Het is weer zover, de laatste dagen van 2016 zijn aangebroken. Het jaar is omgevlogen en daarom is het tijd voor een terugblik op 2016 een bijzonder reisjaar. Ik vind het altijd erg leuk om te werken aan mijn terugblik qua reizen in 2016. Het is weer een moment dat ik weg droom naar alle bestemmingen, fijne reis momenten herinner en mij gezegend voel over alle bijzondere dingen die ik heb mogen meemaken en delen tijdens mijn reizen in 2016.

2016 een bijzonder reisjaar

Ik heb vooral veel citytrips en roadtrips beleefd dit jaar en vele diverse bestemmingen mogen ontdekken. Ik startte het jaar met een cruise in de Verenigde Arabische Emiraten en reisde vier keer af naar buurland Duitsland. Maart en augustus waren de enige maanden dat ik niet in het buitenland ben geweest en ik mocht op een aantal reizen ervaringen voor de eerste keer beleven. Ik zet mijn reisfacts van 2016 op een rij:

 • Mijn eerste cruise ooit door de Verenigde Arabische Emiraten
 • Vier reizen naar Duitsland
 • 220 kilometer per uur aangetikt achterop een sidecar
 • Carnaval gevierd in Venetië
 • Mijn eerste wijnfeest ooit beleefd in Duitsland
 • Een rally ervaring beleefd naast een rally kampioen
 • In de woestijn geslapen
 • Onderdeel van prijswinnende blogcampagne
 • Moeite doen om mij verstaanbaar te maken in Hongarije
 • Geld moeten wisselen in Hongarije, Oman, Abu Dhabi en Dubai
 • Een Emiraat bezocht
 • Langer gebleven op bestemming i.v.m. noodweer
 • Vlucht gemist op de Azoren
 • Bezoek 3 kerstmarkten, Antwerpen, Wolfenbüttel en Autostadt
 • Maart en augustus niet in het buitenland geweest
 • 64 dagen in het buitenland
 • 3 nachten aan boord van een cruiseschip geslapen
 • 1 x gedoken
 • Nieuwe vluchtverbinding getest naar Dundee
 • 2 eilanden bezocht
 • Op een snowbike de piste af gesjeesd
 • In een pistebully de berg op
 • Dog trekking met husky’s, dat kan ook in Duitsland
 • 1 bucketlist ding van mijn reisdoelen vóór 2015 afgestreept, slapen in de woestijn

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Reizen met andere bloggers

Ook dit jaar was blogmaatje en vriendin Denise van Inhetvliegtuig.nl weer het vaakst mijn reismaatje. We hebben maar liefst zeven bestemmingen mogen ontdekken samen. Met Sheelagh van SheelaghMairi.nl ben net als in 2015 ook weer twee keer op reis geweest dit jaar. Een wintersport trip naar het Duitse Thüringen en op reis naar het Schotse Dundee. Op die trip was Isabel van Vive le Voyage ook mee en dit had zo een vriendinnen trip kunnen zijn. Met Chantal van Reisdoc ontdekte in de Eifel en in Mechelen ontdekte ik dat Michelle van Travellifestyle ook van bier houdt. Met Jeannette van Pure Food Travel hikte ik de kastanjeroute en in Hongarije leerde ik eindelijk Saskia van Kidseropuit en Sandra van Stralend Schrijven goed kennen. Op de laatste groep persreis naar Jordanië reisde ik met vijf Nederlands en vijf Belgische bloggers en heb ik avonturen voor het leven beleefd.

Wintersport Thuringen

Op pad in Nederland

Ik zit diep na te denken maar nee, het is echt waar. Ik ben maar één weekend op reis geweest in Nederland. Ik ben wel vele weekenden weg geweest in eigen land maar dat was allemaal naar vrienden en familie. Dit jaar heb ik Woerden en omstreken, het Groene Hart, mogen ontdekken. Ik slingerde aan een kaasbel, ontweek koeienvlaaien en kanode voor mijn leven in het Groene Hart omdat we achterna werden gezeten door een zwaan.

