Moesten we hier nou naar links of naar rechts? Even laten weten dat je goed bent aangekomen op de bestemming. Hoeveel sneeuw ligt er eigenlijk? Wordt het morgen een beetje mooi weer op de piste? Wie ging er het snelste naar beneden? Er zijn allerlei wintersport apps voor smartphones beschikbaar. Ga je dit seizoen op wintersport? Check dan zeker deze top 10 wintersport apps

Top 10 Wintersport apps

Als ik op reis ben verbaas ik mij er toch vaak weer over hoeveel apps ik eigenlijk gebruik ten opzicht van thuis. Het mag logisch zijn dat ik de app van Skiinfo alleen gebruik als ik op wintersport ben. De speedtracker app gebruik ik alleen bij sportieve activiteiten omdat ik als snelheidsduivel altijd nieuwsgierig ben hoe hard ik ga.

1. Skiinfo

Tijdens een persreis naar Serre Chevalier reisde ik met een werknemer van Skiinfo en sindsdien gebruik ik de app altijd tijdens mijn wintersport vakanties. Skiinfo  heeft informatie over meer dan 2000 skigebieden met betrekking tot sneeuwhoogtes, het bekijken van live webcams en precies zien wat voor weer het is op je gewenste wintersportbestemming. Zoek je de beste sneeuw? Dan laat je de app een waarschuwing afgeven als er een verse laag sneeuw is gevallen in jouw wintersportgebied. De app is gratis beschikbaar in Google Play Store en App Store.

Top 10 Wintersport apps

2. Ski Tracks

Op reis is het wel zo fijn als je apps kan gebruiken die geen data verbruiken. Ben jij nieuwsgierig hoe lang je over een afdaling doet en wat je maximale snelheid was? Download dan de Ski track app in de App Store (€ 0,99) of Google Play Store (€ 0,95).

3. SnowSafe

Deze SnwoSafe app is helaas nog niet in alle landen te gebruiken maar is ontwikkeld omdat wintersporten soms gevaarlijk kan zijn door lawines. De gratis app laat in één oogopslag zien waar er lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store en in de Google Play Store.

Wintersport apps

4. iSKI Austria

Heb je wintersport plannen naar Oostenrijk? Dan moet je iSKI Austria downloaden, dé ski-app voor Oostenrijk. In deze app vind je gratis informatie over de status van de skiresorts en skiliften, de weersverwachting en kan je sportwinkels vinden en skischolen waarbij de mogelijkheid tot reserveren bestaat. Ook deze app is zowel voor iPhone als Android gebruikers beschikbaar.

5. Sneeuwhoogte.nl

Ook met deze app kun je informatie over sneeuwhoogtes vinden, de weers- en sneeuwverwachting raadplegen en info opzoeken over pistes en skiliften. Voordeel van deze app is dat het veel mogelijkheden biedt rondom social media en ook gratis te downloaden is.

6. Snowciety

Liefhebbers van wintersport zijn lid van het sociale netwerk Snowciety. De app houdt precies bij waar je bent geweest en de statistieken worden daarbij opgeslagen. Zo kun je bijvoorbeeld terugzien wat je persoonlijke trackrecord is. Ben je je vrienden kwijt op de piste? Dan kan je (als je data aan staat) precies zien waar je vrienden zijn en hoe zij het ervan afbrengen.  Ook deze app is gratis te downloaden.

wine-skisafari-zuidtirol-2

7. Safe Travel

Heb je een winterse reis naar IJsland in de planning staan? Vraag bij de verhuurder of een toeristisch informatie loket voor vertrek wat de condities van de wegen zijn met betrekking tot jouw route. Zijn er wegen afgesloten? Wat wordt de weersverwachting? Niet te vergeten, download de app van Safe Travel en voer je gegevens in voor vertrek. Via sms kan je je locatie doorgeven of de locaties waar je naartoe reist. Mocht je om wat voor reden dan ook ergens in de problemen komen, kun je contact opnemen en weten ze via GPS precies waar je bent. Houdt in je achterhoofd dat IJsland een groot land is met weinig inwoners, op sommige wegen is er in kilometers geen bewoonde wereld te bekennen. Uiteraard is deze veiligheid app gratis te downloaden.

8. iSki Tracker

Met behulp van GPS kun je met deze gratis app precies bijhouden hoe en waar je hebt geskied. De app geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kun je vrienden toevoegen en kijken hoe zij het gedaan hebben.

9. Speedtracker
Met deze app ben je met een druk op de knop verzekerd van het feit dat je precies weet hoe snel je afdaling was en wat je gemiddelde snelheid was over een bepaalde afstand.

Top 10 Wintersport apps

10. Wifi finder

Waar is Wifi? Op reis laat ik de wifi finder app voor mij zoeken waar alle openbare WiFi plekken zijn. Download de database wel voordat je op vakantie gaat, anders heb je eerst wifi nodig om te zien waar wifi is. Als je de database hebt gedownload kan je offline dus alle wifi netwerken vinden. Let er wel op dat openbare netwerken niet altijd veilig zijn.

Heb jij nog meer goede tips voor winterse travel apps?