Den Haag is booming! Er heerst een bijzondere vibe de laatste tijd in mijn stad. Overal worden initiatieven opgezet, er openen nieuwe bars- restaurants en winkels en er word volop geinvesteerd in de stad. Naast mijn reisblog werk ik voor Ga Den Haag en eindelijk mag ik van de kerktoren schreeuwen dat wij tours mogen gaan organiseren naar het 360° uitkijkpunt in Den Haag, oftewel de top van de kerktoren van de Grote Kerk.

360° Uitkijkpunt toren Grote Kerk

360° Uitkijkpunt toren Grote Kerk

Vroeger bliezen de brandwachters ‘hoog van de toren’ en vanaf 1 april gaan wij dat doen want dan is de Haagse kerktoren officieel geopend voor het publiek. Dus heb jij altijd al eens als individuele bezoeker of met een hele groep de kerktoren van de Grote Kerk in Den Haag willen beklimmen voor een spectaculair 360° uitzicht? Zorg dat je komt met helder weer want ik heb al mogen ontdekken dat je dan zo ver kan kijken dat je ook de badplaats Scheveningen kan zien.

Leuk om te weten over het Haagse uitkijkpunt;

  • 360° uitzichtpunt over Den Haag en Scheveningen
  • enige te beklimmen kerktoren in Den Haag
  • uniek uitkijkpunt in het centrum van Den Haag
  • 288 treden naar het uitkijkpunt waarover je kan rondlopen
  • de beiaardier beklimt 321 treden naar de kerkklokken
  • In de toren hangt een klok van ongeveer 6.000 kilo met de oudste afbeelding van een ooievaar, het symbool van Den Haag

360° Uitkijkpunt toren Grote Kerk

Kerkklokken - Grote Kerk - Den Haag

Praktische informatie Tickets & Tours De Haagse Toren

Ben jij dol enthousiast en wil je ook graag naar het uitkijkpunt van de Grote Kerk om vanaf het 360° platform te genieten van het vergezicht over Den Haag en Scheveningen? Er kunnen voor bepaalde dagen en tijden tickets voor een rondleiding worden gekocht. De gidsen van Ga Den Haag nemen je mee naar het uitkijkpunt en vertellen onderweg bijzondere verhalen, facts & figures en ankedotes over de Haagse kerktoren.  Zodra de dagen en tijden bekend zijn voor de verkoop van tickets naar het Haagse uitkijkpunt dan zal ik dat hier vermelden.

De beklimming van de Haagse kerktoren is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn vanwege de 288 te beklimmen treden. De Haagse Toren Tour duurt circa 1 uur en kost € 6,- per volwassene. Per tour kunnen maximaal 15 deelnemers mee. Voor groepen zijn er speciale mogelijkheden en kan je contact opnemen met Ga Den Haag.

Geschiedenis Toren Grote Kerk

De Sint Jacobskerk, ook wel de Grote Kerk genoemd, werd in 1420 gebouwd op het hoogste punt van een duinrug. De zeskantige kerktoren moest het herkenningspunt worden van de stad maar moest ook dienen als uitkijkpunt voor de veiligheid. Den Haag werd niet omringd door vestingwerken en vanaf het 360° platform kon men op tijd eventuele gevaren signaleren en het diende als brandwachtpost. De kerk werd in 1810 aan de kerkmeesters overgedragen, maar de toren bleef eigendom van de gemeente Den Haag. De openstelling geldt in elk geval voor 3 jaar dus de komende tijd heb je alle tijd om naar het nieuwe uitkijkpunt in Den Haag te komen.

Zou jij ook wel eens de Haagse kerktoren willen beklimmen?

Toren-Grote-Kerk-DenHaag

Print Friendly, PDF & Email