Valentijnsdag staat weer voor de deur! Ik heb er een haat, liefde verhouding mee. Enerzijds wil ik ‘verdrinken’ in de liefde, aanbeden worden en stapels post vinden op de deurmat en een in mijn e-mail natuurlijk, ohja en een bericht op Facebook, of misschien wel via Linkedin. Anderzijds denk ik wat een commerciële onzin, je moet elke dag de liefde vieren. Als single vermoed ik dat het een doodnormale werkdag word, zonder verrassingen bij thuiskomst. Maar als ik toch een liefde had dan zou ik iets verzonnen hebben voor Valentijn in Den Haag want ja het valt op een dinsdag.

Romantische Valentijn Den Haag

Stiekem vind iedereen een beetje romantiek toch leuk? Mijn voorkeur gaat er natuurlijk naar uit om verrast te worden met een reis maar in Den Haag zijn ook genoeg romantische dingen te beleven. Het weer zit nog niet zo mee in februari dus daarom raad ik zeker aan de liefde nog eens te vieren op een warmer moment in het jaar. Voor nu, kies iets romantisch en verras je geliefde met één, of natuurlijk meerdere als je echt verliefd bent, Valentijns verrassingen in Den Haag. Trouwens als je single bent moet je zeker ook even verder lezen. En dan nog iets, op Valentijnsdag is het toch leuk om iedereen te verrassen van wie je houdt? Dus zet je vader of moeder of vriend of vriendin eens in het zonnetje..

1. Romantisch ritje in het Reuzenrad en slapen in Pier Suites

Sleep je geliefde mee het strand op en loop hand in hand over het strand om lekker uit te waaien. Daarna kan je opwarmen met een kop warme chocolademelk en heel veel slagroom op De Pier. Daarna neem je je liefde mee in een van de gondels van het reuzenrad op De Pier om elkaar natuurlijk even te zoenen op het hoogste moment. Heb je nog budget over zorg dat je van te voren een reservering hebt gemaakt voor een luxe overnachting in De Pier Suites.

Ben je single? Zet dan 27 februari in je agenda en geef je op voor speeddaten in het Reuzenrad.

Romantisch ritje in het Reuzenrad

Pier Suites - Scheveningen

2. Lunchen op grote hoogte

Krijg je geen genoeg van mooie uitzichten? Verras je geliefde dan met een lunch, high tea of diner in de Haagse Toren, bij The Penthouse. Met 42 verdiepingen het hoogste restaurant van Nederland en zelfs hoger gelegen dan het restaurant van de Eiffeltoren.

3. Burger hotspot

Het zit een beetje verstopt, maar als je het eenmaal gevonden hebt ga je er vast nog eens naar terug. Capriole Café heeft  prijswinnende burgers van chef-kok Diego Buik op het menu staan. Tja, liefde gaat door de maag toch? Behalve bij mij dan, alhoewel, met cocktails en bier scoor je wel punten.

4. Om te relaxen: de spa van het Kurhaus

Eindelijk kunnen we weer zeggen dat we echt een badplaats hebben, er kan weer gekuurd worden in het historische Kurhaus hotel. In december is de luxe spa in het Kurhaus open gegaan. Hoe fijn is het om met zijn tweeën een wellness arrangement te beleven, op te warmen in de Finse sauna en samen een wellness behandeling te ondergaan. Je kan zelfs samen zwemmen in het binnenzwembad met uitzicht op de Noordzee. Wil je het echt compleet maken? Overnacht dan in een van de kamers van dit vijfsterrenhotel.

Luxe spa van het Kurhaus

5. Voor hem: antieke auto’s bij Louwman Museum

Wil je even scoren bij hem? Trouwens bij mij zou je ook scoren want ik ben gek op auto’s, maar goed. Wat dacht je van een bezoekje aan het Louwman Museum. Het museum heeft een verzameling van ruim 250 antieke auto’s die door kenners wordt beschouwd als een van de mooiste collecties ter wereld. Door de unieke verhalen achter elke wagen en de passie van de museummedewerkers, is het Louwman Museum dé plek voor automobielliefhebbers.

6. Voor de actievelingen: skiën, schaatsen of karten op één plek

Neem je date mee naar De Uithof en ga iets sportiefs doen. Niets is leuker dan elkaar leren kennen tijdens een activiteit. Weet je gelijk hoe iemand is en ergens op reageert. Ga je liever met je liefde in de sneeuw rollen dan bind je de ski’s onder en zorg je natuurlijk dat je boven op hem valt of schaats hand in hand de schaatsbaan over. Voor wie voor eens en voor altijd wil uitvechten wie er nou beter kan rijden dan ga je naar de kartbaan. Tip; wil jji hem helemaal uitdagen? Maak dan alvast een voucher voor hem, even rode lippenstift op en kusje erbij natuurlijk, en vertel erbij dat je na het winterseizoen, waarschijnlijk eind april/mei gaat ijskarten in De Uithof met hem.