Groene Hart ontdekken

Wintersport

Hoewel ik een groot liefhebber ben van de wintersport kwam het er dit jaar maar één keer van. Eind februari reisde ik samen met Sheelagh af naar het Duitse Thüringen. Helaas was er niet genoeg sneeuwval en konden we wel genieten van een lange wandeltocht door de sneeuw maar de sledetocht met husky’s ging niet door. In plaats daarvan gingen we op een wagen met vielen voorgetrokken door husky’s door de bossen. De pistes waren gelukkig geprepareerd met sneeuw dus konden we toch gaan snowbiken en een beetje skiën.

Roadtrips

Ik heb flink wat reisjes met de auto gemaakt dit jaar. Dat ik naar Woerden ging met de auto mag logisch zijn en drie van de vier trips naar Duitsland was ook een roadtrip. We sjeesden over de Duitse wegen in de zomer naar de Eifel, in het najaar naar Mainz en vorige week zat ik na vijf uur rijden in de Duitse regio Lower Saxony.

RotherKopf - Vulkaaneifel - Eifel - Duitsland

Outdoor adventures

Outdoor adventures waren er ook weer genoeg dit jaar. Ik ging snowbiken in Thüringen en mocht ook nog even meerijden in de pistebully de berg op. Ontroerende herinneringen heb ik aan de dog trekking met husky’s in Duitsland, dat was zo gaaf en bijzonder. Enorme snelheden ervaar ik dit jaar als bakkenist achterop een zijspan en naast Rally kampioen Timo van de Marel tijdens #OPELRALLYON. In de Wadi Rum woestijn in Jordanië beleefde ik een jeep avontuur en mocht ik voor het eerst ervaren wat het is om de in de woestijn te overnachten. Zo bijzonder, dat wil ik nog wel eens doen maar dan echt onder de sterrenhemel.

Dog Trekking - Huskys - Duitsland (3)

Doelen voor 2017
Stuk voor stuk waren het weer speciale reizen waar ik met een grote glimlach aan terugdenk. Hoewel er ook vervelende momenten waren op de reizen vallen ze gelukkig in het niet bij alle fantastische ervaringen! Het leven moet je nemen zoals het komt dus veel plannen doe ik eigenlijk sinds twee jaar niet meer. Ik wil gewoon zien en kunnen ervaren wat er op mijn pad komt. Natuurlijk blijf ik bepaalde reizen wel plannen omdat het niet anders kan.  In elk geval kijk ik er naar uit dat ik in januari eindelijk weer eens de wereld ga ontdekken samen met mijn zusje.

Bedankt voor de geweldige support!
Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de steun en de support om mijn dromen waar te maken. In mijn blog zit ontzettend veel tijd waardoor ik soms dingen mis of weinig tijd heb. Niet iedereen begrijpt dat altijd even goed maar mijn belangrijkste les is, doe waar je blij van word. Daarnaast bedank ik graag al mijn opdrachtgevers en samenwerkingspartners voor alle geweldige dingen die ik heb mogen doen dit jaar. Niet te vergeten, de gastvrije mensen die mij overal ontvangen, de chauffeurs en de gidsen. Ook dit jaar heb ik geleerd, “Don’t ever mess with a Tour Guide, they now places nobody knows”. Last but not least, wil ik JULLIE bedanken, mijn lezers die ik meeneem op reis om te laten zien wat er allemaal te beleven valt in deze wereld. Dank jullie wel voor alle reacties, shares en ontmoetingen. Ik hoop dat ik in 2017 weer vaak van jullie mag horen. 2017, bring it on…

Hoe waren jouw reizen in 2016?

Travel around with me

Nieuwe jaaroverzichten 2014 – 2022

 1. Jaaroverzicht 2022
 2. Jaaroverzicht 2021, up- and down rollercoaster.
 3. Jaaroverzicht 2020, anders dan anders maar wel tof!
 4. Alle mooie reis momenten van 2019
 5. Bekijk hier alle reisbelevenissen in 2018
 6. Alle reis avonturen van 2017
 7. De belevenissen in 2016
 8. De reizen van 2015
 9. Terugblik op reisjaar 2014

Hoe zag jouw reisjaar eruit?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email