Nog 2 maanden en het is weer tijd voor de Herfstvakantie. Ben je op zoek naar leuke ideeën? Laat je inspireren met reistips voor de herfstvakantie. Blijf jij lekker in Nederland dit jaar of heb je nog zin in een paar dagen of een week vakantie?

Vliegvakantie Herfstvakantie 2018

De herfstvakantie komt er weer aan en als je een paar dagen vrij bent, pak je tas in en trek erop uit. Ik tip je graag een paar van de leukste bestemmingen waar ik ben geweest en die ik je zeker kan aanraden voor de herfstvakantie.

Super aanbieding Herfstvakantie 2018

De zomer is nog niet eens voorbij, de pepernoten liggen alweer in de winkel en de onderstaande reisaanbieders stunten alweer met reizen voor de herfstvakantie. Zit er iets bij voor je?

  1. Aanbiedingen Herfstvakantie via Vakantiediscounter
  2. Boek je herfstvakantie bij D-Reizen

Vakantie ideeën en reistips voor de Herfstvakantie

Wil jij even weg uit Nederland tijdens de Herfstvakantie? Wil je weten waar de zon wel schijn in oktober? Ben je op zoek naar een leuke citytrip voor de herfstvakantie of wil je een rondreis door Gambia maken? Check de onderstaande 10 leuke vakantie ideeën voor de herfstvakantie, zowel in Nederland, Europa als daarbuiten.

1 Genieten van de zon op Gozo en Malta

Op het eiland Gozo en Malta is het nog volop zomer in oktober. Met temperaturen van rond de 25 graden kan je hier nog heerlijk genieten van de nazomer. Ik was er een keer zelf in oktober en verbleef in een van de vele farmhuizen die op Gozo worden aangeboden als accommodatie. Een auto huren op Malta en Gozo kan ik je zeker aanbevelen gezien de bus niet overal rijdt en niet overal komt. Ben je net zo gek van watersport als ik, huur dan een boot en vaar naar het heldere water van het kleine eilandje Comino. Wil je even helemaal tot rust komen ga dan naar de luxueuze spa van het Kempinksi hotel.

5 Reistips voor de herfstvakantie

2 Citytrip naar München

De stad München ligt op ongeveer 8 uur rijden van Nederland maar met de CityNightLine vanaf Utrecht reis je er al slapend naar toe. Ik was er tijdens het Starkbierfest in februari van dit jaar maar ook zonder een bierfeest is een bezoek aan deze stad de moeite waard. Als je van shoppen houdt kom je tijd tekort en het bier staat altijd koud in München. Ga zeker even een drankje drinken in het beroemde Höfbrauhaus en als je de tijd neemt waan je dan in vervlogen tijden in het park van slot Nymphenburg.

5 Reistips voor de herfstvakantie

3 Weekend naar Vlieland

Ken je de “Sahara van het noorden”? Daar moet je echt een keer geweest zijn! Woww, ik wist niet dat Vlieland zulke uitgestrekte stranden had en dat je hier oneindig kan rondwandelen. De Vliehors expres brengt je in een grote truck naar het einde van de wereld en als je geluk hebt spot je een paar zeehonden. Hou je net als ik van paardrijden ga dan naar Stal Edda en huur een paar IJslanders voor een gave strandrit.

Vlieland

4 Zonvakantie naar Gambia 

Wil je gegarandeerd zon? Vlieg dan naar Gambia voor een rondreis of een strandvakantie. Ik ben er zelf acht dagen geweest maar raad je aan om zeker 10 dagen te gaan. Zo heb je alle tijd voor een rondreis en kan je ook nog een paar dagen genieten en relaxen aan het strand.

Zonvakantie naar Gambia 

5 Citytrip naar Griekenland

Massaal reizen we in de zomer af naar alle Griekse eilanden maar een bezoek aan Athene mag je niet missen. Ik was er vorig jaar oktober tijdens een travelbloggers congres en de stad heeft me verrast. De akropolis is de bekende culture bezienswaardigheid en uiteraard moet je die gezien hebben. Zorg dat je ook de tijd neemt om de wijk hieromheen te doorkruisen en spot de meest bijzondere streetart. Heb je na al het struinen door de straatjes nog energie over beklim dan de Lykavittos heuvel voor een spectaculair uitzicht over de hele stad.

5 Reistips voor de herfstvakantie

6 Reizen naar de Cinque Terre met de trein

Cinque Terre moet je een keer gezien hebben. In de zomermaanden is het er super druk maar rond de herfstvakantie is het al een stuk rustiger en heb je alle tijd om de vijf dorpen van de Cinque Terre te ontdekken en te bekijken. Het beste kan je de Cinque terre per trein ontdekken.

Reizen naar de Cinque Terre met de trein

7 Hiken en proeven in Zuid-Tirol

Het Italiaanse Zuid-Tirol is een fijne bestemming in de nazomer. Overdag kunnen de temperaturen nog heerlijk zijn en omdat het niet meer zo warm is kan je ook genieten van de herfstkleuren langs de Kastanjeroute.

Hiken en proeven in Zuid-Tirol

8 Citytrip en strandvakantie in Valencia

De Spaanse stad Valencia ligt aan zee en met een beetje geluk kan jij in oktober nog een citytrip combineren met een strandvakantie in Valencia. Je vliegt in nog geen twee uur naar Valencia en als je goed zoekt kan je voor een paar tientjes ernaar toe vliegen. Wat je moet doen in Valencia lees je hier.

Citytrip en strandvakantie in Valencia

9 Maak een rondreis Jordanië

Vlieg naar Jordanië, maak een 8-daagse rondreis naar Petra, overnacht in Wadi Rum en relax daarna in Aqaba. Je zal zoveel indrukken op doen tijdens deze reis dat je echt het gevoel hebt dat je op vakantie bent geweest.

Aqaba

10 Ontdek Benidorm op- en onderwater

Onlangs was ik een paar dagen in Benidorm en als ik de temperaturen daar nu zie wil ik dolgraag terug. Mijn imago beeld van deze stad is zeker bijgesteld na mijn bezoek. Op het water en onderwater valt er van alles te ondernemen en te ontdekken. Rondom Benidorm Island valt er voor duikers genoeg te ontdekken, zo spotte ik mijn eerste inktvis en op het water valt er zoveel te beleven dat het lastig kiezen wordt.

5 Reistips voor de herfstvakantie

Waar naar toe in de herfstvakantie? Check deze zonbestemmingen

Het wordt alweer wat frisser in Europa en je moet weer verder weg vliegen voor een reis naar de zon. Hou rekening met de data van de herfstvakantie als je een reis gaat boeken naar een zonbestemming.

30° tot 35 graden zonbestemmingen 

25° tot 30 graden zonbestemmingen 

20° tot 25 graden zonbestemmingen 

Herfstvakantie 2018

De Herfstvakantie in 2018 loopt van 13 oktober tot 28 oktober 2018. De herfstvakantie is weer divers voor de verschillende regio’s in Nederland. Hieronder zie je een overzicht wie wanneer herfstvakantie heeft.

Regio Midden20 okt 2018 t/m 28 okt 2018Week 43
Regio Zuid13 okt 2018 t/m 21 okt 2018Week 42
Regio Noord20 okt 2018 t/m 28 okt 2018Week 43
Regio Midden20 okt 2018 t/m 28 okt 2018Week 43
Regio Zuid13 okt 2018 t/m 21 okt 2018Week 42

 

Ik ben benieuwd, ga jij op pad in de herfstvakantie?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post