Skiles Uithof - Den Haag

7. Met liefde gemaakt, nu bij het Gemeentemuseum

In nauwe samenwerking met Monsieur de Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn. Te zien tijdens de tentoonstelling ‘Hubert de Givenchy – to Audrey with Love’. Als dat geen liefde is!

8. Dineren in het enige winterstrandrestaurant van Den Haag

Zo fijn dat Scheveningen eindelijk een winterstrandrestaurant heeft. Romantiek ten top bij Waterreus, het eerste Haagse strandrestaurant dat het hele jaar door geopend is. Dineer met uitzicht op zee, terwijl de zon langzaam ondergaat, (dat hoop je naturlijk in plaats van dat je zeedamp ziet) en geniet ondertussen van gerechten als de Scheveningse vangst van de dag of iets anders lekkers. Vorig jaar werd het volledig vernieuwde restaurant uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van Nederland dus daat zit je wel goed met je Valentijn.

9. Proosten met een Kompaan in de hand

Vier de liefde met een Kompaan in de hand. De meeste mannen houden wel van bier en wist je dat het als vrouw ook sexy is om bier te drinken? Om voor eens en voor altijd al die bier en mannen fabels van tafel te vegen raad ik je aan om van te voren mijn artikel over “Weekend bier proeven in Mechelen“, vol met dé ins en outs en fabels over bier en vrouwen te lezen. Hij zal verbaasd zijn en dat maakt hopelijk indruk;)!

10. Culinaire hoogstandjes in de tram

Of er nog plek is dat weet ik niet maar anders kan je het altijd als cadeau geven op Valentijnsdag, een diner met culinaire hoogstandjes op een unieke en rijdende locatie, dat kan alleen tramrestaurant Hoftrammm zijn. De Haagse tram is van binnen omgebouwd tot een sfeervol restaurant. In deze culinaire tram, die een vaste route door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen rijdt, wordt ’s avonds een 4-gangendiner bereid en uitgeserveerd.  

Extra tips voor Valentijnsdag in Den Haag

Ik kan eigenlijk nog veel meer bedenken en mocht iemand mijn artikel lezen en mij willen verrassen met Valentijn? Een zoete likeur van Van Kleef waardeer ik net zoals een box heerlijke chocolade van Hop & Stork. Bubbelen in het Crowne Plaza Hotel is ook fijn en ik wil dolgraag eens slapen in één van de vijf suites van ‘t Goude Hooft, want ja je moet toch eens in je leven geslapen hebben in de oudste herberg van de stad. Let op, lees goed, ze hebben vijf, 5!! suites. Dus we kunnen ook 5 keer gaan;). Niet te vergeten mag je mij natuurlijk ook verrassen met een verrassingsreis en dan laat je mij vast raden met een cadeau dat je hebt gekocht bij Stanley & Livingstone. Voor meer tips voor een Haagse Valentijnsdag, zie: https://denhaag.com/nl/valentijnsdag

Alternatieve Valentijnsdag

En word het helemaal niets met Valentijnsdag dit jaar dan boek ik op 15 februari een trip met mijn single vriendinnen naar Zagreb in Kroatië. Daar heb je namelijk het Museum van Verbroken Relaties en dat lijkt mij een grandioos alternatief voor het weekend na Valentijnsdag. Samen met single vrienden genieten van afgedankte rozen, een uit wraak gestolen toaster en een hakbijl waarmee het meubilair van de voormalige geliefde verwoest werd. Heerlijk! En wij hebben vast nog wel een paar voorwerpen met bijbehorende beschrijving erbij die we kunnen afstaan voor de tentoonstelling. Happy Valentine!

‘Meet Me Halfway’ met Srprs.me

Oh en nog een gaaf idee. Srprs.me, de blind break organisatie organiseert dan wel geen ‘date reizen’ maar met het nieuwe concept ‘Meet Me Halfway’, alleen in de liefdesmaand februari beschikbaar, hebben ze wat mij betreft wel een top innovatief reis idee gelanceerd. Heb je een geliefde in Brazilië, een neef in Amerika of een hartsvriendin in Canada? De afstand maakt dat niet altijd even gemakkelijk en srprs.me speelt hier in de maand van de liefde op in door reizen op maat aan te bieden voor mensen die ver bij elkaar vandaan wonen. Ze verrassen jou en je dierbaren met een surprise reis naar dezelfde bestemming.

 Welke Valenstijn Den Haag tips vind jij het meest romantisch?

Related Post