra opties zijn bij een abonnement. Kies je voor een betere deal qua prijs of wil je misschien toch dolgraag een nieuwe telefoon bij je abonnement?

Verzekeringen vergelijken

Heb je bepaalde verzekeringen lopen? Check dan eens in de zoveel tijd of je huidige aanbieder nog de beste is qua kwaliteit, wat je ervoor krijgt en natuurlijk de prijs. Wat betreft mijn reisverzekering zit ik nog het beste bij mijn huidige aanbieder. Vorig jaar ben ik overgestapt qua zorgaanbieder en autoverzekering nadat ik prijzen had vergeleken op Overstappen.nl, waar je trouwens ook internet, tv en mobiel in één en energie vergelijken kan. Qua zorgaanbieder scheelt het mij €130,- per jaar, met een beetje mazzel kan ik daar weer een retourticket van kopen. De autoverzekering scheelt mij nu €30,- op jaarbasis en zodra mijn contract met de energieleverancier is afgelopen ga ik ook daar eens goed naar kijken. Zonde als je dief bent van je eigen portemonnee.

Tip 2, gebruik kortingscodes

Bij veel winkels kan je kortingscodes gebruiken zodat er nog een leuk bedrag afgaat aan het einde. Ik zal bekennen dat als ik iets moet hebben ik vaak van tevoren ‘Google’ of er ergens een kortingscode voor beschikbaar is. Kortingscode.nl is een website die altijd handig is om even te checken en ook Groupon heeft vaak goede deals. Check wel altijd goed wie de uiteindelijke aanbieder is.

Korting Corendon vakantie

Tip 3, (online) spullen verkopen

Je oude spullen verkopen levert weer geld op waar je zelf iets van kan kopen. Ik ben groot fan van Marktplaats en heb al aardig wat verkocht via deze site. Zo heb ik mijn oude snowboardschoenen en schaatsen ter verkoop online gezet. Ik geef toch de voorkeur aan skiën en van de verdiensten van de verkoop van mijn snowboardschoenen heb ik bijvoorbeeld weer ski handschoenen gekocht.

5 Tips om geld te besparen voor je reis

Tip 4, meld je aan voor nieuwsbrieven

Zorg dat je op alle nieuwsbrieven bent geabonneerd zodat je de uitverkoop en de kortingsacties in de gaten kan houden om je slag te slaan. Reisproducten koop ik weleens bij de ANWB en ik weet door de mailing precies wanneer er wat in de aanbieding is. Daarnaast krijg ik hier ook nog eens ledenkorting en omdat ik een rekening heb bij de ING heb je soms ook cadeaubonnen die je deels kan betelen met rentepunten, dubbelop profiteren dus.

*Ontdek allerlei handige items in de ANWB webwinkel

5 Tips om geld te besparen voor je reis          5 Tips om geld te besparen voor je reis

Tip 5, Shop in de uitverkoop, doe geen impulsaankopen

Jarenlang was ik er gevoelig voor, impulsaankopen. Inmiddels heb ik het mezelf gelukkig afgeleerd en dat bespaart een hoop. Ik koop nu nog alleen dat wat ik echt nodig heb. Ik ga gericht op pad en nooit de stad in om ‘rond te neuzen’. Ga ik op wintersport en koop ik nog gauw wat tijdens de uitverkoop dan hangt vaak de zomercollectie er al. Niet kijken, neé ook niet even, loop erlangs en reken af wat je echt nodig hebt.

Fjällraven sale

Wat vind jij van deze tips om geld te besparen voor je reis? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email