228 dagen in het buitenland, 94 nachten in een tent, 99 nachten in een stacaravan, 17 nachten in een appartement, 10 nachten in een hotel, 8 nachten bij vrienden thuis. Negen verschillende landen en vijf landen waar ik nog nooit ben geweest. Voor mij was het een jaar dat omvloog en waarin ik voor het eerst meer in het buitenland was dan thuis in Nederland. Ik heb ontzettend veel nieuwe plaatsen ontdekt, veel mensen ontmoet, nieuwe dingen ondernomen, met “vreemden” op reis geweest en bijzondere dingen mogen beleven. Nu ik alles is op een rijtje zet verbaasd het mezelf hoeveel ik op pad was en waar ik allemaal wel niet ben geweest. Veel van mijn vrienden vragen mij steeds hoe ik toch zoveel reizen kan maken?

Reisjaar 2013, 228 dagen in het buitenland

Begin januari kwam ik na een aantal jaren in de sales te hebben gewerkt door de crisis zonder werk te zitten. Een vriendin van mij had onlangs een voucher gewonnen voor een verblijf van drie nachten in Doha. Op dat moment had Transavia net een aanbieding naar Dubai retour voor € 250,-. De keuze was snel gemaakt voor mij, het werd een combinatiereis naar Dubai en Doha. De volgende reis was een persreis naar Zwitserland. Ik werd uitgenodigd door Aviareps en de Zwitserse regio Graubünden om de regio Flims – Laax – Falera te ontdekken.

Een dag na terugkomst stapte ik met mijn zusje in het vliegtuig voor een zeven daagse trip naar IJsland. Deze reis had mijn vader twee jaar geleden gewonnen en nu konden wij samen eindelijk die reis maken. Omdat ik geen werk had op dat moment had ik de tijd om beide reizen te maken.

IJsland - Paardrijden     IJsland - Gletsjerhiken

Werken in het buitenland

Een maand daarna stapte ik in de auto om naar een vriendin te gaan die tijdelijk in Oostenrijk woonde. Na een paar dagen snowboarden met haar reed ik door naar Italië want daar zou ik zeven maanden gaan werken op een camping. De eerste drie maanden verbleef ik een tent op een camping nabij Venetië. Omdat ik het hier niet naar mijn zin had heb ik de overstap gemaakt naar een andere organisatie.
Tussen deze twee organisaties in ben ik voor vier dagen naar Nederland gevlogen. Voordat ik besloot om in het buitenland aan het werk te gaan had ik al kaarten gekocht met een vriendengroep om naar het CHIO in Aken te gaan. Een van de grootste paardensport evenementen in Europa. We verbleven met een vriendengroep in een leuk familiehotel in Vijlen.

Ik vloog terug vanaf Maastricht naar “Venetië Treviso” en reed vanaf daar voor twee dagen naar Siena. Ik wilde al jaren een keer naar de Palio di Siena, de oudste paardenrace ter wereld.

Palio di Siena

Daarna reed ik door naar een camping in het zuiden van Toscane waar ik drie weken aan de slag kon. De laatste tweeënhalve maand heb ik op een grote camping in San Vincenzo, Toscane gewerkt. Vanuit alle drie de campings heb ik de tijd gehad om wekelijks vele leuke uitstapjes te maken naar plaatsen en eilanden in de buurt.

Na in totaal 194 dagen op een camping te hebben gewoond en gewerkt reisde ik terug naar Nederland waar ik een dag na aankomst een plaats won op een zes daagse bloggersreis naar Curaçao. Deze reis werd georganiseerd door Aviareps en het Curaçao Toeristen Bureau. Omdat er vrienden van mij op het eiland wonen heb ik besloten de reis privé te verlengen met twee weken.

Christoffelberg     Curacao - Onderwater

Terugblik reisjaar 2013

2013 sloot ik af met een twee daagse citytrip weekend inclusief relaxen met een vriendin in Gent. Al met al een top reisjaar voor mij met onvergetelijke herinneringen. Ik heb de komende tijd genoeg inspiratie voor nog vele blogs- en reisverhalen.

Na al deze reizen is voor mij de kers op de taart dat sinds een aantal maanden mijn eigen website online is. De afgelopen twee jaar schreef ik voor Wereldwijzer.nl en Verkeersbureau.info columns en reistips. Nu ik steeds meer op reis ga, in het buitenland verblijf en vaker wordt uitgenodigd voor persreizen vond ik dat het tijd was voor mijn eigen website. Wekenlang heb ik zitten denken over de naam, uiteindelijk is het (voorlopig) mijn eigen naam geworden. Ik hoop dat mijn website uitgroeit tot een plek waar ik anderen kan inspireren door te vertellen over mijn reizen. Ik vind het leuk dat er reacties worden achter gelaten en er om tips worden gevraagd. Ik wil al mijn lezers bedanken dat jullie de tijd nemen om mijn reisverhalen te lezen.

Wil je niks meer missen van al mijn reistips- en verhalen, meld je dan ook aan om mij te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Nieuwe jaaroverzichten 2014 – 2022

  1. Jaaroverzicht 2022
  2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
  3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
  4. Alle mooie reis momenten van 2019
  5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
  6. Alle reis avonturen van 2017
  7. De belevenissen in 2016
  8. De reizen van 2015
  9. Terugblik op reisjaar 2014

Ik hoop dat 2014 ook weer een geweldig reisjaar gaat worden.
Ik ben benieuwd hoe jullie reisjaar was en wat er op de planning staat voor het nieuwe jaar?

Print Friendly, PDF & Email