Corsica is één van de bestemmingen waar ik ooit nog eens naar toe wil reizen. De bergen van dit Franse eiland Corsica vragen erom om ontdekt te worden. Hiken in de bergen, doe mee met de GR20, ga wildwater raften of paardrijden over het strand. Dit zijn de 5 outdoor adventure tips op Corsica.

5 outdoor adventure tips op Corsica

Corsica is vier keer zo klein als Nederland. De hoge bergen en diepe dalen bieden veel mogelijkheden voor outdoorliefhebbers. Het hoogste punt van het eiland is 2706 meter. Naast de verscheidenheid aan bergen heeft Corsica ook een prachtige kustlijn. Het eiland wordt niet voor niets, “‘Île de beauté (prachtig eiland)”, genoemd. Houd jij van avontuur tijdens je reis en ga je binnenkort naar Corsica? Dan mag je deze outdoor adventures niet missen!

1. Wildwater rafting
80 rivieren en stromingen uit de bergen in Corsica zorgen voor een waar speelparadijs voor  kano-, kajak-, en rafting liefhebbers. Het “wildwater rafting” parcours is 1,5 kilometer lang en tussen april en juli kan je je hier helemaal uitleven. Ben jij net als ik ook een Canyoning liefhebber dan kan je ook in de zomer terecht op Corsica. Voor alle genoemde watersporten zijn er voldoende aanbieders op het eiland aanwezig.

Canyoning

2. Hiken in de Corsicaanse bergen 
Corsica is een bergachtig eiland. De hoogste toppen, de Monte Cinto en de Punta Minuta, zijn bijna 3 kilometer hoog. In het binnenland van Corsica vind je vooral steile bergen met minder hoge pieken. De bekendste berg in dit gebied is misschien wel de Col de Vizzavona. Het oosten van Corsica is veel vlakker en herbergt in de uitloop parelwitte stranden. Richting de westkust vind je meer rotsachtige en grillige bergen.

Hou je van hiken en ben je beginner of gevorderd, op Corsica kan je alle kanten op. Wist je dat er zelfs een woestijn is? De “Dessert de Agriates” mag je niet missen als je op Corsica verblijft. Voor de avonturiers is er de beroemde GR20. Op deze Franse Grande Randonnée komen elk jaar ongeveer 10.000 wandelaars af. Hiervoor moet je wel van klauteren houden en een beetje afzien ook niet erg vinden.

Voor deze wandeltocht kan je kiezen uit twee opties, je kiest voor het bewandelen van een gedeelte of de volledige tocht. Wil jij de volledige trektocht ondernemen op ‘Ile de Beauté’? Naast wandelen door Frankrijk reizen biedt SNP Natuurreizen ook georganiseerde wandelreizen naar het Franse eiland Corsica aan. Bij de meerdaagse trektocht overnacht je op verschillende plaatsen in eenvoudige berghutten of tentjes. Hierbij draag je je eigen spullen op je rug. Aan het einde van de voettocht wacht er een welverdiend luxe hotel op je.

Hiken in de Corsicaanse bergen

3. Fietsen en/of mountainbiken
Op Corsica is het puur genieten wanneer je het eiland per fiets verkent”, aldus Marvin. Voor de echte fanatieke fiets liefhebbers zijn voornamelijk de Col de Vizzavona, Col de Verghio, Col de Verde en Col de Bavella veel beklommen bergen. Daarna kan je wel zeggen dat je net als het Peleton van de Tour de France deze etappe hebt volbracht. Hou je meer van iets relaxter fietsen dan moet je naar de oostkust want daar is het veel vlakker.

Als je meer een mountainbiker dan een fietser bent dan kan je op Corsica ook alle kanten uit. Een paar gebieden, die je als mountainbiker zeker moet bezoeken zijn de bossen van Ospédale, Bavella en Cagna en de gehele regio Alta Rocca. Op de zomermaanden na zijn de paden door de Désert des Agriates echt een aanrader. Deze regio is gelegen in het noordelijk deel van Corsica. Door de vaak ruige omstandigheden op het eiland is het wel aan te raden om een goede uitrusting aan te trekken en voldoende water mee te nemen. Laat je vooraf goed informeren over de weersverwachtingen want op Corsica kan het weer ineens omslaan.

Fietsen en/of mountainbiken

4. Paardrijden op Corsica
Zelf ben ik een groot fan van paardrijden op reis en ik heb mij laten vertellen dat er op Corsica vele mogelijkheden zijn. Of ik nou wil genieten van een heerlijke rit op het strand, door de bossen of een uitdagende tocht door de bergen, het kan allemaal. Je kan rijden door de groene heuvels van Castagniccia in de regio Bozio en Corte. De Désert de Agriates is geschikt voor langere trektochten en in de regio Sarténe ontdek je vanaf een paardenrug ook vele bezienswaardigheden.  In het oosten en zuiden van Corsica kan je op het strand paardrijden en is vooral het gebied met de witte kliffen bij Bonifacio spectaculair.

Paardrijden op Corsica

5. Wintersport op Corsica

Geen gekkigheid, je leest het goed! De bergen van Corsica zijn ook uitgerust met skipistes voor de wintersport liefhebbers. De skigebieden bevinden zich rondom Col de Vergio, Ghisoni en Val d’Ese. Wie het liever wat rustiger aan doet hoeft Corsica in de winter niet te mijden. Hou je wel van wintersport maar niet van skiën of snowboarden dan kan je op de GR20, op een hoogte van 2.000 meter in de wintermaanden langlauf- of sneeuwschoenwandelingen maken. Wil je dus eens ergens anders je wintersport vakantie doorbrengen dan is Corsica een unieke en kleinschalige plek. Waar kan je nou skiën en de oceaan zien?

Durf jij het aan om op avontuur te gaan in de ongerepte natuur van Corsica?

Print Friendly, PDF & Email